Auttaa varmasti jos itse juhlakalut osaavat ottaa rennosti. Hymy korviin ja huolet pois Kun on nipottava morsian, pingottava sulho ja päälle vielä päsmäröivä kaaso/bestman, niin on vieraan vähän vaikea päästä rentoon tunnelmaan - ainakaan hääpärin haluamalla tavalla
Tähän ikään on jo niin monta juhannusta nähnyt, että ihan tervetulleena pitäisin niille päiville ajoitettua hääjuhlaa. Mut odottaisin kyllä että juhlakalut olisivat ottaneet ajankohdan huomioon juhlapaikassa ym. järjestelyissä. Ehkä vähän rennommat ja kotikutoisemmat häät olisivat toimivammat tuohon aikaan. Ja olettaisin että pitopalvelu tai ravintola saattaisi velottaa ylimääräistä.
Vaikea antaa mitään vinkkejä, kun se on vähän paikkakunnasta ja suhteista kiinni. Itse satuin tietämään mainion ja edullisen pitopalvelun, mieleinen juhlapaikka järjestyi suorastaan pikkurahalla ja lähisuvusta löytyy vaikka mitä hyödyllisiä taitoja ja resursseja. Sormukseen en halunnut millään kiveä ja puvun löysin käytettynä. Mut oikeastaan yhden neuvon voi antaa, kannattaa hommailla tarvittavia juttuja ajan kanssa
Tulevaa vihkisormustani ei voi käyttää minkään toisen sormuksen kanssa, se kun on sellainen "rösöinen" malliltaan. Luultavasti pidän (ainakin jonkin aikaa) kihlasormusta sitten oikeassa kädessä.
Kaikki "silmät sidottuna" -jutut on mälsiä, rahankeruu ei tulis kysymykseenkään, muut menee ja voivat olla ihan oikeasti hauskojakin! Itse suosittelen myös tuota ennun mainitsemaan opusta.
Mitäs mieltä olisitten simasta alkujuomana? Tuleeko liikaa vappu mieleen? Simaahan on perinteisesti pidetty sellaisena 'hedelmällisyysjuomana', voisi siis perinteen vuoksi sopia häihin. Tuo louhisaaren juoma voisi olla kanssa aika vahva vaihtoehto, en vaan ole sitä koskaan tehnyt...
Kai ne leikit alkaa olla vähän niinkuin suomalaista perinnettä. Jotkut "leikit", kuten morsiamenryöstö lienee vanhempaa perua kuin 90-luvulta? Mut kuiteskii, esim. juutalaishäissä on joka kerta, muuttumattomina ne tietyt jutut enkä ole kenenkään koskaan kuullut sanovan niitä tylsiksi ja kuluneiksi jutuiksi. Samanlaisia häihin liittyviä juttuja löytyy tasavarmasti myös muista kulttuuriperinteistä.
Jos olisin sanonut sulholle, että kutsut pitää laittaa ykkösluokassa jostain etikettisyystä, hän olisi varmaan nauranut itsensä tärviölle. Kakkosessa lähti, eikä asiamiespostissa ollut sillä kertaa kuin jotain suomalaisuus-merkkejä, ne laitettiin.
Aamua en kyllä kirkkoon ottais, etenkään tämän kohdan vuoksi "... Mun huuliani etsien sä harot hiuksiain ja sulat suudelmaan Vain hyvänolon hiipivän mä tunnen suonissain, odotan vaan. Sä viet mun hiljaa niin kuin varoen ja mä myötäilen, ja näin tahdon olla vain ..."