Jump to content
Naimisiin.info

Lainie

Rouva
  • Viestit

    6723
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Female

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

3357 profiilin katselua

Lainie's Achievements

VIP

VIP (5/5)

  1. Kiva, jos pitäisi olla noinkin simppeli. Kannattaa kuitenkin selvittää tuo tarvittava dokumentti, sillä Suomestahan ei saa laillista vihkitodistusta. Joku vihkijä voi sellaisen kirjoittaa, mutta on täysin ilman mitään lainvoimaa yms. Suomessa siviilisääty kun todistetaan virkatodistuksella. Eli selvitä käykö tällainen epävirallinen todistus ja saako siihen sitten edes apostilea (suostuvatko laittamaan epäviralliseen paperiin.)
  2. Hei, tuli vielä mieleen,että teidän varmaan pitää saada avioliitto sitten myös hyväksytyksi Espanjassa. Siis että ulkomailla solmitut liitot pitää virallistaa. Kannattaa varmistaa hyvissä ajoin, että mitä dokumentteja Suomesta tarvitaan, millä kielellä ja pitääkö olla laillistettu kääntäjä. Ja että pitääkö tämä prosessi olla tehtynä ennen kuin tuleva vaimosi voi hakea avioliiton perusteella oleskelulupaa? Pitäisi kyllä mennä niin, että koska sinä olet EU-kansalainen siellä, niin saat tuoda perheesi mukanasi hyvin helposti. Silti suosittelen selvittämään tämän että vaaditaanko virallista myös Espanjassa, vai riittääkö EU-kansalaiselta, että on Suomessa rekisteröity liitto. Eli kannattaa toimia niin nopeasti kuin vain mahdolllista Onnea vielä matkaan!
  3. Ok, ilmeisesti Suomessa siis riittää virallisen kielenkääntäjän allekirjoitus ja leima. Sitten vain etsimään espanjasta suomeen kääntävää virallista kääntäjää, niin on se hoidossa sitten kun paperit ovat valmiita hälle lähetettäväksi. M: google löysikin helposti Opetushallituksen ylläpitämän listan virallisista kääntäjistä ja saa valita alkuperäiskielen mukaan: http://www03.oph.fi/kaantajat/hakutulos.asp?MISTA=espanja&MIHIN=suomi&SNIMI=
  4. Moi Kaaapo, ihan oikeassa paikassa tämä on Vastaan pikkaisen mutulla, mutta olen suht varma, että menevät näin. Kehotan kuitenkin pikimmiten soittamaan joka tapauksessa Helsingin maistraattiin yksityiskohtien selvittämistä varten (niillä on siellä Suomen paras tietämys ulkomaalaisten asioista) Itse olen aina saanut hyvää palvelua tuolta maistraatista, joten rohkeasti vain soittamaan. Mutta naimisiin siis saatte mennä Suomessa kunhan kihlatullasi on oikeus oleskella Schengen-alueella, eli niin kauan kuin hänen viisuminsa on voimassa. Voitte varata vihkiajan maistraatista vaikka heti (ja lennot sen jälkeen). Esteettömyystodistusta ei tarvitse olla tuolloin vielä tehtynä. Mutta tietenkään ei vihitä, jos ei ole prosessi siihen mennessä saatettu loppuun. PItää siis ehdottomasti tehdä esteettämyysselvitys myös Suomessa, ennen kuin saavat vihkiä. On voimassa 4kk. Esteettömyyksienselvityspyynnön voi tehdä myös postitse, silloin siihen hakelomakkeeseen tarvitsee kahden todistajan allekirjoitukset (kannattaa maistraatista varmistaa ketkä voivat toimia tässä tilanteessa todistajina. Jos pitää jostain syystä olla suomalaisia, niin ehkä sitten pitää käydä suurlähetystössä, jos ette siis muuten tunne siellä suomalaisia). Esteettömyyden selvittämiseksi tarvitaan estettämyyshakemuslomake (saa netistä), kihlatulta kopio passista - ja itse laittaisin varmuuden vuoksi kopion myös viisumisivusta- ja sitten Argentiinasta esteettömyystodistus/todistus siviilisäädystä. PItää olla apostile vahvistettu. Kannattaa soittaa tuonne Helsingin maistraattiin ja kysyä mikä tarkalleen on se todistus, jonka haluavat kyseisestä maasta, millä kielellä ja kuinka kauan aikaa sitten se saa olla myönnetty (käykö sama kuin mikä teillä ilmeisesti on siis jo hankittuna). Jos sinä olet asunut kauan Espanjassa, saattavat haluta myös sinulta jonkinlaisen todistuksen Espanjasta sinun siviilisäädystäsi.
  5. Kuvien vaatteet myynnissä kirppisosastolla
  6. Kiitti vastauksesta Ellinoora. Kamalan pitkä on kyllä aika. Meniskö prosessi jotenkin eri tavalla jos vaikka miehen nykyinen työnantaja tarjoaisi jotain positiota Yhdysvaltojen jossain toimipisteessä?
  7. Hei, mikäs se tilanne noiden puolisoviisumeiden kanssa taas olikaan. Eli saako niitä vielä jossain tilanteissa hakea asuinmaan edustuston kautta vai pitääkö kansalaisen mennä maahan edeltä hoitamaan anomus? Muistelen että noita on koko ajan tiukennettu.Vielä häiden aikaan 2009 olis ainakin onnistunut hakea edustustosta. Meillä ei muutto ole juuri nyt ajankohtainen, mutta aina vähän kuitenkin ajatuksena taustalla, mutta pikkulasten kanssa ajatus siitä, että mies menisi yksin edellä on ihan no-no. Asutaan siis Yhdysvaltojen ulkopuolella, miehellä on pysyvä EU oleskelulupa.
  8. Hei, kuulostaapa mutkikkaalta, mutta kannattanee hoitaa tuo homma kuitenkin loppuun ennen kuin solmitte uuuden liiton. Ettehän te nimittäin saa sitä kuitenkaan Saksassa rekisteröityä ennen kuin sinut on merkitty siellä eronneeksi. Voitte siis toki mennä Suomessa naimisiin, mutta olette sitten lain silmissä naimisissa vain Suomessa, että Saksassa, koska ulkomailla solmittu liitto pitää rekisteröidä aina asuinmaassa. Ja käsittääkseni jos te molemmat asutte ja olet sinäkin asunut jo pitkään Saksassa, voivat Suomessa vaatia myös sinun toimittavan todistuksen siviilisäädystä Saksasta esteiden tutkintaa varten. Eli siinä sitten kävisi ilmi, että tuo edellinen prosessi on vielä kesken. Se kuitenkin kannattaa muistaa mainita pedantille virkailijalle ja muistuttaa myös suurlähetystyä, että Suomessa ei anneta virallisia vihkitodistuksia eli sellaisia ei kannattaisi kaivata Jotkut vihkijät kyllä antavat jonkun "lappusen", mutta se ei ole mikään virallinen paperi, vaan Suomessa tosiaan käytetän virkatodistusta osoittamaan sivillisäätyä ym.
  9. Kyllä esteet voidaan tutkia jo ilmankin rippikoulua. Ne ovat kaksi eri asiaa, esteidentutkinta on avioliittolaissa säädetty, eikä sillä ole seurakuntaan kuulumisen kanssa itse asiassa mitään tekemistä. Esteet voidaan tutkia myös maistaatissa, vaikka vihkiminen tapahtuisikin seurakunnassa. Silloin vaan se maistaatista saatu paperi pitää toimittaa seurakuntaan /vihkipapille. Tai sitten seurakunnan kautta ja on siis erillinen siitä luvasta, että suostuuko seurakunta sitten teidät vihkimään sillä perusteella, että kuulutteko kirkkoon ja onko rippikoulu käyty. Esteidentutkinta on voimassa 4kk kerrallaan, ja vähimmillään sitä pitää hakea viimeistään viikkoa ennen vihkmistä.
  10. Lainie

    Suomenlinna (Helsinki)

    Kannattaa soittaa lauttafirmaan helmikuun lopussa, niin silloin osannevat kertoa sen vuoden aikataulun. Ja sitten soittaa heti sinä päivänä kun kesän varaukset alkavat ja varata ne tarvittavat autopaikat. Ja jos kuljette kaikki yleisillä lautoilla, niin ehkä tiesittekin, että juhlien aikatauluun kannattaa varata kunnon pelivara. Säästä riippuen kun lauttaan ei ehkä ole lainkaan jonoa tai sitten pahimmillaan lauttarannassa joutuu seisomaan tunninkin verran.
  11. ^ No worries, Roslin. Tuota esteettömyyttä voi hakea myös postittamalla lomakkeen virastoon, mutta siinä pitää vain silloin olla kahden todistajan nimet (ja eivät tainneet saada olla lähisukulaisia). Oli mennyt multa tämä mahdollisuus ihan ohi, mutta nyt jostain just siitä luin ja tässä alla vielä Helsingin srk:n sivuilta: Avioliiton esteiden tutkinta kestää seitsemän päivää ja se on voimassa neljä kuukautta. Sitä voidaan hakea aikaisintaan 4 kuukautta ennen vihkimistä. Avioliiton esteiden tutkinta hoidetaan oman seurakunnan kirkkoherranvirastossa. Tuleva vihkipari täyttää aina lomakkeen "Pyyntö avioliiton esteiden tutkintaa varten sekä vakuutus ja ilmoitus avioliiton esteiden tutkintaa varten", jotka saa kirkkoherranvirastosta tai jotka voit ladata sen tältä sivulta. Lomake täytetään kirkkoherranvirastossa tai sen voi myös lähettää täytettynä postitse kirkkoherranvirastoon. Jos postitat lomakkeen, muista pyytää siihen kahden todistajan allekirjoitukset. Suomessa solmittavaa avioliittoa varten ulkomaalainen kihlakumppanin pitää laittaa pyyntölomakkeen liitteeksi kopio passista (yli 18 vuoden ikä), todistuksen siviilisäädystään (naimaton, eronnut, leski) sekä Apostille-vahvistuksen em. todistukselle. Apostillen saa usein julkista notaaria vastaavalta viranomaiselta. Kirkollista vihkimistä varten tarvitaan lisäksi todistus kristilliseen kirkko- tai uskontokuntaan kuulumisesta. Esteettömyystodistuksen voi hakea seitsemän päivän jälkeen kirkkoherranvirastosta tai se voidaan lähettää kihlaparille postitse tai jos vihkipappi tulee siitä seurakunnasta, jossa avioliiton esteiden tutkinta suoritetaan, voit pyytää toimittamaan todistuksen suoraan vihkivälle pastorille (laita rasti kohtaan "Pyydetään säilyttämään avioliiton esteiden tutkijalla vihkimistä varten").
  12. ^ Tarkoittanee varmaan NYT-liitteessä v. 2007 julkaistuja julkkisten tekemiä vihkipuheita. Tässä linkki ketjuun ja nämä tekstit löytyvät sieltä kun vähän rullaa viestejä alemmas http://www.naimisiin.info/yhteiso/topic/19850-nyt-liitteen-vihkitekstit/
  13. Toi hakuprosessi aviopuolisoina on ilmeisesti vähän vaikeutunut siitä mitä se joskus oli, mutta siitä on täällä olemassa useampikin ketju, joissa on paljon hyvää asiaa. Katso siis esim nämä läpi: http://www.naimisiin.info/yhteiso/index.php/topic/16968-usaensin-naimisiin-ja-sitten-vasta/ http://www.naimisiin.info/yhteiso/index.php/topic/97263-suomessa-naimisiin-ja-muutto-usaan/ * Suomessa taas miehesi saa tehdä töitä heti sen jälkeen kun on saanut oleskeluluvan. Siis hakea töitä ja tehdä niitä aivan samoin ehdoin kuin suomalaiset. Myös sosiaalituet ja ehdot ovat teille samat kuin muillekin maassa olijoille eli jos tulonne ovat aivan minimissä, voitte saada sossusta toimeentulotukea ja KELA:n kautta miehesi voi työttömänä työnhakijana saada työmakkinatukea ja lisäksi voitte varmaankin saada asumistukea asuntoonne, jos sinä olet opiskelija ja mies työtön.
  14. Virkatodistuksessa lukee avioliitton solimimisen päivämäärä. Mutta kannattaa kysäistä kyllä vihkijältä vihkitodistusta, usein kun sellaisen saa,varsinkin jos on nopeasti lähtö häämatkalle, niin ei tarvitse erikseen sitten maistraatissa jonottamassa virkatodistusta.
  15. ^ Joo, haette sitä nimenomaan parina eri samaan aikaan molemmille. Eli ulkomaalaisen paperit pitää olla kunnossa maistraattiin mennessä. Ja käsittääkseni pitää hakea paikanpäällä ja molempien olla paikalla ja sitten sen todistuksen saa halutessaan joko postitse kotiin tai sen voi noutaa maistraatista.
×
×
  • Create New...