Chirpy
Rouva-
Viestit
144 -
Liittynyt
-
Viimeksi vieraillut
Chirpy's Achievements
Vakkari (3/5)
-
Meillä ei tullut ongelmia musiikin kanssa, koska satun pitämään klassisesta musasta ja kanttorimme oli niin mahtava tapaus, että oli jopa innoissaan kun sai pyynnöstämme opetella jotain muutakin, kuin ne kaikkein perinteisimmät marssit. Tiedossa myös oli kirkon yleinen näkemys soveliaasta häämusiikista. Sitä vain mietin, että esim. USA:ssa kirkkohäissä (myös luterilaisissa) käytyäni en voi ymmärtää miksi siellä viihdemusiikki on aivan sallittua vihkimisessä, mutta meillä Suomessa ei... Lienee kulttuuriero, pääasiassa? Että Suomessa ei voida olla tosissaan hengellisiä, jos musiikki on yhtään maallista. Jos kerran se (käsitykseni mukaan) tärkein, eli jumalan siunaus avioliitolle pyydetään papin toimesta / ystävällisellä avustuksella, niin miten yksi ei-hengellinen musiikkikappale voisi sen arvoa vähentää?
-
Ei tullut. Ostin hääkengiksi alennusmyynnistä viidellä eurolla nahkaiset, pehmeät balleriinat
-
Chirpy rekisteröityi sivustolle
-
Jos siis tarkoitat sitä Melartinin säveltämää "Prinsessa Ruususta", niin käsittääkseni sitä ei voi valssina tanssia, sillä rytmi on nelijakoinen (siksi se käy häämarssiksi) kun taas valssissa pitäisi olla kolmijakoinen. Valssirytmihän on se yy-kaa-koo yy-kaa-koo ja sitä ei Ruususesta taida löytyä.
-
Tarkoitus oli kyllä, mutta sitten h-hetkellä jännitys pyyhkäisi yli sellaisella voimalla, että turhan vakavaksi jäi naama
-
Yleensä kai suurin osa klassisesta musiikista käy. Oletko käynyt kanttori Marko Hakanpään kotisivujen häämusiikin kuunteluhuoneessa? Sieltä löytyy uruilla soitettuna muitakin, kuin perinteisiä häämarsseja. Sitten Häämusiikki-palstalla taisi olla jokin ketju erilaisista häämarsseista - löytyiskö sieltä sullekin vinkkiä?
-
Tästä ketjusta saattaa löytyä jotain: http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb/YaB...96723207;start=
-
Mun mielestä häissä yleensä on paljonkin ohjelmaa: syöminen, valokuvien otto, puheita, musiikkiesityksiä ja/tai diaesityksiä, hääkakun leikkaus, mahdollinen häätanssi ja yleensä tanssia, sukulaisten ja ystävien tapaaminen ja heidän kanssaan seurustelu jne... Kuten joku muu naikkari osuvasti on todennut, häät eivät (mun mielestä) ole ohjelmalliset iltamat. Mutta kukin tavallaan, kyllä hääleikeistä saa tykätä jos niin tahtoo
-
Tuo on tosiaan jännä kysymys. Vuonna miekka ja kirves häämessuilla jouduin melkeinpä väittelyyn siellä olleen pastorin kanssa. Hänen vankkumaton näkemyksensä oli, että uudessa (eli nykyään käytettävässä) vihkikaavassa virsi kuuluu olla, ja sen paikka on vain ja ainoastaan heti aviopuolisoiksi julistamisen jälkeen Oma pappimme ja kanttorimme taas sanoivat, että vähintään yksi virsi/vihkilaulu pitäisi olla, mutta sen paikasta neuvoteltiin. Ja sitten on useita, joiden häissä virttä ei ollut. Eli, ei kai auta kuin kysyä oman seurakunnan työntekijöiden näkemys asiasta, ei kannata olettaa mitään tyyliin "kun serkunkin häissä systeemi meni näin".
-
Meillä oli kanttorin soittamana osa O. Merikannon Häähymnistä - upea juhlallinen kipales uruille. Kannattaa tsekata myös Kysy häämusiikkammattilaisilta -osiosta ja katsastaa nämä Musiikkiesitys kirkkoon? -tyyppiset ketjut, niistä saa paljon vinkkejä sopivista laulu-/instrumentaalikappaleista. Virsi periaatteessa kuuluu vihkikaavaan, sekä vanhaan että tähän uudistuneeseen, mutta ehkäpä sen paikasta pystyy kanttorin kanssa neuvottelemaan, jos sitä ei haluta heti aviopuolisoiksi julistamisen jälkeen. Virren paikka tuntuu muutenkin vaihtelevan, näin muutamat hääjuhlallisuudet viime aikoina istuneen kokemuksella
-
Olin viikonloppuna häissä, joissa oli yksinlauluesitys (ilman säestystä). Kaunisääninen baritoni lauloi "Kun puhut rakkaudesta hiljaa kuiskaten".
-
Miten sujui hääpäivä laahuksellisen puvun kanssa ?
Chirpy replied to aiheen alueelle in Häiden jälkeen
Mulla oli melko lyhyt laahus, joka oli juhlassa ylös nostettuna. Eihän sen laahusnapin tarvitse olla pepun korkeudella asti (kuten pitkille laahuksille) vaan minulla se ommeltiin alemmas pukuun, vähän polven yläpuolelle. Laahuksen sai siihen nostettua ja laskostettua nätisti. Olen myös kuullut jostain, että laahuksen voisi nostaa myös sisäänpäin, eli ne napit tai nepparit ommeltaisiin helman sisäpuolelle. Tietääköhän joku tästä enemmän? -
Pelkkänä soitinmusiikkina (siis että kanttori ei laula samalla) suosittelen esim. Bach/Gounod'n Ave Mariaa, Schubertin Ave Mariaa sekä Oskar Merikannon Häähymniä. Hymni on tosin pitkä, joten siitä voi soittaa vain osan. Kappalevalinta riippuu tietysti paljon siitäkin, millainen teidän musiikkimakunne on Voit käydä kysymässä ammattilaisten mielipiteitä myös Kysy häämusiikkiammattilaisilta -palstalla.
-
Sen verran olen besserwisser, että perinteinen jenkkihääkakku on yleensä sisältä pelkkä vaalea kuivakakku. Tarkoititko sitä, että kakkunne näyttää samalta, kuin tämän ketjun jenkkikakut? Tietysti jenkeillä on myös vankka juustokakkuperinne (slurps!), mutta se on eri kakku, kuin hääkakku. Yleensä.
-
Minäkin tykkään jenkkikakkujen ulkonäöstä Jostain muistelen lukeneeni, että myös ns. sokerimassasta saisi kaulittua tuollaisen kauniin, sileän kuorrutuksen. Englanniksi tämä sokerikuorrutus taisi olla nimeltään fondant. Sitähän voi myös värjätä karamelliväreillä tms.
-
Ei ole marsipaania. Amerikkalaiset kakunkuorrutteet on ihan oma lajinsa ;D Niitä on vähän eri tyyppisiä, esim. "icing" ja "frosting", yleensä ovat myös tosi makeita. Olikohan tuo hääkakun kuorrute nyt nimeltään "butter cream" tai jotain sinne päin. Googlella löytää kyllä lisää. Jenkkikakut on perinteisesti todella näyttäviä, mutta se siinä onkin sitten pääasia, maku ei niinkään.