lizze
Aktiivijäsen-
Viestit
35 -
Liittynyt
-
Viimeksi vieraillut
lizze's Achievements
Juniori (2/5)
-
Olen kiivennyt Kinabalulle Laban Rataan asti. Huipulle emme päässeet/yrittäneet, oli mahdottoman kova tuuli ja vesisade. Tämä reissu ei ollut oikein onnistunut. Ylhäällä oli kuusi astetta lämmintä ja kaikki kamppeet litimärät. Laban Ratassa oli sisällä kylmää myös, huoneitten pikkuruiset patterit pantiin päälle vasta kahdeksalta illalla. Vuori oli ihan pilvessä koko ajan. Kannattaa ottaa tuo sääasia tosissaan, jos huono tsägä käy on retki todella hyytävä. Hyvissä olosuhteissahan pitäisi olla tosi hieno kokemus ja hyvät maisemat. Kipuaminen Laban Rataan kestää muutaman tunnin, riippuu kunnosta ja siitä kuinka kovaa vauhtia pitää. Polku on paikoin aika jyrkkä, mutta askelmia kuitenkin Laban Rataan asti. Kaatosateessa homma oli lievästi sanottuna mielenkiintoinen, kuin olisi purossa (välillä koskessa) kahlannut, ylämäkeen... Ylempänä on sitten kuulemma paljasta kalliota ja köydet. Ylhäällä hengästyttää kyllä, ilma on selkeästi ohutta. Meidän ryhmässä oli malesiankiinalaisia jannuja, jotka olivat olleet tuolla aiemminkin, mutta hyvällä säällä. Kavereilla oli vain shortsit ja t-paidat ja kertakäyttösadetakin, näytti ihan kamalalta. Meillä oli sentään fleeceä ja gore texiä... Tiomanilla on kiva sukeltaa, olen käyttänyt http://www.divetioman.com/ tätä toimistoa, oli oikein asiallinen mesta, vuonna 2005. Majoituimme Salangissa, hyvä reissu oli.
-
Malaysia Airwaysin lentoja myy Suomessa Matkantekijät Oy. Tuolta voi ostaa edullisia lentopaketteja mantereen ja saarien välille. Borneossa ei juna kulje ja bussimatkailukin on aika hidasta, tieverkosto on harva. Olen reissannut Malesiassa muutamankin kerran. Viime vuonna loppukesästä käytin kolme kertaa www.borneoadventure.com -toimistoa. Ei ole halvimmasta päästä, mutta retket olivat hyvin järjestettyjä. Malesiassa on tosi helppo löytää halpaa majoitusta, kallis on sitten toisaalta erittäin tasokasta. Borneossa kansallispuistojen majoitukset kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen, kapasiteettia ei ole paljon.
-
Pisara07: J W Marriot KL:ssä on luxusmesta. Samassa talossa on ostoskeskus, kallista desingkamaa ja lisäksi todella hyvä ravintolakompleksi hotellin pohjakerroksessa. Olin varmaankin ihan tavishuoneessa. Huone ei ollut valtavan suuri, mutta muuten kyllä todella ylellinen. Hyvä valinta. Sabahissa olen ollut, mutta noista mainitsemistasi hotelleista ei ole käsitystä. Olin KK:ssa kaupungissa, nuo mainitsemasi ovat varmaankin rannalla. Jesselton hotel on ihan mukava neljän tähden hotelli, sielläkin erinomainen ravintola pohjakerroksessa. Toinen missä olen ollut on Promenade Hotel, myös neljän tähden hotelli, ehkä suunnattu lähinnä aasialaisille bisnesmatkailijoille. Mutta siellä meillä oli kyllä todella iso huone ja kiva näköala merelle.
-
Olimme tänä kesänä (2006) häissä Berghyddanissa ja ei voi kun kehua paikkaa. Ruoka oli hyvää, kreikkalaisvaikutteista ja tunnelma oikein mukava. Nämä olivat pienehköt, n 50 hengen häät ja paikka juuri passeli tarkoitukseensa. Toki viihtyminen riippuu paljon muustakin kuin paikasta, mutta iiiso plussa on jos voi mennä taksilla kotiin ja hinta on alle 15 euroa. Mutta kelpo maaseututunnelma silti. Minäkin mietin tuota talvikäyttöä, mutta kesäjuhliin aivan ihana.
-
E&O on ihan mielettömän hyvä hotelli hintaansa nähden. Siirtomaatunnelma vaikka kuinka ja hellekypärämiehet polvihousuissa ovia aukomassa ja huonepalvelu ympäri vuorokauden. Olin siellä muutaman yön nyt joulukuussa ja yhden hengen huone merinäköalalla oli n 70EUR. Hienoin marmorikylppäri mitä olen nähnyt. Samoin keskusta ja baarit kävelyetäisyydellä. Penang on vaurastunut ja sinne on rakennettu paljon viime vuosina, joten todellakaan varsinaista romantiikkaa ei ole perinteisessä mielessä. Rannat ovat keskinkertaiset Malesian huippurantoihin verrattuna ja vesi sameaa. Mutta shoppailu on hyvää ja uusia ostoskeskuksia on tullut vaikka miten paljon. Ja kiinalaiskaupunki on mielenkiintoinen, paljon "aidompi" kuin vaikka Singaporessa. Penang on kuuluisa ruuastaan ja siellä voi syödä todella hyvin. Erityisesti jos saa paikallisilta vinkkejä mihin kannattaa mennä. Olen saanut ihan hurjan hyvää kalaruokaa, samoin inkkarisafkaa, japanilaista, vaikka mitä. En ole Langawilla käynyt, mutta mutu on, että Penang on paljon mielenkiintoisempi. Paratiisisaarille menisin sitten melkein mieluummin itäpuolelle (Perhentian, Tioman , Redang...)
-
San Francisco on minusta tosi kiva kaupunki. Jos jenkeissä jossain pitäisi asua, niin se olisi helposti ykkösvaihtoehto. Tykkään siitä, että ihan oikeasti moniarvoisuus on se juttu. Ihmisiä on moneen lähtöön. Ihmisten katselu on nähtävyyksistä hauskimpia. Kannattaa käydä eri puolilla kaupunkia. Fiilis on ihan erilainen China townissa, Heights'ssä, Castrossa, Missionissa... Syömä- ja juomapuolessa löytyy kuten myös ostoksissa. Lisäksi SF:n ympäristössä on hyviä luontokohteita. Sopiva yhdistelmä voisi olla vaikkapa viitisen päivää kaupungissa ja reilu viikko sitten autoillen ympäriinsä. Ykköstietä pitää ajaa merenrantaa, käydä Napassa ja Sonomassa viinitiloilla ja sitten vaikka jossain Kalifornian erinomaisista kansallispuistoista. (Kings Canyon, Yosemite...)
-
Olen varmaan jo vastaavaan ketjuun vastannutkin, mutta tässä tulee uudestaan: Vihkimme on Gad Leinsonin liikkeestä Helsingistä Kalevankadulta, webbiosoite www.gl-koru.fi . Meillä häät tulivat nopealla aikataululla ja sormusasian pähkäilemiseen ei jäänyt kovin paljon aikaa. Olin jo ihan tuskastunut, kun olimme kiertäneet korukauppoja vaikka millä mitalla ja mitään silmää miellyttävää ei eteen sattunut. En pitänyt yhtään perinteisistä keltakulta-timantti -yhdistelmistä, en paljon koruja käytä muutenkaan. Helpotus oli suuri kun satuimme Gadin liikkeeseen, siellähän oli vaikka mitä vähän erilaista kivaa tarjolla. Oma sormukseni on yhdellä timantilla puristusliitoksella tehty yksinkertainen titaanisormus. Sopivan karu minun makuuni. Keltakultakoruja en muutenkaan käytä, mutta pari näyttävämpää hopeista juhlakoruani sopii titaanisormukseni kanssa hyvin yhteen.
-
Meningiittiä esiintyy Saharan eteläpuolisessa Afrikassa lähinnä http://www.cdc.gov/travel/diseases/maps/menin_map.htm tämän kartan alueella. Tansaniaan ei tiettävästi rokotusta yleensä anneta. Itä-Afrikasta Ugandaan ja Etiopiaan menijöitä rokotetaan, erityisesti jos matka on pitempi ja ollaan alkeellisissa oloissa. Tuolla samalla webbisivulla on aika kattavasti esitelty rokotustarpeet ja malarianesto melkeinpä mihin maahan tahansa.
-
Hankimme Kenian ja Tansanian viisumit etukäteen (molemmilla lähetystöt Tukholmassa, jonne postitimme passit). Kummankin viisumin olisi saanut myös maahan saavuttaessa, joten vähän tuo oli varmuuden maksimointia. Edes viisumijonot eivät olleet Nairobin lentokentällä tai Namangan rajalla kovin pitkät. Tässä webbiosoite Tansanian Tukholman lähetystöön, sivuilla sanotaan, että viisumin saa kentältä jos omassa maassa ei ole lähetystöä. http://www.tanemb.se
-
Tuli hankittua Lonely Planetin opas Watching Wildlife in Southern Africa. Vaikuttaa oikein asialliselta kirjalta safarille mukaan otettavaksi. Opuksessa on esittelyt erilaisille luontotyypeille, yleisesittelyt alueen tärkeimmistä puistoista ja sitten tietoa kymmenistä nisäkkäistä ja linnuista valokuivineen. Vastaava kirja löytyy myös Itä-Afrikasta. Kirjaa löytyi ainakin Helsingin Akateemisesta, muualla asuvat voinevat tilata Lonely Planetilta suoraan.
-
Ursula, huoli pois itse olin odottanut paljon enemmän ällöjä örkkejä! Hyttysen pistojen välttäminen on tosiaan pääasia. Hyttysmyrkkynä suositellaan punkki-Offia, siinä on tehoaineena 50% DEET:ä, joka jo hyvin riittää hyönteiskarkotteeksi. Kaikille paljaille ihoalueille (paitsi silmien ja suun lähelle) pitäisi laittaa myrkkyä, joten senkin takia niitä lahkeita ja hihoja voisi vähän olla. Illalla erityisesti kunnolla päälle vaatetta, silloin malariahyttyset on aktiivisimmillaan. Mutta päivähyttysetkin valitettavasti levittävät tauteja. Näyttävimpiä näkemistäni hyönteisitä olivat jättimäiset koppakuoriaiset. Ei öddäreitä kuitenkaan enempää ollut kuin vaikka Kaakkois-Aasiassa. Hotelleissa, vaikka asuttiin aika halvalla, ei ollut loppujen lopuksi hyönteisiä juuri ollenkaan, ei edes torakoita, vaikka niitä nyt olen tottunut näkemään reissussa aina. Olikohan vain tuuria? Afrikka-kärpäsiä oli muuten Loyangalanissa Pohjois-Keniassa. Tiedättehän niitä pieniä kärpäsiä, joita tv-kuvissa pörrää aliravittujen lasten kasvoilla. Niitä ei onneksi tavattu muualla, mutta kylläpä olivatkin epämiellyttäviä. Vaikea syödä mitään, kun pitää huiskutella koko ajan toisella kädellä lautasen yläpuolella.
-
Näyttääpä aika luksusmestalta tuo Breezes. Teille tulee varmasti ihana loma! Hotellinne sivuilla olikin mainittu Zanzibarin kohokohtia. Me tykkäsimme Josani Forestista, snorklaamisesta ja saaren ympäri kiertelystä. Spice Tour on myös ihan hauska kokemus. Joku täällä moitti turistirysäksi Spice Touria, mutta meillä ainakin oli hauskaa, olimme kahdestaan tourilla, mukana vain opas/kuski ja apupoika. Kävimme kuskimme sukulaisten kotona katselemassa puutarhaviljelmiä ja muutamalla isommalla pellolla katsomassa miten se pippuri ja neilikka kasvaa. Erityisesti jos saa yksityistourin niin kannattaa mennä! Maksoi muistaakseni $10 koko päivältä. Stone Townissa kannattaisi ehkä yöpyä pari yötä niin pääsisi paremmin kaupungin tunnelmaan ja ehtisi koluta kapeat kujat. Päiväretkeilläkin voi tietenkin. Olimme niukalla budjetilla liikkeellä, joten emme häävisti yöpyneet, mutta häämatkailijoille voisi suositella Emerson's & Green -hotellia Stone Townissa. Taattua tyyliä!
-
Sansibar on huomattavasti köyhempi paikka kuin Seychellit, tämä vaikuttaa sekä yleisfiilikseen että turvallisuuteen. Kauppaajia ja tyrkkyjä "oppaita" on Sansibarilla jonkun verran, Seychelleillä ei käytännössä ollenkaan. Autiolla rannalla yksikseen illalla kävely on Seychelleillä jees, Sansibarilla ei välttämättä. Maisemien puolesta molemmat ovat hienoja kohteita, rannat Seychelleillä vielä aavistuksen hienompia kuin Sansibarilla. Mutta paratiiseja kyllä molemmat. Seyhelleillä on paljon paljon kalliimpaa. Näkemistä on molemmissa paikoissa, Sansibarilla kyllä enemmän. Jos menisin toiste Sansibarille, kävisin myös naapurisaarella Pemballa. Sansibar on paljon "aidompi" paikka eikä tehty turisteille, niinkuin Seycehllit suureksi osaksi on. Elämänmenoa on mukava seurata Stone Townissa. Sansibarilla järjestetään myös retkiä (Spice Tours), joilla pääsee paikallisten keittiöpuutarhaan ja viljelmille mausteita ja hedelmiä maistelemaan ja katselemaan, ihan hauska kokemus, näkee myös oikeita koteja ja pihoja, köyhiä kyllä. Kumpikin on ihania kohteita, Sansibar enemmän oikeaa Afrikkaa hyvine ja huonoine puolineen, Seychellit sitten ihan puhdasverinen paratiisi, mutta hirmu kallis eikä kovin jännittävä.
-
Heippa nlh! Matka Tanzaniaan maksaisi suunnilleen seuraavasti: Lennot: aikataulusta ja paikasta riippuen 700 - 900 EUR/hlö. Halvimmalla pääsee Nairobiin, jopa alle 600 EUR tarjouksia olen nähnyt joskus. Siitä voisi jatkaa bussilla Arushaan, josta safarit usein alkavat. Näppärämpää on lentää suoraan Arushaan. Hotellit: Hostellitasoinen perusmurju Dar Es Salaamissa maksoi 15EUR yö, parissa noin 40EUR hotellissa olimme myös, ne olivat ihan länsimaista kahden tähden tasoa. Safari: Campingsafari maksaa noin 100EUR/yö/hlö, ylärajaa hinnalle ei sitten juuri olekaan. Oikein mukavasti elelee jo 200EUR/yö safarilla. Telttailu on kyllä ihan mukavaa ja varteenotettava vaihtoehto jos ei ole luksuksen perään. Kuljetus: Bussit on halpoja, lennot aika tavanomaisen hintaisia. Jos haluatte käydä Zanzibarilla, pitää siihen budjetoida jonkun verran rahaa (lautta 30EUR, bussi Arusha-Dar 25EUR) Lentäminen säästää paljon aikaa, mutta on tietysti kalliimpaa. Yhteenvetona, minimibudjetilla lennot+safari+liikkuminen+asunto ehkä noin 1800EUR/hlö 2-3 vkoa, mid-range budjetilla ehkä noin 2500EUR/hlö ja siitä ylöspäin. Jos menette omatoimimatkalle, kannattaa safari varata internetistä (paikalliselta yrittäjältä) etukäteen. Paikan päällä varatessa voi säästää, mutta samalla lyhyen matkan aikataulu voi mennä sekaisin, eikä välttämättä pääse juuri sellaiselle retkelle kuin itse haluaa. Hyviä vinkkejä yrityksistä on esim Lonely Planetin oppaassa.
-
Heippa Muffe! Kalifornian kierros on suunnitteilla tuonne loppukevääseen. Ostin vain lentoliput, mitään matkapakettia en edes harkinnut. Netissä homma hoituu kätevästi, onneksi amerikkalaiset hyvin ymmärtävät tämän webbitouhun päälle. Meillä on suunnitteilla kahden viikon reissu, josta muutama päivä San Franciscossa ja sitten autoillen loppuaika. Ainakin viinialueet SF:n pohjoispuolella tsekataan, samoin käydään joko Yosemitessa tai Kings Canyon NP:ssä. Rannikkoa ajateltiin ajella ainakin Montereyhin asti, mutta jos autossa istuminen hotsittaa niin sitten käydään Santa Barbarassa asti. Lentojen lisäksi ei vielä ole muita varauksia tehty, mutta hinnat noin suurinpiirtein menevät näin: Lennot Helsinki - San Francisco KLM 632 EUR Hotelli San Franciscossa $80 yö/2 hlö (siisti, muttei luxus) Motellit missälienee $30 -$40 yö/2 hlö (peruspaikka) Motellit hienonpaikanlähellä $70 yö/2 hlö Ruoka halvempaa kuin Suomessa (ainakin nyt kun on hyvä eurokurssi) Autonvuokra $150 - $250 /viikko (riippuu kovasti autosta) Bensa halpaa Shoppailu halpaa! Ainakin näillä euron kursseilla. Hauskaa matkansuunnittelua. En kyllä käsitä miten niin elokuussa on Kaliforniassa kylmä??? Sinänsä Pohjois- ja Etelä-Kalifornian ilmastot ovat hyvin erilaiset ja ainakaan keväällä ei San Franciscossa todellakaan mitään biitsikelejä ole. Iso ero lämpötiloissa on myös maastonmuotojen mukaan. Vuorilla ja rannikolla on viileämpää kesälläkin, Death Valleyssa lämpötila kohoaa reilusti yli 40C.