Suomen upeimmat hääpaikat

Vuoden 2021 hääkakkujen suuret trendit

Vuoden 2021 hääkakkujen suuret trendit

Teksti: Tiina Aalto, Kuvat: Istockphoto, Pixabay

Yksi häiden ihanimmista osioista on erilaisten tarjoiluiden suunnitteleminen. Vaikka ne voivatkin aiheuttaa monelle myös stressiä, kannattaa sekä pää-, että jälkiruokien suunnittelu ajatella enemmänkin oman luovuuden kannalta; tarjottavaksi voi laittaa juuri sitä, mikä itsestä tuntuu parhaimmalta.

Häiden järjestäminen on monelle pitkä prosessi, niitä voidaan suunnitella parhaimmillaan jopa useita vuosia. Hyvät häät on mahdollista luoda monenlaisessa eri aikataulussa, johon vaikuttavat paljon esimerkiksi vieraiden määrä, hääpaikan saatavuus, tarjoilut, mahdolliset ulkopuolelta palkattavat aktiviteetit, vihkimispaikka sekä vuodenaika. Näiden peruspilareiden kombinaatiosta muodostuu monien häiden runko, jonka kautta on helpompi toteuttaa omat suunnitelmansa.

Tarjoiluissa ovat pääroolissa niin pää,- kuin jälkiruokakin, joista jälkimmäisessä pöydän kruunaa hääkakku. Mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon hääkakun suunnittelussa ja kuinka paljon siihen tulisi varata aikaa? Miten huomioida koko juhlaväen tarpeet, kuitenkin niin että yhteiset mieltymykset nousevat halutulla tavalla esille?

2021 hääkakut naked

Pääpaino on mielikuvituksellisessa designissa

Vuoden 2021 häissä ollaan luovempia kuin koskaan aikaisemmin. Nyt on aika luoda mitä henkilökohtaisempia yksityiskohtia ja saada vieraat tuntemaan itsensä erityisellä tavalla tervetulleiksi. Myös hääkakut vaihtavat muotoansa sekä tarjoilutapojansa. Yhdeksi suureksi trendiksi tulevalle vuodelle nousevat yksittäiset, pienet hääkakut, jotka voidaan tarjoilla esimerkiksi suoraan pöytään vieraille.

Pienet hääkakut on helpompi personoida sekä yksilöidä esimerkiksi ruokavalioiden suhteen. Mukaan astuvat myös hygieenisyys, lisäksi yksittäisten kakkujen esillepanossa voidaan leikitellä suuremmin. Jokaisen kakun ei myöskään tarvitse olla täysin samanlainen, vaan pienillä yksityiskohdilla voidaan leikkiä kakkujen koristelussa. Pienet kuvut sekä koristenauhat kruunaavat pienten hääkakkujen esillepanon.

2021 hääkakut kupissa

Liity nyt hääjuhliin maapallon toiselta puolelta, esimerkiksi Zoomin tai Skypen välityksellä. Niille jotka eivät pysty osallistumaan juhliin paikan päällä, voi hääpari kiittää vieraitaan jälkeenpäin, toimittamalla heille valmiin hääkakkupaketin. Koottuna ovat kaikki kuiva-ainekset sekä koristeet, joista voidaan kotona leipoa oma versoa hääkakusta. Suurenmoinen idea!

Kun häiden eri muodot muuttuvat, kakut seuraavat tätä muodonmuutosta perässä. Vuoden 2021 aikana panostetaan eri tapoihin ja paikkoihin juhlia omia häitä, enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tapahtuivatpa juhlat sitten omassa olohuoneessa, takapihalla, rannalla, tai pienessä intiimissä juhlapaikassa, on tärkeää että yksityiskohdat seuraavat toinen toistaan.

Kuinka personoida itselleen täydellinen hääkakku

Tämän vuoden hääkakkujen suurena trendinä ovat eri materiaalien sekä koristelujen yhdisteleminen. Erilaiset kukat, kasvien suuret lehdet sekä hedelmät voivat yhdessä luoda omasta hääkakusta taianomaisen. Hääkakku voi olla myös hyvin erimuotoinen-, sekä kokoinen. Volyymia voidaan lisätä kakun reunoille, kuin myös sen päälle. Leikittelevät, kimaltavat sekä yllätykselliset kakunpäälliset luovat hääkakuista unohtumattomat.

Jos kakku on pieni ja siinä on vain muutama täytetty taso, panosta kakun koristeluun sekä esillelaittoon. Tällä hetkellä yksi kakkujen koristelun suurimmista trendeistä, on koristella kakusta pieni osa geoidikiveltä näyttäväksi. Kakun sisälle leikataan lovi, joka koristellaan näyttävästi erilaisilla kimalteilla.

Pienemmän kakun voi saada hyvinkin näyttäväksi käyttämällä kuorrutusmuotoilua tai esimerkiksi suihkemaalattuja lehtien koristeita.

2021 hääkakut kuorrutusmuotoilua

Kakkua ei todellakaan tarvitse enää tarjoilla perinteisesti pöydän päällä, vaan tarjoilupaikaksi soveltuu myös esimerkiksi vintage henkinen baarivaunu. Myös puuta käytetään paljon kakkujen esillepanon elementtinä; kakut voikin laittaa esille vankkojen puupöllien päälle. Käytä koristelussa mukana kukkia tai kynttilöitä.

Sekoitetut makeiset

Jos hääkakun valinnassa on hankalaa päättää tavallisen tai hieman modernimman vaihtoehdon väliltä; tänä vuonna panostetaan ehdottomasti kakkujen näyttävyyteen. Hääkakkujen päälle lisätään paljon erilaisia leivoksia sekä makeisia. Esimerkiksi macaronseista voidaan rakentaa näyttävä torni hääkakkujen päälle, jotka voidaan koristella kevyesti kukilla.

Hääkakku voi myös muuttaa kokonaan muotoansa esimerkiksi ranskalaiseksi jälkiruoaksi. Euroopassa choux-lehtitaikinasta valmistettu croquembouche-jälkiruoka kootaan näyttäväksi, suureksi torniksi, jota pidetään hääkakkuna. Yksittäiset leivonnaiset täytetään creme pâtissière -täytteellä, jonka jälkeen ne pinotaan sitten kartion muotoon.

2021 hääkakut croquembouche

Taide tulee olemaan tänä vuonna yhdistettynä kakkuihin vahvasti. Esimerkiksi kakkujen koristelu vesivärimaalauksella kokee aivan uuden aikakauden. Maalaus voidaan tehdä vesiväreillä tai voikreemillä, yhdistellen erilaisia tekniikoita. Muita koristeellisia trendejä ovat ehdottomasti ylisuuret, näyttävät sokerikukat sekä voikreemistä tehdyt koristeelliset pursotukset. Naked-kakut jatkavat suosiotaan ja ne koristellaan suurilla kukkakoristeilla.

Jos haluat viedä hääkakkusi aivan uuteen ulottuvuuteen, niin suunnitele hääkakustasi moderni, taiteellinen taideteos. Hääkakut voivat myös esittää rakennuksia tai muita itselle tärkeitä asioita. Jos halutaan yhdistellä geometrisesti erimuotoisia kerroksia päällekkäin, antaa moderni taiteensuuntaus tähän loputtomat mahdollisuudet.

 

Upeimmat hääpaikat >
Lahjalistat häihin >

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2021