Hääverkkokauppa Morsiusgalleria Online

Voiko järjestää alkoholittomat ja tupakattomat häät?

Teksti: Taru Järvinen, Kuvat: Istockphoto, Pixabay

Häät ovat aina iso projekti toteutettavaksi, olivatpa ne sitten isot tai pienet, rennot tai muodolliset. Häät vaativat hyvää suunnittelua, aikataulutusta sekä budjetointia onnistuakseen. Useimmat pariskunnat aloittavat häiden suunnittelun jo vuoden ennen häitä, sillä suuremmissa kaupungeissa ja suosituimmissa hääpaikoissa päivämäärien varaukset on tehtävä hyvissä ajoin.

Minkälaiset häät haluamme?

Tämä on yksi häiden suunnittelun tärkeimmistä kysymyksistä. Millaiset häät me haluamme. Parilla ei välttämättä ole 100% samanlainen visio häistä, mutta kun selvittää molempien toiveet ja haaveet sekä mitä ehdottomasti ei halua häihinsä, löytää varmasti molempia tyydyttävän kompromissin.

Hääparin omien halujen lisäksi on kohteliasta ottaa huomioon myös häävieraiden tilanne ja mm. se, ovatko lapset tervetulleita, mitkä ovat juhlatilan säännöt ja niin edelleen.

Voiko järjestää alkoholittomat ja tupakattomat häät?

Savuttomat häät

Tänä päivänä entistä useampi pari on päätynyt valitsemaan savuttomat häät. Jos häävieraita on runsaasti, on heidän joukossaan varmasti myös tupakanpolttajia. Kutsukortteihin onkin tällöin hyvä kirjoittaa, mikäli häät ovat savuttomat ja nikotiinista riippuvaiset vieraat voivat varautua etukäteen juhlaan esim. nikotiinipusseja ostamalla (näitä myy esim. nikotiininuuska.fi). Mikään ei myöskään estä hääparia hankkimasta häävieraille nikotiinipusseja varuille.

Nykyään käytännössä jokainen juhlatila kieltää tupakoinnin tiloissaan. Mikäli tupakoijille halutaan kaikesta huolimatta järjestää tupakoinpaikka, se kannattaa järjestää ulos eikä myöskään esimerkiksi pääsisäänkäynnin välittömään läheisyyteen.

Voiko järjestää alkoholittomat ja tupakattomat häät?

Alkoholittomat häät, onko mahdollista?

Joitakin vuosikymmeniä sitten ei olisi tullut kuuloonkaan, että suomalaisissa häissä ei olisi viina virrannut. Nykyään häät voivat olla täysin alkoholittomat, eikä sitä ihmettele enää kukaan.

Elintapamme ovat muuttuneet aikojen saatossa huomattavasti terveellisimmiksi eikä humalahakuinen juominen ole enää nuorten sukupolvien suosiossa muutenkaan. Alkoholittomat häät mahdollistavat sen, että erityisiä raittiita kuskeja ei tarvita, lapset ovat tervetulleita ja juhlat ovat aidosti iloiset ihan siihen osallistuvien ihmisten johdosta, eikä kemikaaleilla aiheutettuna.

Lisäksi alkoholittomat hääjuhlat jättävät useimmiten parempia muistoja jäljelle, kun vältytään kaikelta turhalta draamalta alkoholin liikakäytön johdosta.

Voiko järjestää alkoholittomat ja tupakattomat häät?

Millaisiin häihin meillä on varaa?

Tämä on tärkeä asia mitä pohtia, ennen kun alkaa suunnittelemaan häitä. Tehkää realistinen budjetti ja pysykää siinä. Suurin osa häiden kuluista syntyy juhlapaikan vuokrasta ja häiden ruokatarjoilusta. Sen lisäksi on oltava rahaa molempien pukuihin ja sormuksiin. Häihin liittyy vielä lukuisia pienempiä kuluja, kuten kauneuspalvelut, kukat, kuljetukset, kutsukortit. Niistä saattaa muodostua yllättävän iso kuluerä. Häitä suunnitellessa ei aina kaikkia pikkuasioita tule kirjattua ylös ja loppulasku saattaa päästä yllättämään. Suunnitelkaa siis mahdollisimman tarkkaan kaikki pienetkin yksityiskohdat niin ei loppulasku pääse yllättämään.

Voiko järjestää alkoholittomat ja tupakattomat häät?

Tupakoinnin lopettaminen kannattaa aina ja varsinkin ennen häitä

Hyvä keino hääbudjetin kasvattamiseen on myös oman tupakoinnin lopettaminen. Jos kumpikin, sekä sulhanen että morsian polttavat tupakkaa askin päivässä, on vuoden savuttomuudesta kertyvä säästö melkein 7000 euroa. Sillä kustantaa jo merkittävät osan hääkuluista tai koko häämatkan! Tupakoinnin lopettaminen kannattaa aina. Häät voivat olla hyvä motivointikeino siihen. Nikotiinin korvaushoitotuotteilla pääsee hyvin alkuun jos muuten  tekee tiukkaa ja tuntuu tupakoinnin lopettaminen mahdottomalta.

Voiko järjestää alkoholittomat ja tupakattomat häät?

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022