Suomen upeimmat hääpaikat

Vastuussa polttareiden järjestämisestä? Katseet tähän suuntaan!

Vastuussa polttareiden järjestämisestä? Katseet tähän suuntaan!

Teksti: T. Hämäläinen. Kuvat: Istockphoto/Getty Images, Pixabay.

Kun kutsu polttareihin käy, on mahdotonta olla innostumatta! Jos polttareiden järjestäminen kuitenkin osuu sinun kohdallesi, voi innostuminen muuttua stressiksi, kun joudut ja pääset suunnittelemaan morsiamen tai sulhasen yhtä suurinta juhlapäivää. Mutta ei hätää, olemme tehneet pienen koosteen siitä, miten polttareiden järjestäminen kannattaa aloittaa ja mitä polttareissa voi ylipäätänsä tehdä!

Millainen morsian tai sulhanen on kyseessä?

Kun polttareita lähtee suunnittelemaan ja ideoimaan, kannattaa ensin miettiä millainen henkilö on kyseessä. Tykkäisikö tämä kyseinen henkilö rauhoittavasta viikonlopusta vaikkapa luonnon lähellä vai onko kyseessä kokemuksia hamuava hurjapää? Joskus näkee liikkuvan polttariseurueita, joissa naimisiinmenevä on asetettu jokseenkin naurunalaiseksi ja joutuu suorittamaan mitä typerimpiä tehtäviä. Esimerkiksi hieman introvertimpi henkilö ei luultavasti ilahtuisi moisista polttareista, joten kannattaa todellakin tehdä työnsä kunnolla ja olla varma siitä, että järjestää morsiamen tai sulhasen näköiset polttarit.

Ei myöskään ole mikään häpeä kysyä suoraan juhlakalulta hänen mielipidettään - ei ole mitenkään pakollista pitää polttaripäivää ja sen tapahtumia salaisuutena. Kun jonkinnäköinen kartoitus on tehty, on helpompi lähteä rakentamaan tätä unohtumatonta viikonloppua.

Polttarit ystävät

Muuta huomioitavaa

Kun on kartoitettu hieman sitä, millainen tyyppi ja persoona on kyseessä, voi alkaa suunnittelemaan polttareiden ohjelmaa. Suunnittelussa tulee kuitenkin huomioida myös budjetti, joka sekin riippuu paljolti siitä, kuinka moni ihminen on osallistumassa rientoihin. Yleisesti on tapana, ettei morsian taikka sulhanen maksa polttareistaan mitään, vaan muut osanottajat kattaavat juhlakalunkin kulut. On hyvä suunnitella ohjelma niin, ettei siitä tule kenellekään niin kallista, ettei voisi ollenkaan osallistua.

Tärkeintä on kuitenkin se itse ajatus polttareiden takana ja se, että kaikki kutsutut pystyvät osallistumaan ilman suurista summista ja rahahuolista huolehtimista. Kannattaa laittaa asia siihen perspektiiviin, että jollakulla saattaa hyvinkin olla jopa viidet häät eli viidet polttarit yhdessä kesässä! Niistä kasaantuu nopeasti kallis summa maksettavaksi, jos polttareita ei selkeästi budjetoida. Myös polttareiden kesto on sidoksissa budjetointiin, joka kannattaa muistaa budjettia laskettaessa. Ja toisaalta, kaikki eivät välttämättä pysty sitoutumaan koko viikonlopun kestäviin polttareihin monista eri syistä.

Polttarit ruokailu

Tekemistä polttareihin

Olivat polttarit millaiset tahansa, ovat jokaiset pippalot mukava aloittaa illallisen kera. Ravintola, yksityiskokki, koti-illallinen.. You name it! Hyvä ruoka, parempi mieli - vai miten se meni? Kun on syöty, voi jatkaa kohti illan rientoja.

Oletko pelaaja tyyppinen ihminen? Jos näin on, ei huolia! On olemassa useita pelejä, joit voit pelata polttareissasi, oli kyseessä sitten klassikkopelit tai modernimmat uutuudet. Aloittakaamme ensin hieman klassisimmista peleistä, jotka nykypäivänä voidaan toki laskea moderneiksikin peleiksi niiden saavuttaman online-suosion vuoksi. Kyseessä ovat siis hauskat ja vanhat kunnon kasinopelit! Vahvan suosion omaavat pelit soveltuvat niin rauhallisen kuin juhlaisammankin viikonlopun viettoon. Myös pelihalleihin suuntaaminen on hauska idea - niistä löytyy yleisesti pelejä aina keilauksesta biljardiin saakka.

Hohtokeilaus onkin klassisesta keilaamisesta juhlavampi versio ja se vetää paikalle muutakin juhlakansaa. Myöskään morsiamen tai sulhasen vieminen lempiartistinsa keikalle ei ole yhtään hassumpi idea! Tässä tullaan taas siihen, että on hyvä kommunikoida itse juhlakalun kanssa siitä, mistä he pitäisivät ja miten he mieluiten viettäisivät tärkeän viikonloppunsa!

Polttarit keikka

Baarin huuruisia iltoja varten meillä on aarteenetsintää muistuttava peli. Sille ei oikeastaan ole olemassa kummempaa nimeä, joten kutsukaamme sitä aarteenetsinnäksi kaikessa yksinkertaisuudessaan. Pelin tarkoitus on luoda ensin lista erilaisista tehtävistä, jotka tulee suorittaa illan aikana. Tehtäviä voivat olla esimerkiksi oudoimman drinkin tilaaminen baarissa, kuvan ottaminen jonkin tietyn piirteen omaavan ihmisen kanssa tai vaikkapa karaoken laulaminen. Se, joka suorittaa listan tehtävistä suurimman osan, voittaa pelin. Jos päädytte pelaamaan kyseistä peliä, kannattaa jotenkin viestiä vaatetuksella, että olette polttariporukka - muuten saatatte vaikuttaa hieman oudoilta ja luotaanpoistyöntäviltä. Peli takaa hyvät naurut ja nolot tilanteet!

Polttarit baari

Mielessä rauhallisten ja rentouttavien polttareiden vietto

Jos kyseessä on kuitenkin rauhallisempi polttariviikonloppu, ovat mökkeily ja kylpylät kivoja vaihtoehtoja. Mikä rentouttavampaa, kuin viettää harvinaista laatuaikaa parhaiden kavereiden kera mökillä saunoen, uiden ja hyvin syöden. Pokerin kaltaisten klassikkopelien pelaaminen onnistuu mukavasti myös mökillä, muita klassisia lauta- ja korttipelejä unohtamatta!

Polttarit sauna

Toinen, etenkin naisten suosima polttariviikonloppu sisältää hyvää ruokaa, kylpylähoitoja ja tanssimista. Toisaalta ne ovat suhteellisen yksinkertaisia asioita, mutta harvalla niitä tulee kuitenkaan tehtyä turhan usein ja vieläkin harvemmalla on mahdollisuus kokoontua usein koko kaveriporukalla! Jos morsian tai sulhanen ei siis ole mikään hurjapää, ei ole mitenkään välttämätöntä järjestää jotain maata järisyttävää tekemistä. Tärkeintä on viettää unohtumaton ilta tai viikonloppu hyvässä seurassa!

 

 

Upeimmat hääpaikat >
Lahjalistat häihin >

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2020