Suomen upeimmat hääpaikat

Uusi hääverkkokauppa Suomeen

Uusi hääverkkokauppa Suomeen

Teksti: Aleksi Lahtinen. Kuvat: Morsiusgalleria.com

Suomen häämarkkinoita internetissä ovat hallinneet käytännössä kiinalaiset hääverkkokaupat, jotka ovat kääntäneet sivuistaan suomalaiset versiot. Internetin isot vaatetuspelurit kuten Amazon tai Zalando eivät ole ainakaan tähän asti keskittyneet käytännössä lainkaan häämarkkinoille. Suomalaiset hääpukuliikkeet ovat myyneet tuotteitaan lähinnä kivijalkamyymälöiden kautta, varsinainen verkkomyynti on ollut melko pienimuotoista.

Nyt tilanne on muuttumassa, sillä yksi alan vanhimmista toimijoista, Morsiusgalleria Tampereelta, on avannut uuden hääverkkokauppansa palvelemaan hääasiakkaita kaikkialta Suomesta. Ensimmäisen kerran Morsiusgalleria aloitti häätuotteiden myynnin postitse jo vuonna 1999. Morsiusgallerian hääverkkomyynti on ollut kuitenkin tauolla vuoden 2020 ajan, kun he ovat rakentaneet täysin uutta hääverkkokauppaa ja kokonaan uutta valikoimaa.

Hääkengät netistä

Hääpukuja netistä, turvallisesti?

Hääpukuja netistä ei tähän asti ole käytännössä voinut netin kautta ostaa muualta kuin kiinalaisilta toimittajilta. Hääpuvun tilaamiseen Kiinasta liittyy kuitenkin aina monta epävarmuustekijää. Useat kiinalaiset verkkokaupat käyttävät luvatta merkkipukujen kuvia, eikä tilattu puku tällöin muistuta kuin etäisesti alkuperäistä kuvaa eikä vastaa materiaaleiltaan, mitoiltaan eikä työn laadultaan verkkosivun kuvan pukua. Pahimmassa tapauksessa kyseessä on käytännössä täysi huijaus, jolloin lähetetty puku on täysin käyttökelvoton. Suomen-, tai oikeastaan minkäänkielistä asiakaspalvelua on myös turha odottaa kiinalaisilta verkkokaupoilta..

Laadukkaiden hääpukujen verkkomyynnin esteenä Euroopassa on ollut se, että suurin osa hääpukumerkeistä yksinkertaisesti kieltää pukujensa myynnin verkossa, johtuen kahdesta syystä. Ensinnäkin hääpukumerkki haluaa varmistaa, että heidän pukujensa ostajat saavat ammattitaitoista, kokonaisvaltaista palvelua ja että kaikki asiakkaat saavat varmasti istuvan hääpuvun itselleen. Toinen syy on se, että valmistajat haluavat suojella kivijaloissa toimivia paikallisia jälleenmyyjiään monikansallisia verkkojättejä vastaan.

Hääpuku netistä

Uusi aika koittaa myös hääverkkokaupassa

Kaiken kaupan digitalisoituminen on kiihtynyt vuosi vuodelta, eikä meneillään oleva pandemia ole muuta kuin kiihdyttänyt sitä entisestään. Usean maan hääpukuliikkeet ovat joutuneet olemaan jopa täysin suljettuina viikkoja tai kuukausia, tai pyrkimään jotenkin palvelemaan ilman sovittamista. Kun kivijalkahäämyymälältä viedään mahdollisuus olla avoinna tai sovittaa, niin mitä etuja se enää pystyy tarjoamaan verrattuna verkkokauppaan? Tämän lisäksi hääpukuliikkeiden määrä laskee vuosi vuodelta ja haja-asustusaluilla ja pienemmillä paikkakunnalla asuvien hääparien matka hääpukuliikkeeseen kasvaa kohtuuttoman suureksi.

Tämän johdosta yhä useammat eurooppalaiset hääpukujen ja -asusteiden valmistajat ovat päättäneet sallia tuotteidensa myynnin myös verkkokauppojen kautta ja tähän saumaan tarttui Morsiusgalleria.

Hääpuku netistä

Hääpukuja suomalaisille morsimille verkosta luotettavasti

Morsiusgallerian verkkokauppa myy verkossa (sekä myymälässä) eurooppalaista Sedinum Bridal -hääpukumerkkiä. Merkki soveltuu verkkokauppaan erityisen hyvin siksi, koska Morsiusgallerialla on siitä kokemusta jo yli 10 vuoden ajalta ja merkin materiaalit, mitoitus ja toimitusvarmuus ovat hyvin tiedossa. Halutessaan asiakas voi käydä Morsiusgallerian myymälässä kokeilemassa oikean koon tai jos nimenomaan haluaa välttyä myymäläkäynniltä, voi etukäteen ottaa yhteyttä ja kysyä mieltä vaivaavista asioista. Myymälän ja verkkokaupan henkilökunta opastaa mm. oikeaan kokoon liittyvissä kysymyksissä ja osaa myös ehdottaa puvun kanssa yhteen sopivat hääasusteet.

Mikäli kaikesta huolimatta asiakas haluaa vaihtaa tai palauttaa puvun/asusteet, onnistuu tämä vaivattomasti. Tämä on valtava etu verrattuna kiinalaisiin hääverkkokauppoihin nähden, jotka eivät käytännössä mahdollista lainkaan tuotteiden palautuksia.

Hääpuku netistä

Hääasusteet yli 500 tuotteen valikoimasta

Vaikka eri hääpukumalleja on Morsiusgallerian hääverkkokaupassa esillä 80 kpl, niin todellinen runsauden sarvi ovat hääasusteet: hunnut, hiuskoristeet, bolerot ja muut yläosat, hääkorut, hääkengät, alushameet jne. Erilaisia hääasusteita on valittavana yli 500 eri mallia, tuhansine väri- ja kokovaihtoehtoineen. Hääasusteiden toimittajat ovat eurooppalaiset Bianco Evento ja Sedinum Bridal. Tämä takaa eurooppalaiseen makuun sopivat mallit, käsityön laadun ja nopeat toimitukset.

Hääpuku netistä

Hääasustekaupan tulevaisuus on verkossa

Vaikka valmistajat ja kivijalkaliikkeet miten toivoisivat, että hääasusteiden kauppaa käytäisiin jatkossakin lähinnä kivijalkamyymälöiden kautta, ei näin tule tapahtumaan. Varsinkin hääasusteiden ja -tarvikkeiden verkkokaupan osuus tulee kasvamaan yhä suuremmaksi, vaikka itse hääpukujen kauppa pysyisi jatkossakin lähinnä kivijalkamyymälöiden tehtävänä. Hyvin mahdollinen hääkaupan tulevaisuuden näkymä on myös Verkkokauppa.com -tyylinen hybridimalli, kivijalan ja verkkokaupan yhdistelmä. Tässä Morsiusgalleria on avannut pelin, lähitulevaisuus näyttää mitkä suomalaiset toimivat seuraavat samoja jälkiä.

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022