Hääverkkokauppa Morsiusgalleria Online

Romanttinen Rooma häämatkalaisille

Romanttinen Rooma häämatkalaisille

Teksti: Kimmo Laurila
Kuvat: Getty Images/Istockphoto, Pixabay, Unsplash

Ikuinen kaupunki Rooma on yksi, ellei jopa se kaikkein romanttisin kaupunki maailmassa. Romantiikka on sisään rakennettu jokaiseen roomalaiseen rakennukseen ja ihmiseen, eikä häämatkapari voi valita romanttisempaa häämatkakohdetta kuin Rooma on. Mitkä asiat sitten tekevät Roomasta häämatkaparin toivekohteen?

La Dolce Vita, Ihanaa Elämää

Romanttisinta mitä Roomassa voi tehdä, on olla vain läsnä. Katsella, kuunnella, haistella, maistella ’ihanaa elämää’. Rakennusten arkkitehtuuri, kapeat kujat, ihastuttavat sillat, houkuttelevat kahvilat ja ravintolat, elämää pulppuavat ihmiset ja suihkulähteet, koko kaupunkiin on sisään rakennettuna romanttisuus. Kävelkää romanttisia kujia pitkin, syökää yhdessä jäätelöä nauttien auringon laskusta Rooman kupolien yllä, sanalla sanoen nauttikaa toisistanne ja ihanasta elämästä.

Pyhä Valentinus ja rakastavaisten juhlapäivä

Iso osa maailman ihmisistä tietää Pyhän Valentinuksen päivän eli suomalaisittain ystävänpäivän. Moni ei kuitenkaan tiedä, että väitetysti kyseisen päivän vietto on lähtöisin juuri Roomasta, missä 200-luvulla eli ja kuoli pyhimys Pyhä Valentinus. Pyhimyksen jäänteet ovat esillä Santa Maria Cosmedin kirkossa Roomassa ja vaikka voisi ajatella, että vanhassa ihmiskallossa ei ole mitään romanttista, niin tarinassa sen takana sen sijaan on.

Pyhä Valentinus toimi pappina Roomassa aikana, jolloin kristittyjen väliset avioliitot eivät olleet sallittuja. Pyhä Valentinus ei voinut kuitenkaan antaa rakkauden olla täyttymättä huolimatta siitä, että hän tiesi mitä se hänelle itselleen aiheuttaisi, vaan vihki parin ja kärsi kohtalonsa. Kaikki rakkauden tähden.

Samassa kirkossa on myös marmorinen Totuuden suu (Bocca della Veritá), jonka suuhun turistit jonottavat asettamaan kätensä vanhan legendan mukaisesti. Totuuden suun voi huoletta jättää muille ja suunnata itse suoraan romantiikan alkulähteelle.

Rooma, antiikin erotiikan pääkaupunki

Antiikin Rooma (ja erityisesti Pompeii) oli yllättävän vapaamielinen jopa monien nykynormien mukaan. Esimerkiksi latinan kielessä ei ole lainkaan sanoja ’homoseksuaalisuus’ tai ’heteroseksuaalisuus’, kirkko kannusti seksuaalisuuteen ja jokaisella ylhäisön jäsenellä oli kodeissaan eroottisia maalauksia, patsaita tai mosaiikkitöitä.

Yhä edelleenkin romanttisen eroottiseen taiteeseen törmää Roomassa vanhojen ylhäisön talojen seinissä, museoissa ja jopa puutarhoissa, joiden ’puutarhatontut’ olivat tarkoitettu ylistämään hedelmällisyyttä ja täten aiheiltaan jotain aivan muuta kuin nykyään. Iso osa tämän ajanjakson patsaista näytti siltä, että kaikilla oli käytössä penisrengas.

Rooman yöt

Jos ovat Rooman päivät täynnä romantiikkaa, niin sitten yöt ovat sitä kymmenkertaisesti. Päivisin niin ruuhkaiset kujat ja sillat hiljenevät ja yön armollinen pimeys peittää ajan hampaan kuluttamat jäljet rakennuksissa ja patsaissa. Koskaan ei Rooma näyttäydy yhtä kauniina kuin yön pimeyden helmassa, romanttisessa valaistuksessaan.

Yksi erinomainen tapa viettää romanttinen ilta Roomassa on osallistua sen lukuisiin ooppera- tai klassisen musiikin tapahtumiin, joita järjestetään toinen toistaan upeammissa paikoissa, Rooman oopperatalossa ja lukemattomissa sanoin kuvaamattoman kauniissa kirkoissa.

Unohtumattomia hotelli- ja ravintolakokemuksia Roomassa

Kaikissa maissa on nykyään luksusmajoitusta ja kansainvälisiä viiden tähden hotelleja. Roomassa on kuitenkin mahdollista majoittua hotelleihin, joiden historia tunnettuine vieraineen ulottuu kymmenien tai jopa satojen vuosien päähän ja sellaista historiaa ei voi ostaa eikä uudisrakentaa. Roomassa voitte heittäytyä mukaan roomalaisen ylhäisön elämään ja matkustaa ajassa taaksepäin La dolce Vitaan.

Myös ruokailu on oleellinen osa roomalaista romantiikkaa. Roomassa on yli 10 000 ravintolaa ja sen lisäksi tuhansia kahviloita, joten romanttinen ateria onnistuu varmasti jokaiselle budjetille ja kaikkien makuun. Mikään ei estä hääparia toistamasta vaikkapa Kaunotar ja Kulkuri -elokuvan spagettikohtausta roomalaisessa ravintolassa.

Oleellinen osa romantiikannälän täyttämistä on suklaannälän täyttäminen. Ja se ei onnistu paremmin missään muualla kuin Roomassa ja yrityksessä nimeltään Confetteria Moriondo e Gariglio. Tämä alun perin kahden serkuksen perustama yritys on tehnyt suklaata Rooman ylhäisille jo vuodesta 1850 alkaen ja tänä päivänä heidän ainutlaatuisesta suklaastaan saavat nauttia myös rakastuneet häämatkalaiset.

Confetteria Morindo e Gariglio

Rooma on ikuinen

Yhdellä matkalla on ihan turha yrittää nähdä ja kokea koko Roomaa, mutta se ei haittaa, sillä ikuiseen Roomaan voi palata aina uudelleen ja uudelleen, kokien joka kerran jotain uutta ja jotain antiikkista, ihanasti yhteen kietoutuneina.

romanttinen-rooma-7

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022