Suomen upeimmat hääpaikat

Pelaaminen ja avioliitto, mahdoton yhtälö?

Teksti: Tapio Niemi
Kuvat: Istockphoto, Pixabay, Unsplash.

Jos olet lyönyt vetoa urheilusta ollessasi poikamies – muuttuuko pelaaminen naimisiin mennessä? Mietitäänpä seuraavaksi muutamaan eri vedonlyönti skenaariota tästä mahdollisuudesta.

Urheiluvedonlyönti voi olla harrastus

Pelaat sitten mitä tahansa rahapeliä, yksi tai kumppanisi kanssa, aina pitää olla jonkinlainen pelikassa ja edes ajatus suunnitelmasta, eli koska, kuinka usein ja kuinka paljon aikoo pelata. Tällä tavalla nimittäin varmistaa sen, ettei sitten pelaa liikaa, ja harrastus pysyy elossa, ja siitä saattaa tulle jopa yhteinen. Ajattele, että aiemmin olette voineet katsella jääkiekon MM-otteluita yhdessä sohvalta käsin, mutta minkälaista katsominen olisi, jos teillä olisi molemmilla ottelussa muutaman euron vedonlyönti käynnissä hieman vain eri tuloksilla – lisää jännitystä koti-iltaan.

Tai jos se vedonlyönti urheilusta tuntuu olevan epäsopiva yhteiseen iltaan, niin entä sitten vaikka rulettipöydän ääressä panostaminen? Sekin on nimittäin nykyään mahdollista tehdä missä ja koska tahansa, vaikka sitten siltä sohvalta käsin.

Vedonlyönti ammattina

Jos sitten siitä pelaamisesta on tullut aivan jotain muuta kuin satunnainen pelaaminen, ja pelaat ammatiksesi, niin alkuperäinen kysymys on hieman väärin aseteltu. Silloin kun puhutaan ammatista ja työnteosta, pitää vain naimisiin mennessä muistaa itselle erottaa vapaa-aika työajasta ja kertoa oman ammatin vaatimukset myös kumppanille. Hänelle voi ilman kertomista muuten tulla yllätyksenä, miksi katsot viikon aikana useita tunteja erilaisia urheilulähetyksiä, vaikka toiselta kanavalta tulisi hyvä saippuaooppera sarja. Useimmilla tämä tarkoittaakin kotonakin etätoimistoa, jossa voit katsella tarvittavat ottelut ja hoitaa vetoja. Urheiluvedonlyönti ammattina ei seuraa normaaleja arjen kello 9-16 aikoja, vaan työajoissa pitää joustaa sen mukaan, mitä maailman urheilussa tapahtuu. Vetoja nimittäin ei yleisesti ottaen kannata tehdä liian ajoissa, jollei sitten ole selvä näkemys ja sen tueksi vielä muuttuvat kertoimet itselle hyvää tehden. Eli mitä nopeammin laitat vetosi kiinni, sitä paremman kertoimen saat. Useimmiten kuitenkin kertoimet ovat aika lailla ne, jotka ovat aluksi asetettu, paitsi tulosvedoissa, missä kertoimet muuttuvat sitä mukaan, kun pelaajat asettavat panoksiaan aina kohteen sulkemiseen saakka.

Urheiluvedonlyönti voi myös ammattina olla keskivertoa riskialttiimpi ja aiheuttaa stressiä, joten sen rinnalle tarvitaan myös hyviä muita harrastuksia, joita voi taasen tehdä yhdessä kumppanin, aviopuolison kanssa jättäen sen älypuhelimen kotiin siksi aikaa, ja todella olla sen oman rakkaan kanssa ja tukena.

Satunnainen pelaaminen yhteisenä ajanvietteenä

Satunnainen pelaaminen on nimenomaan sellainen yhteinen mahdollisuus. Eli kuin Suomi pelaa tai oman kaupungin joukkue pelaa, niin molemmat voivat laittaa sen muutaman euron peleihin kiinni ja sitten ottelun aikana katsoa, kumpi oli lähempänä ja kumpi voitti. Tämä tietenkin tarkoittaa, että molemmilla olisi edes pieni voittamisen nälkä, ja kilpailemisen nälkä.

Satunnaisessakin pelaamisessa on hyvä pitää jonkinlaista kirjaa, kuinka paljon ja mitä on pelannut. Jollei muuten, niin saatte kilpailla keskenänne, kumpi on pelannut paremmin vuoden aikana – ehkä tässäkin kilpailussa tai vedonlyönnissä on myös joku teidän yhteinen palkintonne, esimerkiksi että toinen leipoo jotain hyvää, tai vaikkapa antaa kokovartalohieronnan. Näissä asioissa voi olla todella mielikuvituksellinen ja sitä kautta satunnainen vedonlyönti voi olla kiva lisä yhteisessä elämässä.

Milloin pelaaminen kannattaa lopettaa

On myös sellaisia tilanteita parisuhteessa, että pelaamisesta voi tulla toiselle ongelma, tai puoliso voi alusta alkaen suhtautua kaikkeen rahapelaamiseen kielteisesti. Silloin kannattaa vakavasti harkita pelaamisen lopettamista, tai vähintäänkin selkeätä pelaamisen suunnittelua, joka kattaisi sekä käytetyn ajan että mahdollisesti käytetyn rahan määrän.

Vedonlyönti on kuitenkin sellainen aikuisten ajanviete, harrastus ja mahdollinen ammatti, että sen voi lopettaa ja aloittaa koska tahansa. Pelitilin avaaminen ja pelaaminen, ja sulkeminen ovat nopeita tehdä, ja pelaamaan voi palata pitkänkin ajan jälkeen, vaikka täysin uusien lajien pariin. Esimerkiksi muutama vuosi sitten et olisi voinut pelata Esports turnauksia vedonlyönnissä, mutta nyt voit pelata jopa yksittäisten karttojen voitosta. Muutenkin tarjolla on paljon eri lajeja joka päivälle pelattavaksi.

Pelaaminen kaikissa muodoissaan voi olla pariskunnan yhteinen harrastus. Pelaamista voidaan harrastaa niin pelikorteilla, lautapeleillä, edellä mainitun laisesti vetoa lyömällä, tai muilla digitaalisilla peleillä. Pelaaminen tuo oman jännityksensä arkeen, ja voi tuoda teille oman perheenne sisäisen perinteen – jos siis teillä molemmilla on sitä voittamisen tahtoa.

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022