Suomen upeimmat hääpaikat

Onnea on terveellinen parisuhde

Onnea on terveellinen parisuhde

Teksti: Tiina Koskinen Kuvat: Istockphoto, Pixabay

Terveellinen parisuhde tekee meidät onnelliseksi. Mutta millainen on terveellinen parisuhde? Onko jokainen parisuhde terveellinen?

Voimme varmasti todeta, että on olemassa suhteita, jotka kuluttavat enemmän kuin ne antavat. Tällainen suhde voi olla parisuhde, mutta se voi olla myös jokin muu ihmissuhde. Naimisiinmenoa ja naimisissa olemista koskevat pohjimmiltaan samat periaatteet, kuin muutenkin ihmissuhteissa. Niin kauan kuin molemmat ovat onnellisia ja suhde on terve ja antaa enemmän kuin ottaa, on kaikki hyvin.

Mutta mitä tehdä, jos parisuhteen tai avioliiton kipinä on hiipunut? Voiko hiipunut kipinä syttyä uudelleen vai onko ero ainoa vaihtoehto? Lue tämä artikkeli ja saat muutaman vinkin siihen, kuinka pitää kiinni hyvästä ja terveestä parisuhteesta.

Onnea on...

Millainen on hyvä parisuhde?

Hyvän parisuhteen kriteerit eivät ole kiveen kirjoitettuja, joten ei voi sanoa millainen parisuhde on esimerkillisen hyvä tai toimiva. Parisuhde koostuu monesta asiasta, joista tärkeimpänä on kaksi usein erilaista ihmistä, heidän toiveensa ja tarpeensa ja keskinäinen kunnioitus.

Hyvässä parisuhteessa pariskunnalla on mukavaa yhdessä ja kunnioitus säilyy. Parisuhteessakin jokaisella tulee olla omaa aikaa ja omia harrastuksia tai muuta omaa tekemistä, sillä sairaalloinen mustasukkaisuus tai koko ajan yhdessä oleminen ei yleensä toimi pitkällä aikavälillä.

Hyvässä parisuhteessa arki on sujuvaa ja arjesta nauttii, mutta arjen ei anna käydä liian raskaaksi. Hyvä ja onnellinen pariskunta on yleensä toistensa parhaita ystäviä. Toisinaan arki tuntuu kuitenkin tulevan väliin ja elämästä tulee suorittamista. Tällöin hyväkin parisuhde saattaa olla väliaikaisesti koetuksella. Hyvä parisuhde vaatiikin työtä sen molemmilta osapuolilta.

Kuinka sitten pitää parisuhde hyvänä, terveenä ja kiinnostavana? Jokainen on varmasti joskus kokenut hetkiä, jolloin usko loppuu ja oma tuttu ja turvallinen parisuhde tuntuu tylsältä. Myös parisuhteen ulkopuoliset ihastumisen tunteet ja ovat täysin normaaleja. Parisuhde vaatiikin rakkauden lisäksi kovaa työtä.

Kuinka sitten hoitaa parisuhdetta? Kuinka pitää rakkautta yllä ja kipinä pitkässä parisuhteessa? Lue seuraava kappale ja opit.

Onnea on....

Miten sytyttää sammunut kipinä parisuhteessa?

On hyvin tavallista, että toisinaan oma kumppani tuntuu turvallisella tavalla tylsältä. Jossain vaiheessa perhoset poistuvat vatsasta ja vaaleanpunaiset lasit siirretään varaston nurkkaan. Tällöin kipinä hiipuu.

Yksi keino sytyttää sammunut kipinä on kokeilla hiipuneen seksielämän elvyttämistä. Tähän voi auttaa vaikkapa seksilelut. Seksi ei kuitenkaan ole koskaan parisuhteessa pelkästään yhteinen asia vaan jokaisella on oikeus omaan kehoon ja jokainen on pohjimmiltaan vastuussa omasta mielihyvästä. Näin ollen on täysin hyväksyttyä, että aina toiveet eivät mene yksi yhteen.

Onnea on...

Kipinän elvyttämiseksi on olemassa paljon hyviä keinoja, joista teidän tulee kokeilla sopivaa. Kokeilkaa ruokahetkiä yhdessä, sopikaa treffit, muistelkaa yhdessä tai tehkää jotain aivan uutta tai villiä. Parisuhteessa tärkeintä on tahtominen. Mikäli tahtomista rakastaa on, on parisuhde hyvällä ja terveellisellä pohjalla.

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022