Suomen upeimmat hääpaikat

Onko lainan ottaminen häitä varten hyvä idea?

Onko lainan ottaminen häitä varten hyvä idea?

Teksti:Joa Heinonen
Kuvat: Istockphoto, Pixabay, Unsplash.

Suuret sukuhäät, intiimi lähimpien ystävien todistama vihkitilaisuus, tai jotain siltä väliltä. Ei ole väliä, kuinka suuret ja näyttävät, tai pienet ja yksinkertaiset häänne ovat. Ne ovat aina yksi elämän merkittävimpiä hetkiä, eikä se riipu siitä, kuinka paljon niihin käytetään rahaa, vaan siitä, että häät ovat omien haaveiden mukaiset. Yhtä lailla ei ole yhtään sen huonompi vaihtoehto, jos haluaa panostaa häihinsä myös taloudellisesti. Sivustolla https://www.lainat.fi on helppo vertailla eri rahoituslaitosten lainatarjouksia, mikäli on kiinnostunut ottamaan lainaa häitä varten.

Mitä hyötyä voi olla lainasta häitä varten?

Ensimmäisenä voidaan sanoa, että tietenkin se, että saa unelmiensa häät. Ikuista rakkautta saa juhlia näyttävästi halutessaan, kunhan tekee sen oikeista syistä. Oikeita syitä eivät ole kavereille näyttäminen tai sukulaisille todistelu, vaan se, että haluatte juhlia onneanne ja ainutlaatuista hetkeä elämässänne.

Niin ihana asia kun häät ovatkin, ne aiheuttavat myös paljon stressiä, sillä suunniteltavaa on paljon. Taloutta ei kannata vetää liian tiukille häitä valmistellessa, sillä se voi aiheuttaa paljon tarpeetonta stressiä. Ei ole myöskään mukavaa, jos jokainen häihin liittyvä haave kariutuu rahan puutteeseen ja liian pieneen budjettiin. Pahimmillaan tämä voi aiheuttaa katkeroitumista ja huomauttelua vielä vuosien päästäkin, etenkin jos hääpari ei ole ollut aivan yksimielinen budjetista.

Lainan ottaminen häitä varten antaa joustoa talouteen. Vaikka suuri osa pareista edelleensäästää häitä varten rahaa ja saa mahdollisesti sukulaisilta avustusta, voi suunnitelmista silti jäädä uupumaan vielä hiukan. Tällaisessa tilanteessa loppubudjetin kattaminen lainalla voi olla aivan varteenotettava vaihtoehto. Tällöin myöskään päivittäistä talouselämää ei tarvitse vetää niin äärimmilleen, ja ehkä häihin on mahdollista saada hiukan ylimääräistäkin luksusta hankittua, kun budjetti ei ole niin tiukka.

Mitä haittaa häälainasta voi olla?

Häitä varten otetusta lainasta voi tulla ongelma, tai sen ottamista alun perinkin kannattaa miettiä hyvin tarkkaan, jos puolisot eivät ole yksimielisiä asiasta. Yhteistä loppuelämän taivalta ei kannata aloittaa raha-asioista riidellen. Talousasioista on hyvä olla yhtenevät näkemykset, ja jokaisen parin tulisi ehdottomasti keskustella niistä ennen avioon astumista.  Jonkinlaisia kompromisseja tarvitaan, mikäli esimerkiksi toinen parista on hyvin säästäväinen ja toinen on kovin tuhlailevainen. Suhteen alkuvuosina tämä voi lähinnä herättää huvitusta, mutta kuvitelkaa tilanne vaikka kymmenen vuoden päähän, kun olisi aika tehdä suuria hankintoja, tai taloudessa on muita suurehkoja menoeriä. Siksi raha-asioista ja tottumuksista kannattaa puhua ennen naimisiin menoa.

Lainarahaa häitä varten kannattaa miettiä toisenkin kerran myös siinä tilanteessa, että talous on jo ennestään todella tiukilla. Silloin ylimääräiset kustannukset kuukausittaisista lainanlyhennyksistä voivat yksinkertaisesti olla liikaa. Lainat tulee kuitenkin aina maksaa pois, ja mikäli lainan otto aiheuttaa kohtuuttomia ponnistuksia jokapäiväiseen taloudelliseen selviytymiseen, ei lainaa kannata ottaa, vaan tehdä muita suunnitelmia häärahaston kerryttämiseksi.

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022