Suomen upeimmat hääpaikat

Oikea ilmankosteus häissä - onnistuneet häät

Oikea ilmankosteus häissä - onnistuneet häät

Teksti: Anssi Paavola
Kuvat: Istockphoto, Pixabay, Unsplash.

Häät ovat iloinen tapahtuma, jossa juhlitaan tuoreen avioparin onnea ja yhteistä elämää. Järjestelyissä pitää ottaa monia asioita huomioon, mutta juhlatilan tekniset puitteet saattavat jäädä vähemmälle huomiolle. Riittävä ilmankosteus on tästä hyvä esimerkki.

Hääpaikaksi voidaan valita nykyisin monenlaisia paikkoja. Paikan valintaa pohditaan usein tarkkaan, koska sen halutaan sopivan häiden teemaan ja parin tyyliin. Lisäksi käytännölliset asiat kuten sijainti ja koko vaikuttavat luonnollisesti hääpaikan houkuttelevuuteen.

Riittävä ilmankosteus on tärkeää hääjuhlatilassa

Jos olet harkinnassasi on jokin tietty paikka häitä varten, kannattaa tarkistaa sen ilmankosteus. Ilmankosteudella on nimittäin merkittäviä vaikutuksia paikan viihtyvyyteen ja siellä vierailevien ihmisten hyvinvointiin. Myös häissä tarjoiltavat ruuat saattavat reagoida huonoon ilmankosteuteen. 

Ilmankosteuteen kiinnitetään melko aktiivisesti huomiota erilaisissa tuotantolaitoksissa. Monet laitokset pyrkivät optimaaliseen ilmankosteuden tasoon ja pohtivat tahoillaan esimerkiksi sitä, kuinka poistaa staattinen sähkö tuotannosta. Ilmankosteus ja sen laatu olisi hyvä pitää mielessä muissakin tiloissa, koska sillä voidaan ehkäistä tehokkaasti tiettyjä riskejä. 

Häiden yhteydessä tämä tarkoittaa sitä, että ilmankosteus tulisi olla riittävällä tasolla sen eri ympäristöissä. Häiden järjestäjä voi tarkistaa asian esimerkiksi maistraatista tai kirkosta, jossa hääpari vihitään. Toimituksen puitteet on hyvä olla kunnossa, jotta ihmiset jaksavat seurata tärkeää tapahtumaa.

Hääjuhlien paikan valinnassa tulee niin ikään ottaa huomioon ilmankosteus, jotta juhlissa olisi miellyttävää olla ja sen kalusteet pysyvät hyvässä kunnossa. Luovempi pariskunta saattaa haluta järjestää häät esimerkiksi kulttuuri- tai taidekeskuksessa. Niissä ilmankosteuden taso on erittäin tärkeää, koska se vaikuttaa suoraan esimerkiksi arvokkaiden taide-esineiden kuntoon.

Ilmankosteus vaikuttaa myös hääruuan laatuun

Ruoka on yksi erittäin tärkeä elementti häissä ja siihen ladataan usein suuria tunteita ja odotuksia. Joillekin se on melkein häiden tärkein yksityiskohta, jolla luodaan pitkälle kantavia muistoja ja elämyksiä.  
Hääpari voi viestiä tarjoiluvalinnoillaan myös omia arvojaan ja elämäntyyliään. Joissain häissä voi olla tarjolla ainoastaan kasvisruokaa tai lähiruokaa. Toiset taas haluavat ehkäistä hävikkiä kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Ilmankosteudella on suuria vaikutuksia elintarviketuotannossa. Tämän kannattaa muistaa erityisesti ne, jotka vastaavat häiden tykötarpeista. Ne ulkoistetaan usein ammattimaiselle catering-yritykselle, joka toimittaa sovitut sapuskat juhlaväen nautittavaksi.

Elintarvikkeet käyvät läpi usein monia eri vaiheita ennen kuin ne päätyvät esimerkiksi hääjuhlan tarjoilupöydälle. Elintarvikealalla on esimerkiksi sellaisia tuotantolaitoksia, jotka ovat erikoistuneet ruokien varastointiin tai kuivaamiseen. Niille oikean suhteellisen ilmankosteuden ylläpitäminen on erityisen tärkeää. Jokainen itse macaron-leivoksi tehnyt tietää, miten äärimmäisen tärkeää on oikea ilmankosteus niitä leivottaessa, muuten ne menevät pilalle aina.

Monet elintarvikkeet ovat hygroskooppisia ja näitä voi löytyä mahdollisesti hääjuhlien tarjoiluista. Hygroskooppinen elintarvike tarkoittaa käytännössä sitä, että tuotteen kosteuspitoisuus riippuu ympäristön suhteellisesta kosteudesta. Jos suhteellinen ilmankosteus on liian alhainen, alkavat tuotteet luovuttaa vettä ympäristöönsä. 

Ilmankosteuden vaikutus häävieraiden hyvinvointiin

Ilmankosteuden riittävä optimointi vaikuttaa myönteisesti häävieraiden hyvinvointiin. Jos ilmankosteus ei ole riittävällä tasolla, voi se aiheuttaa ikäviä oireita tilassa vieraileviin henkilöihin. 

Oireita ovat esimerkiksi kuivat silmät ja kurkku, päänsärky ja yleinen väsymys. Nämä ovat varmasti ei-toivottuja vieraita, joita halutaan kaikin tavoin välttää. Tämän takia häätilan ilmankosteus kannattaa tarkistaa, jotta häistä saisi mahdollisimman mieluisat monesta eri näkökulmasta.

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022