Suomen upeimmat hääpaikat

Maailman kalleimmat häät

Maailman kalleimmat häät

Teksti: Matias Koski
Kuvat: Centauri Agency, Istockphoto, Pixabay, NewYoucom, APHerald.

Oletko koskaan miettinyt, millaiset häät järjestäisitte, mikäli raha ei olisi esteenä? Kutsuisitteko enemmän vieraita vai vaihtaisiko morsian tuhannen euron hääpukunsa 10 000,- pukuun? Vai laittaisitteko esimerkiksi vihkisormukseen miljoona euroa? Mikäli tilin saldo ei ihan vielä mahdollista ökyhäitä ja sellaiset tahdotte, kannattaa alkaa säästämään tai vaikka kokeilla onneaan nettikasinolla. Inspiraatiota todellisista ökyhäistä voitte ammentaa kokoamastamme listasta eräistä maailman kalleimmista häistä.

“Miljardin dollarin häät” Venäjällä

Paljon huomiota herättäneet, huhujen mukaan jopa miljardin dollarin budjetin häät järjestettiin Venäjällä vuoden 2016, keväällä kun venäläinen öljy- ja mediapohatta Mikhail Gutserievin poika Said meni naimisiin Khadija Uzhakhovsin kanssa. Näissä häissä ei kukkaron nyörejä kiristelty, vaan miljardööri-isä laittoi haisemaan oikein kunnolla.

Häissä olivat esiintymässä mm. Jennifer Lopez, Enrique Iglesias, Sting sekä Venäjän suurimmat tähdet. Jo pelkästään nimekäs artistikaarti nosti hääbudjettia varmasti huimasti, mutta rahaa ei ollut säästelty myöskään morsiamen upeassa hääpuvussa. Daily Mail -sivuston mukaan Khadijan hääpuku oli tehty mittatilaustyönä Pariisissa ja hintaa sille tuli kymmeniä tuhansia dollareita. Morsiamen päätä koristi timanttikruunu ja sekä käsiään että kaulaansa koristi yhteensä miljoonien dollareiden arvoiset timanttikorut. Massiivinen ja säihkyvä morsiuspuku painoi lähes 13 kg lukuisten timanttien ansiosta ja pukuun kuului myös maahan asti laskeutuva huntu.

Juhlatilojen hulppeasta koristelusta pääsi nauttimaan noin 600 vierasta. Paikkaa koristi kymmenet tuhannet kukat, kristallit, hopeiset ja kultaiset kynttilänjalat sekä upeat kattokruunut.

Maailman kalleimmat häät Kuva: NewYou.com

Intian valtavat palatsihäät

Vuosi 2016 oli yhtä ökyhäiden juhlaa, sillä Intiassa, Bangaloren palatsissa juhlitut Brahmani Reddyn ja Rajeev Reddyn häät tulivat maksamaan arviolta noin 77 miljoonaa dollaria. Kyseessä oli entisen poliitikon ja nykyisen kaivospohatan, Gali Janardhan Reddyn ainoan tyttären häät. Intiassa häitä juhlitaan perinteisesti useampia päiviä ja näitäkin häitä tanssittiin yhteensä viisi päivää. Vieraita kutsuttiin huimat 50 000 ja paikalla järjestystä piti yllä 3000 vartijaa sekä 300 poliisia. Vieraslistalta löytyi muun muassa poliitikkojen lisäksi myös lukuisia Bollywood-tähtiä. Häät saivat huomiota osakseen jo ennen kuin ne edes pidettiin, sillä hääkutsut olivat varustettu LCD-näytöillä, joilla pyöri koreografioitu kappale perhe videon päätähtenä. Hyvin Bollywood-henkistä!

Morsiamen hääpuvun arvellaan maksaneen noin 2,5 miljoonaa dollaria ja morsiamen asua koristi myös lukuisat timantit ja rubiinit, joille hintaa yli reilut 13 miljoonaa dollaria.

Maailman kalleimmat häät Kuva: APherald

Prinssi Charlesin ja Prinsessa Dianan ikimuistoiset häät

Todennäköisesti kaikkien aikojen kalleimmat kuninkaalliset häät pidettiin vuonna 1981 St. Paulin katedraalissa, kun Prinssi Charles ja Prinsessa Diana sanoivat tahdon. Nämä juhlat tulivat maksamaan noin 48 miljoonaa dollaria eli inflaatiokorjattuna peräti 110 miljoonaa dollaria eli 74 miljoonaa euroa. Paikan päälle kirkkoon kutsuttiin noin 3000 vierasta, mutta todellisuudessa häitä seurasi valtava määrä ihmisiä, sillä hääseremonia televisioitiin, kuten kuninkaallisten häiden kohdalla on tapana. Lehtitietojen mukaan Dianan ja Charlesin häitä seurasi television kautta huimat 750 miljoonaa ihmistä.

Prinsessa Dianan häämekkoa odotettiin kuin kuuta nousevaa ja ilmestys olikin todella upea. Mekko oli koristeltu käsin kirjotuilla paljeteilla sekä 10 000 helmellä ja sen pitkä laahus on edelleen kaikkien aikojen pisin kuninkaallisten häiden historiassa. Myös hunnulla oli pituutta yli 7 metriä. Prinsessan päästä koristi timantein koristeltu perintökalleus, Spencer-tiara 1930-luvulta. Puvun väriin sopivat norsunluunvalkoiset kengät taas oli koristeltu sydämen muotoisilla pitsikoristeilla ja puiset, matalat korot oli koristeltu 24-karaatin kullalla. Morsiuspuku tuli tuohon aikaan maksamaan noin 170 000 euroa.

Dianan sormessa komeili timanttien ympäröimä safiiri, jolle hintaa on tullut noin 40,000 puntaa. Sormus siirtyi myöhemmin Prinssi Williamin, Dianan pojan vaimolle Kate Middletonille heidän mentyään naimisiin vuonna 2011.

Häät kiinalaisen sometähden tyylillä

Kun kiinalainen somekuuluisuus ’Angelababy’ avioitui näyttelijä Huang Xiaomingin kanssa, kerrotaan häiden kustantaneen 31 miljoonaa dollaria. Angelababy, jota myös kiinan Kim Kardashianiksi tituleerataan, piti varsinaisissa häissään yllään Diorin pukua, jonka kerrotaan olevan yksi muotitalon kalleimmista koskaan valmistamista. Puvun laahus oli yli 3 metriä pitkä ja puvussa oli teeman mukaisesti 100 käsin leikattua Chantilly Lace -ruusua. Pariisissa vietetyissä esihäissään Angelababy pukeutui kuvassa näkyvään Elie Saabin luomukseen. Hääjuhlatila oli täysin koristeltu ruusuilla, yli 3 metriä korkean hääkakun keskimmäiset kerrokset pyörivät automaattisesti ja kaikki vieraat saivat runsaat kotiin vietävät vieraslahjat, sisältäen mm. uusimmat matkapuhelimet.

Kuva: Elie Saab

Häät kuin Oscar-gaala

Venäläisillä oligarkeilla on jatkuva kilpailu siitä, kenellä on eniten rahaa tai ainakin niin, että kuka käyttää sitä näkyvimmin. Siksi ei olekaan ihme, kun venäläisen energiayhtiön ison kihon tytär avioitui miljonäärin pojan kanssa, saatiin häihin uppoamaan helposti yli 10 miljoonaan dollaria. Osmanov ja Avdolyan avioituivat The Dolby Theatre -tilassa Los Angelesissa. Tila on sama, missä pidetään esimerkiksi vuosittaiset Oscar-gaalat. Juhlatila oli koristeltu kukilla ja kullalla ja jo pelkät koristelut maksoivat yli puoli miljoonaa dollaria. Vieraiden viihtyvyydestä pitivät huolta mm. Jason Darulo ja Lady Gaga, 2 miljoonan dollarin arvosta.

Kuva: Hauoli

Urheilutähtien häätuiketta

Myös monet urheilutähdet ovat raottaneet kukkaroidensa nyörejä joko omien tai jälkikasvunsa häiden takia. Kun koripallo- ja elokuvatähti (Space Jam) Michael Jordan avioitui toisen vaimonsa, malli Yvette Prieton kanssa, ylitti häiden loppulasku tiettävästi yli 10 miljoonaa dollaria. Vieraita oli 300, mukaan lukien Tiger Woods ja Spike Lee. Vieraiden viihdyttämisestä taas pitivät huolta Usher, K’Jon ja Robin Thicke. Morsiamen hääpuvun oli suunnitellut J’Aton Couture ja se oli koristeltu Swarovskin kristalleilla.

Maailman kalleimma häät - Michael Jordan

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022