Hääverkkokauppa Morsiusgalleria Online

Laina heti tilille häitä varten

Laina heti tilille häitä varten

Teksti: Tero Koskinen. Kuvat: Istockphoto/Getty Images, Pixabay

Häiden suunnittelu aloitetaan usein jo vuotta ennen varsinaista H-hetkeä. Suunnittelussa vierähtää aikaa ja vähitellen alkaa myös hahmottua se, kuinka paljon ikimuistoisen juhlan järjestämiseen tarvitaan rahaa. Vaikka hääpari on saattanut säästää jo pidemmän aikaa, se ei välttämättä riitä unelmien hääpäivän sekä siihen mahdollisesti liittyvän häämatkan toteuttamiseen. Kun häitä suunnittelee, selviää myös lopullinen summa vähitellen. Jos rahat eivät riitä mitenkään, on yhtenä vaihtoehtona laina heti tilille. Sen avulla häistä voi tehdä hääparin näköisen, mutta lainan ottaminen tarvitsee aina hyvän suunnitelman.

Millainen on laina heti tilille hääjuhlaa varten?

Kun häitä suunnitellaan, tulee ensin hahmottaa tarkasti, minkälaisen juhlan haluaa. Kuinka paljon kutsutaan vieraita, missä aiotaan juhlia, mitä vieraille tarjotaan sekä millaisissa asuissa hääpari aikoo juhlansa juhlia? Onko asuja kenties molemmilla kaksi vai riittääkö vähempi. Näiden päätösten tekeminen sekä kaiken siihen liittyvä suunnittelu vaatii tarkan kulujen hahmottamisen. Kun kaikki kulut on kirjattu ylös, on aika miettiä, paljonko häälainaa on järkevää ottaa ja ehtiikö laina heti tilille, kun sitä todella tarvitsee.

Useimpien lainoja tarjoavien yritysten sivuilla on lainalaskuri, minkä avulla voi hahmottaa tarkemmin, kuinka lainan korot vaikuttavat lainan maksuun ja varmistaa oman takaisinmaksukyvyn riittävyyden. Tulevan parin on syytä tehdä tarkka budjetti siitä, mitä voidaan häissä maksaa itse ja mihin tullaan käyttämään haettavaa lainaa. Jos tuntuu, että lainan takaisinmaksuun tarvitsee käyttää pitkä aika, kannattaa miettiä myös, paljonko lainaa todellisuudessa tarvitaan. Ennen lainan hakemista kannattaa harkita, onko jotakin sellaista, mistä voi tinkiä tai mikä ei ole juhlissa välttämätöntä.

Lainan ehdot kertovat lainasta

Lainaan liittyvät ehdot on maltettava lukea tarkoin ja lisäksi hääparin on hyvä miettiä jo etukäteen mahdollisia arkisia säästökohteita omassa elämässä. Niistä on järkevää keskustella jo ennalta, etteivät ne tule yllätyksenä vastaan, kun yhteinen elämä on alussa. Rahasta saa helposti riidan aikaan, mutta sopimalla näistä asioista ennalta voi välttää pahimmat karikot. Lainan ottaminen voi olla hyvä vaihtoehto, mutta se kannattaa maksaa mahdollisimman nopeasti, koska lainan lyhennykset sisältävät aina erilaisia kuluja.

Korko on aina otettava huomioon, mutta sen lisäksi laina-ajalla on varsin suuri merkitys takaisinmaksussa. Koron lisäksi lainaan liittyy aina myös muita maksuja, jotka ovat eräänlaisia huomioitavia piilokuluja ja jotka vaikuttavat todelliseen vuosikorkoon. Näitä ovat kuukausittain perittävä tilinhoitomaksu, lainan avausmaksu ja nostopalkkio. Nämä kulut voivat tulla yllätyksenä, mikäli lainan ehtoja ei lue riittävän tarkasti vaan huomioi pelkän nimelliskoron.

Lainan todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko on tekijä, jonka avulla lainoja on helppo vertailla helposti keskenään. Siihen on laskettu kaikki kulut eikä niiden lisäksi tule enää piilokuluja. Toinen korko, joka tarjouksissa yleensä mainitaan, on nimelliskorko. Se puolestaan kertoo pelkästään lainan koron eikä huomioi lainkaan lainan muita kustannuksia.

Pikalainojen hyvä puoli on se, että lainan saa nopeasti. Laina heti tilille -ratkaisu tuo rahat tilille parhaimmassa tapauksessa jopa viikonlopun aikana, joten tiukassakin tilanteessa saa häistä johtuvia kuluja maksettua etukäteen. Koska kyseessä on pienempi summa, ei edes vakuuksia tarvita ja tämän vuoksi lainan korko on yleensä korkeampi.

Sopiiko pikalaina häitä varten?

Pikalaina eli laina heti tilille sopii hyvin häitä varten, kunhan hääpari varmistuu siitä, että kykenee maksamaan lainan pois sovitun maksusuunnitelman mukaisesti. Arkinen budjetti voi olla takaisinmaksuun tiukka, mutta sen on oltava reilu molemmille osapuolille. Molempien on pystyttävä tinkimään menoistaan, jotta sopu säilyy avioliiton alussa.

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2023