Suomen upeimmat hääpaikat

Kuinka suunnitella häät pienellä budjetilla?

Teksti: J.K. Kuvat: Istockphoto, Pixabay

Saako pienen budjetin häät ihosi nousemaan kananlihalle? Moni uskoo vielä tänäkin päivänä, että saadaksesi pidettyä kauniit häät, tulee sinulla olla käytössäsi suuri budjetti. Näin ei kuitenkaan ole, vaan sinun kannattaa miettiä, ettei sinulla ole budjettia. Kyllä, kuulit oikein. Kun et mieti, miten paljon sinulla on varaa häihisi, tulet huomaamaan, että kulutat vain sen verran häihin, kun sinulla on mahdollista käyttää. Muista, että on aina mahdollista ottaa avuksesi pikavippi, jolla katat pienet yllättävät kulut. Budjettia voi venyttää myös muilla lainatyypeillä.

Vieraslista ja juhlapaikka

Tinkimällä tässä voit säästää paljon! Tilan tulee olla sellainen, johon mahtuu vieraat, ja jo vieraslistaa pienentämällä säästät kaikessa, et vain juhlapaikan vuokraushinnassa.

Pienellä vieraslistalla säästät lisäksi sekä ruoissa että juomissa. Moni haluaa kirkkohäät, mutta papin voi tilata myös muualle. Kannattaa myös miettiä lähipiiriäsi, esimerkiksi onko kenelläkään isoa takapihaa tai omistaako joku oman ravintolan. Juhlapaikkojen hinnat eivät myöskään ole niin korkeita kun kesällä, häiden sesonkiaikana, joten kauniit talvihäät voivatkin olla hyvä tapa säästää.

Häät ulkona

Häiden tyyli ja koristeet

Mitä muodollisempi tilaisuus on, sitä kalliimpi siitä voi tulla, koska sinun on sovitettava koristeet, kukat, ruoka ja juomat sekä musiikkiviihde tähän tasokkaaseen tyyliin. Koristeita on tänä päivänä helppo tehdä itse, ja ideoita näihin saat helposti monilta eri nettisivuilta. Kukat on myös yksi kalliimmista sijoituksista, mutta voit korvata ne helposti koivun tai kuusen oksilla tai vaikkapa kynttilöillä. Kierrä kirppareita ja selaa netissä olevia hääkirppareita, löydät varmasti mieluisia koristeita, jotka sopivat makuusi.

Hääkoristelu

Häävieraat ovat tulleet häihin juhlistaakseen sinua ja puolisoasi, eivät vain syömään ja juomaan 5 tähden Michelin ravintolassa. Talvihäihin voit valmistaa vaikkapa jonkun lämpimän keiton, kun taas kesällä voit tarjota raikkaan salaatin. Juomana ei aina tarvitse olla kuplivaa, voit tehdä nimikkodrinkin tai suuren boolin vieraita varten. Sama pätee musiikkiin, muutaman drinkin jälkeen ei kukaan muista oliko paikalla viihdyttämässä bändi, DJ vai soiko häiden taustalla tekemäsi soittolista.

Hääpuvut

Monet himoitsevat kalliita muotisuunnittelijoiden häämekkoja, jotka saattavat olla aivan liian hintavia sinulle. Hääpuvut sulhaselle ja morsiamelle voi tänä päivänä helposti vuokrata. Muista, että naimisiin mennään vain kerran, joten et tule enää käyttämään häämekkoasi, ja se tulee viemään vaan tilaa vaatekaapissasi. Voit myös kysyä, jos joku ystäviesi tai äitisi vanha puku olisi tarjolla. Voit yllättyä miten pienillä muutoksilla voit saada unelmiesi häämekon. Ja mikä onkaan sen ihanampi muisto on äidillesi, jos menet naimisiin samassa puvussa kun hän. Voit hankkia myös käytetyn hääpuvun kirpparilta tai vaikka tori.fi -sivustolta.

Hääpuku Sedinum Bridal/morsiusgalleria.com

Muut häiden säästökohteet

Säästää voit mistä tahansa:  kuljetuksissa, hääkutsuissa, häämatkassa tai valokuvissa.  Lainaa joltain ystävältä autoa ja pyydä häntä kuskiksi. Tämä voi olla häälahja häneltä ja auton saa koristeltua todella kauniiksi ja tyylikkääksi itsetehdyillä koristeilla.

Hääkutsut kaikkine postituskuluineen voi tulla kalliiksi, vaikka tekisitkin kutsut itse. Voit kutsua lähipiirisi persoonallisella kutsulla sähköpostilla, voit lähettää vaikkapa kutsun videona!

Häämatkan ei tarvitse viedä teitä maapallon toiselle puolelle, myös läheltä löytyy kauniita, upeita häämatkakohteita. Jos unelmissasi on paeta kauemmaksi, voit pyytää häälahjaksi rahaa avaamalla tähän erikseen oman pankkitilin. Kaikki eivät tarvitse materiaa kotiinsa, joten käteinen on hyvä vaihtoehto tähän. Valokuvauksen voi hoitaa siten, että pyydät vieraita ottamaan valokuvia mahdollisimman paljon ja pyytää ammattilaista ottamaan viralliset kuvat vain muutamaksi tunniksi. Valokuvat ovat usein häiden ainoa muisto, joten tässä kohtaa ei kannata tinkiä liikaa.

Häämatka

Loppusanat

Elegantit, kauniit häät voidaan suunnitella hyvinkin pienellä budjetilla. Kysy ystäviltä apua koristeiden tekemisissä, varmasti on useita ystäviä, jotka haluaa tarjota apuaan, jotta elämäsi onnellisimmasta päivästä tulisi sinulle ikimuistoinen.

 

Upeimmat hääpaikat >
Lahjalistat häihin >

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2021