Suomen upeimmat hääpaikat

Häämatkakohteena romanttinen Islanti

Häämatkakohteena romanttinen Islanti

Teksti: Iida Nieminen. Kuvat: Istockphoto, Pixabay.

Islanti on suosittu matkakohde sen uskomattoman luonnon, mutta myös sen asukkaiden mutkattomuuden ja kaupunkien rennon tunnelman takia. Jokainen pari haluaa, että oma häämatka on unohtumaton kokemus mutta myös täynnä romantiikkaa ja lämpöä. Islanti ei ehkä ole se helpoin kohde, mutta jos seikkailumieltä riittää, maa tarjoaa taatusti vaikuttavia elämyksiä lemmenparille moneen lähtöön.

Islanti vaellus

Reykjavik

Reykjavik on oikea paikka aloittaa loma häähumun jälkeen, sillä siellä voi rentoutua kaikkien kaupungin tarjoamien palvelujen äärellä. Tämä 300 000:sta Islannin kansalaisista koostuva pääkaupunki tarjoaa monipuolisesti ensiluokkaisia kulttuuririentoja sekä gastronomisia helmiä.

Historian ystäville Reykjavik tarjoaa keskiaikaisia saagoja sekä viikinkien seikkailuja - kaupungin museot, taidegalleriat ja muut nähtävyydet ovat helposti ulottuvilla, sillä kaupungin keskustan voi kiertää päivässä. Keskustan pienuudesta huolimatta Reykjavikissa on hääparille paljon tekemistä useammallekin päivälle: kuumat lähteet, vesiputoukset sekä kaunis ja elämänmakuinen satama-alue ovat kiistaton osa Reykjavikin charmia.

Reykjavik häämatka

Myös illanvietto onnistuu Reykjavikissa mitä parhaiten - romanttiseen tunnelmaan pääsee helposti kaupungin yöelämässä, ja rempseät ja ystävälliset islantilaiset tekevät mielellään tuttavuutta matkailijoiden kanssa.

Reykjavik häämatka

Blue Lagoon

Blue Lagoonin höyryävä vesi lämmittää kehoa ja mieltä kylmälläkin säällä. Noin 40 kilometriä Reykjavikista sijaitsee ehkä yksi Islannin suosituimmista nähtävyyksistä eikä ihme, sillä sen lumoavat maisemat ovat henkeäsalpaavat ja huippuluokan kylpylä tarjoaa kaikki tarvittavat puitteet rentouttavaan hetkeen. Pyyhkeet ja savinaamiot saat talon puolesta, mutta muista varata paikat jo ennen häämatkaa, sillä kylpylä on todella suosittu ja tilaa on vain rajallisesti. 

Grindavikin harjanteiden ympäröimät maaperästä pulppuavat vedet kutsuvat pulahtamaan romanttisesti pidemmäksikin aikaa ja useat erilaiset saunat kruunaavat rentouttavan kokemuksen. Tässä kohtaa häästressin pitäisi pyyhkiytyä viimeistään pois mielestä.

Islanti Blue Lagoon

Ja tien päälle...

Islanti on helppo valloittaa vuokra-autolla, mutta myös juna- ja lentoyhteydet helpottavat välimatkojen taittamisessa. Myös rakastuneinkin pari tarvitsee välillä omaa aikaa ja se on hyvä pitää mielessä häämatkallakin. Omaan mobiililaitteeseen kannattaa ladata viihdepalveluja, musiikkia, kirjoja tai vaikka pelejä, kuten Kolikkopelit kasino tai mitä tahansa omaa mieluista puuhaa, sillä etäisyyksien taittamisessa voi vierähtää tovi jos toinen, mutta se on se arvoista.

Islanti häämatka

Hauganesin valassafari

Sitten onkin jo aika lähteä todelliselle seikkailulle! Islannissa on maailman kirkkaimmat vedet ja niissä on maailman paras mahdollisuus nähdä lukuisia eri valaita miekkavalaasta valkokuonodelfiiniin.  Whale Watching Hauganes on yksi parhaita valassafareiden järjestäjiä ja se sijaitsee Pohjois-Islannissa lähellä hurmaavaa Akureyrin kaupunkia.

Whale Watching Hauganes-yhtiön laiva on rustiikki ja se henkii vanhojen aikojen romantiikkaa. Safarilla valaat ja delfiinit voivat ympäröidä koko laivan ja onkin arvioitu, että mahdollisuus valaiden bongaamiseen on 98% prosentin luokkaa. Suuren villieläimen kohtaaminen on ikimuistoinen kokemus, jonka haluat varmasti jakaa rakkaasi kanssa.

Islanti Hauganes

Akureyri

Tämä Pohjois-Islannin epävirallinen pääkaupunki on ehdottomasti visiitin arvoinen ja yhdistettynä valassafariin saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Vaikka kaupunkimatkailu ei ole ensimmäinen asia, mikä Islannin-lomalta tulisi mieleen, ei tätä somaa satamakaupunkia kannata jättää välistä.

Akureyrin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu näyttävä kaksitorninen kirkko, mutta ehkä kuitenkin mieluisin paikka ajanviettoon on kaupungin keskustan persoonalliset ravintolat, kahvilat ja Hafnarstraetin kävelykatu, joka tarjoaa laadukkaita ostosmahdollisuuksia ja lukuisia itsenäisiä ja pieniä käsityöputiikkeja, joista varmasti löytyy tuliaisia useaan makuun. Kaupunki tarjoaa runsaasti majoitusmahdollisuuksia monenlaisille lompakoille ja täällä on hyvä hengähtää ennen luontokohteiden valloitusta.

Islanti Akureyri

Häämatka voi olla täynnä yhteisiä päiviä, mutta välillä voi olla hyvä myös ottaa omaa aikaa ja kierrellä kaupunkia omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Akureyri tarjoaa nähtävää ja tekemistä taatusti kummallekin - oli se sitten shoppailua, herkuttelua tai satamakaupungin upeiden maisemien ihastelua.

Diamond Beach

Diamond Beach tunnetaan myös islanniksi nimellä Breiðamerkursandur. Se on tunnettu sen mustasta hiekasta, jota koristavat säihkyvät, kimaltelevat jäävuoret ja -kimpaleet, jotka ovat hajallaan pitkin rantaa ja loistavat kuin timantit vasten ilta-aurinkoa. Diamond Beach on ehkä yksi loistavimmista paikoista ottaa ne ikimuistoisimmat hääkuvat, joita voi sitten postailla Instragamiin - maisema on sen verran poikkeuksellinen, että siitä kannattaa ottaa kaikki irti, mikäli kuvaaminen on lähellä sydäntä.

Islanti Diamond Beach

Islannin luonnon kauneus on lähes vailla vertaansa ja on vaikea valita sen upeinta luontokohdetta, mutta tämä kohde on maaginen ja täydellinen sellaiselle parille, joka nauttii alkukantaisesta kauneudesta. Ei muuta kuin pullo viiniä ja nauttimaan auringonlaskusta.

Islannissa on niin paljon nähtävää, että tässä oli vasta muutama tärppi, mutta jos Islanti kiinnostaa suosittelen tutustumaan esimerkiksi tämän pariskunnan matkablogiin 10 ihanaa Islantivinkkiä. Näiden kuvien jälkeen voi olla, että et pysty olla varaamatta lentoja sinulle ja rakkaallesi!

Islanti Seljalandsfoss

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022