Suomen upeimmat hääpaikat

Häiden suunnittelussa muiden arvosteluilla on väliä

Häiden suunnittelussa muiden arvosteluilla on väliä

Teksti: Textmakers
Kuvat: Istockphoto, Pixabay, Unsplash.

Häät kuuluvat elämän tärkeimpiin päiviin ja niinpä niiden suunnitteluun kannattaa käyttää reilusti aikaa. Kun häitä aletaan suunnittelemaan, aikaa varataan yleensä useita kuukausia, jopa vuosi tai pidempäänkin. Tälle ei oikeastaan ole yleistä kaavaa, vaan jokainen hääpari käyttää häidensä suunnitteluun niin paljon aikaa kuin tarvitsee.

Arvostelut ja muiden kokemukst ovat kätevä keino etsiä näkökulmia mihin tahansa asiaan. Arvostelut eivät ole vain pelkkiä mielipiteitä, vaan niistä voi saada realistista tietoa siitä, kuinka hyvin tietty asia, palvelu tai tuote on asiakkaitaan palvellut. Esimerkiksi uudet nettikasinot on aihe, johon liittyen etsitään mielellään tietoa. Tietoa löytyykin hyvin eri peleistä, niitä tarjoavista yhtiöistä ja niin edelleen. Moni tekeekin valinnan mielellään juuri arvostelujen perusteella.

Häitä suunnitellessa voi avuksi ottaa muiden arvostelut ja mielipiteet. Pelkkiin muiden mielipiteisiin ei kuitenkaan kannata turvautua, vaan muiden kokemuksia voi ottaa huomioon harkitessa esimerkiksi juhlapaikkaa, istumajärjestystä tai muuta. Lue eteenpäin, jos haluat vinkkejä siitä, kuinka muiden kokemuksia kannattaa kuunnella suunnitellessa omaa hääpäivää.

Juhlapaikan valinta

Juhlapaikka on luonnollisesti yksi suurimmista valinnoista hääpaikan suunnittelussa. Usein tämä kuitenkin tuottaa päänvaivaa, jos kaikki vaihtoehdot eivät ole ennestään tuttuja. Juhlapaikkoja on tarjolla monia, mutta samaa paikkaa aiemmin käyttäneet osaavat kertoa omista kokemuksistaan niin hyvässä kuin pahassa.

Onnistuneen juhlan kannalta oleellista on esimerkiksi hyvän parkkipaikan saaminen vieraille, lapsiystävällisyys, tarvittaessa helppo kulku liikuntarajoitteisille sekä puitteet tarjoilujen ja viihteen järjestämiseksi. Näitä asioita ei välttämättä osaa samantien katsoa vieraillessa juhlapaikalla, joten asioista kannattaa ehdottomasti kysyä.

Juhlapaikan hinta-laatusuhde selviää alustavasti kyselemällä tai lukemalla arvosteluja. Onko paikka vastannut muiden juhlijoiden toiveita ja onko hinta-laatusuhde ollut kohdallaan muiden kohdalla? Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä, sillä huonosti valittu paikka, joka näyttää vieraidenkin silmään selkeästi huonosti pidetyltä, ei ehkä tuo sitä haluttua tunnelmaa juhliin.

Juhlapaikan tulisi olla sopiva juuri teidän häihinne. Siispä ei ehkä kannata ensimmäisenä valita paikkaa, joka on aiheuttanut tuttavapiirinne häihin ongelmia esimerkiksi sen suhteen, että kaikki eivät ole nähneet hääjuhlan ohjelmia sen vuoksi, että osa vieraista on sijoitettuna eri huoneisiin. Tällaista voi sattua silloin, kun juhlapaikkana on rakennus, joka käsittää useita huoneita. Jos hääväki on pieni ja kaikki mahtuvat samaan huoneeseen, ei ongelmaa ole, mutta mikäli vieraita on enemmän ja juhlahuone ei ole kyllin suuri, voi tuottaa ongelmia valita tällainen rakennus.

Ruokatarjoilun suunnittelu

Usein hääjuhla on koko päivän kestävä tapahtuma, joten ruokatarjoilu on hyvin tärkeässä osassa. Catering-yrityksiltä saa tilattua juhliin kaiken kattavan tarjoilun tai vain ruuat, riippuen tarpeesta ja yrityksestä.

Yrityksissä on kuitenkin eroa ja koska hääjuhlasta halutaan ehdottomasti onnistunut ruokailunkin kannalta, on hyvä lukea muiden asiakkaiden kokemuksia tai kuulla tuttujen kommentteja siitä, kuinka tarjoilu on onnistunut heidän juhlissaan. Vaikka kyseessä olisi maineikas ja laadukas yritys, vastaako heidän palvelunsa juuri teidän tyyliä?

Alueen catering-yrityksiä kannattaa vertailla hintojen ja palveluiden suhteen. Näissä laatu on yleensä kova, mutta vertailu ja muiden kokemusten kuuleminen auttaa saamaan hyvää kuvaa siitä, mitä olette mahdollisesti saamassa. Hyvä catering-yritys ottaa huomioon kaikkien häävieraiden ruokavaliot eikä allergioita unohdeta ja lisäksi he hoitavat palvelun juuri kuten on sovittu, täsmällisesti.

Jos taas haluatte hoitaa ruokatarjoilun itse ja kuulette, kuinka valitsemassanne juhlapaikassa on ollut ongelmallista hoitaa esimerkiksi tiskejä tai hoitaa muita keittiötöitä, voi tämä tuoda turhaa huolta hääpäivänä.

haat-sisalla

Kokemuksista arvokasta tietoa

Muiden mielipiteiden mukaan ei hääpäivää ole tarkoitus suunnitella, vaan jokaisen hääjuhlan tulisi olla hääparin näköinen. Onnistunut ruokailu, täydellinen juhlapaikka sopivan kokoisine tiloineen ja hyvin asiansa osaava valokuvaaja yhdessä monien muiden asioiden kanssa luovat täydellisen ja juuri teidän näköisen hääpäivän.

Kysykää siis suosituksia, vaikka haluaisittekin tehdä päätökset itse. Kysykää mielipiteitä esimerkiksi valokuvaajasta. Hyvä valokuvaaja ottaa tarvittavan määrän kuvia, huomaa ja ikuistaa ne tärkeimmät hetket ja toimittaa kuvat kohtuullisen ajan sisällä. Mikäli muilta asiakkailta on toistuvasti tullut huonoa palautetta kyseiselle toimijalle, voi tämä olla tärkeä varoitusmerkki. Kokemusten kysyminen ei suinkaan tarkoita, että hääjuhla toteutettaisiin muiden ehdoilla, vaan se on puhtaasti arvokkaan tiedon hankkimista hyvän päätöksen tekemiseksi.

Nettiarvostelut ovat yksi tapa tutkia tuotteiden, palvelujen tai paikkojen hinta-laatusuhdetta. Jos etsitte esimerkiksi laadukkaita juhlapaikan koristeluja, toimivia ruuantarjoiluvälineitä tai kalusteiden tai muiden vuokrausta, voi arvostelut antaa hyvää kuvaa muiden kokemuksista. Arvostelut voivat parhaimmillaan auttaa löytämään joukosta ainakin ne “no no” -tuotteet, jotka ovat usein osoittautuneet huonolaatuisiksi.

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022