Suomen upeimmat hääpaikat

Häät sisällä vai ulkona?

Teksti: Julia Lahtinen. Kuvat: Istockphoto, Pixabay

Tämä on yksi peruskysymyksistä lähdettäessä miettimään hääpaikkaa. Pitäisikö hääseremonia pitää sisällä vai ulkona? Kirkossa ehdottomasti naimisiin haluavat menevät toki sisällä kirkossa naimisiin, mutta tämä ei ole aina kaikille se ainoa vaihtoehto.

Häät voi pitää periaatteessa missä tahansa: vaikka lentokoneessa, jos siltä tuntuu. Häille ei siis ole määritelty tiettyä paikkaa tai tiukkaa sääntöä, jossa se kuuluisi pitää. Jos haluatte ehdottomasti ylelliset häät ylellisessä hotellissa tai vaikkapa yleisessä majoituspaikassa, voi olla aiheellinen vinkki sanoa, että lue arvostelu. Nykyään oikeastaan kaikista sijainneista voi jättää arvostelun netin palveluissa, joten sieltä kannattaa käydä katsomassa muiden kommentteja paikkojen siisteydestä, sijainnista ja yleisestä laadusta.

Ulkona vai sisällä -kysymys voi herätä silloinkin, kun hääpaikka on jo päätetty, mutta siellä olisi mahdollista vihkiä sekä sisällä että ulkona. Jos kumpikaan vaihtoehto ei tunnu toista paremmalta, vaan päätös on vaikea tehdä, ottakaa seuraavia asioita huomioon, niin saatte tehtyä päätöksen astetta helpommin.

häät sisällä vai ulkona

Hääpäivän sää

Sää on yksi oleellisimmista asioista järjestettäessä häitä. Se on myös juuri se ainut asia, johon ei voida vaikuttaa. Tämä voi aiheuttaa pienen ristiriidan ja usein jonkinlaista stressiäkin. Siksi on erittäin tärkeää olla suunnitelma sekä täydelliselle säälle että hääpäivänä sattuvalle myrskylle. Jos ensimmäinen suunnitelma ei toimikaan vaikka kaatosateen vuoksi, on hyvä olla olemassa varasuunnitelma, joka otetaan käyttöön vihki- tai hääjuhlapaikalla.

Säätä voidaan toki tarkastella säätiedotuksista, vaikka 100-prosenttisen varmojahan ennusteet eivät ole. Säätiedotuksen tarkkuus myös laskee sitä mukaa, mitä pidemmän aikavälin päässä säätä tarkastelet.

Jos haluatte pitää vihkimisen tai hääjuhlan ulkona, kannattaa asennoitua valmiiksi siihen, että sää saattaakin vaihtua. Tämä nimittäin on aina olemassaoleva riski. Suunnitelkaa häät siten, että ne voidaan siirtää nopeasti sisätiloihin, mikäli sade iskee. Toki jos säätiedotus lupaa aamulla koko päiväksi lämmintä ja aurinkoista, on melko epätodennäköistä, että hirmumyrsky iskisi kesken juhlien.

Yksi huomioonotettava asia on myös tuuli. Tuuli saa ihmisten hiukset lentämään sinne, minne eivät kuulu. Myös kukat ja muut koristeet saattavat heilua ja lepattaa tuulessa. Jos siis aiotte naimisiin esimerkiksi rannikolla, jossa tuulee aina, voi tähän varautua etukäteen ja jos tuuli on aivan ehdottoman varmaa, siitä kannattaa mainita vieraille hyvissä ajoin.

häät ulkona

Häiden ruokatarjoilu

Se, pidetäänkö hääjuhla ulkona vai sisällä, vaikuttaa siihen, miten ruokatarjoilu toteutetaan. Ulkona voi syödä aivan hyvin, mutta ulkoruokailu vaatii aina muutamia varmistuksia, jotta esimerkiksi servetit eivät lähtisi tuulen mukaan.

Jos ruoka tilataan pitopalvelulta, on ruoka mahdollista säilyttää sellaisissa astioissa, että tarjoilu onnistuu helposti myös ulkona. Mutta esimerkiksi kala tai jäätelö eivät pärjää suorassa auringonvalossa. Pitopalvelu pitää huolen ruuista, kun kerrotte heille, että kyseessä on ulkojuhla.

häät sisällä

Vaatetus häissä

Jos haaveena on pitää juhlat hiekkarannalla, vaikuttaa tämä automaattisesti kaikkien juhlavieraiden sekä hääparin pukeutumiseen - tarkemmin sanottuna kenkiin. Sama koskee nurmikolla pidettäviä juhlia. Siksi juhlapaikkaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaisella lattialla tai maalla juhlat pidetään.

Ulkohäihin varaudutaan myös usein pikkutakein ja boleroin. Nämä tuovat lämpöä varsinkin siinä vaiheessa, kun ilta hämärtyy ja tulee viileämpi. Suomen kesäillat ovat usein viileitä. Viileyden lisäksi myös hyttyset voivat tulla illan tullen kiusaksi.

häät ulkona

Varatkaa myös sisätila

Häitä ei ehkä kannata järjestää kokonaisuudessaan ulkona pidettäviksi. Ellei hääpari ja hääväki ole sitten niin erähenkisiä, että viihtyvät koko päivän, illan ja ehkä yöhönkin asti ulkona. Kesäiltojen kiusaavat hyttyset ja viileä ilma saavat häävieraat nopeasti hamuilemaan pitkähihaisia paitojaan tai pikkutakkejaan.

Jos taas kyseessä on joku muu vuodenaika, vaatii tämä vierailta koko päivän pidettäviä ulkovaatteita. Tästäkin kannattaa ehdottomasti mainita vieraille jo kutsussa. Kutsuissa on jo muutenkin tapana ilmaista vieraille toivottu pukukoodi. Vieraat arvostavat kyllä, jos huomioitte, että illalla tulee olemaan viileämpi.

Sisätila kannattaa varata aina, vaikka hääjuhla pidettäisiinkin ulkona. Näin hääväki voi siirtyä sujuvasti sisälle juhlimaan, mikäli sää tai muut olosuhteet muuttuvat huonoiksi ulkonaoloa ajatellen.

Tässä oli pieni paketti siitä, mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon mietittäessä häiden järjestelyjä ulko- ja sisätiloihin. kuten ehkä huomasit, on olemassa paljon huomioitavia seikkoja. Toivottavasti vinkeistämme oli apua teidän elämänne tärkeintä päivää ajatellen.

 

Upeimmat hääpaikat >
Lahjalistat häihin >

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2020