Hääverkkokauppa Morsiusgalleria Online

Hää- ja häämatkakohteena maailman kaunein saaristo

Hää- ja häämatkakohteena maailman kaunein saaristo

Teksti: Pia Koski  Kuvat: Istockphoto/Getty Images

Aina ei kannata lähteä merta edemmäksi kalaan, ei myöskään häämatkan tai eksoottisen vihkipaikan osalta. Maailman kauneimmaksi sanottu saaristo nimittäin sijaitsee nimensä mukaisesti Saaristomerellä, joten kokeakseen jotain ainutlaatuista häissään tai häämatkalla, ei tarvitse lähteä Suomen saaristoa pidemmälle.

Kymmenet tuhannet saaret, ainutlaatuiset majoitusvaihtoehdot ja ikiaikainen merellinen luonto tarjoavat elämyksiä, joita ei löydy mistään muualta maailmasta. Myös itse häiden järjestäminen on mahdollista useilla saarilla. Miltä kuulostaisi omat häät vaikkapa uskomattoman romanttisessa Bengtskärin majakassa?

Vaikka saaristomerellä useimmiten pieni onkin kaunista ja luonto pääosissa, löytyy joiltakin saarilta tilat myös isojen juhlien järjestämiseen yli 200-paikkaisine ravintoloineen ja mukavaa jännitystä häämatkalle tarjoavat suomalaiset nettikasinot pienemmilläkin saarilla.

Esittelyssä 5 uniikkia saaristokohdetta, jotka tarjoavat elämyksiä upeista ravintoloista ulkosaariston karuun miljööseen. Voit myös harkita vihkimisen suorittamista maissa, ja pitää vain paras osa eli hääjuhlat saarella.

1. Vauhdikas Nauvo

Nauvo sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Turusta. Perille pääsee kätevästi rengastietä pitkin, jonka varrella on yksi autolautta. Myös bussit kulkevat tiheästi Nauvoon.

Nauvon saarirykelmä koostuu kahdesta pääsaaresta sekä tuhansista pienemmistä saarista. Nauvon massiivinen kivikirkko on peräisin keskiajalta, ja se tarjoaa komean ympäristön hääseremonialle.

Kesällä Nauvo kuhisee elämää, kun purjehtijat ja muut veneilijät suuntaavat suureen vierasvenesatamaan. Satamassa on lukuisia putiikkeja, joista voit ostaa vaikka merihenkisiä vaatteita.

Ravintolavalikoima on laaja. Pub Niska tarjoaa herkullista peltileipää pizzan ystäville. Legendaarinen Najaden muuttuu illalla ravintolasta yökerhoksi, ja musiikin pauhe, sekä ihmisten iloinen puheensorina jatkuu kesäisin aamuyöhön asti.

2. Airisto Strand

Jos suunnittelet isoja häitä, sopii hotellina toimiva Airisto Strand parhaiten suunnitelmiisi. Ravintola tarjoaa peräti 250 paikkaa, joten pikkuserkutkin mahtuvat mukaan juhlimaan.

Noin 40 kilometriä Turusta sijaitseva Airisto Strand tarjoaa kauniit maisemat Airistolle. Tarjolla on hiekkarantaa auringonottoa varten ja terasseja joissa nauttia kuplivaa. Tekemistä kaipaaville löytyy minigolfrata ja tenniskenttä

3. Historiallinen Utö

Saaristomerellä sijaitseva Utö on tunnettu erityisen aurinkoisesta säästään. Pilvet kun tykkäävät kerääntyä vasta mantereen yllä ja jättävät saaret vähemmälle huomiolle.

Utö on Suomen eteläisin ympäri vuoden asutettu saari. Yhteysalus Eivor kuljettaa kerralla lähes 200 henkilöä Nauvosta Utöseen. Matkalla on mahdollisuus ostaa juotavaa ja syötävää, joita nauttia aurinkoisella kannella tai vaihtoehtoisesti myös sisätiloissa.

Utössä komeilee korkealle taivaalle kohoava, monesta tietovisastakin tuttu punavalkoinen majakka. Uljas majakka tarjoaakin kauniin ja ainutlaatuisen taustan häävalokuvillesi.

Jos haluat kestitä enemmänkin vieraita häissäsi, onnistuu se helposti Utön merihotellissa. Hotelliin kuuluu myös ravintola, josta saat hoidettua häämenun kätevästi.

Utö

4. Syrjäinen Jurmo

Jurmo on ulkosaaristossa sijaitseva, kaikessa karuudessaan erityisen kaunis saari. Vaikka Jurmo on mantereelta katsottuna kovin kaukana, pääsee myös sinne helposti yhteysalus Eivorilla Nauvosta.

Tämä syrjäinen saari tarjoaa yöpymismahdollisuuksia edullisten vuokramökkien muodossa ja sympaattisesta pikkukaupasta voi käydä ostamassa unohtuneet eväät. Kahvila tarjoaa myös tuoretta pullaa ja kalaa.

Jurmossa voit nähdä alpakoiden tepastelevan asukkaiden takapihoilla. Näkyvyys lähes viisi kilometriä pitkällä saarella on hyvä, sillä saaren ainoat puut käytettiin polttopuiksi jo ajat sitten.

Jurmo on kasvattanut viime vuosina nopeasti suosiotaan, joten jos haluat varata mökin tai useamman ensi kesäksi, nopeat syövät hitaat.

Jurmo

5. Romanttinen Bengtskär

Jos haluat hieman erilaisen hääkohteen, karu ja uljas Bengtskär voi olla juttusi. Bengtskär sijaitsee syrjäisellä luodolla, 25 kilometriä Hangosta lounaaseen.

Harmaa graniittimajakka on opastanut merenkulkijoita jo yli sata vuotta. Nykyään sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus yöpyä yhdessä majakan kuudesta huoneesta. Runsas aamiainen kuuluu huoneen hintaan.

Bengtskärissä voit nauttia rakkaasi kanssa lasilliset chardonnayta auringon laskiessa, katsoen miten aallot iskeytyvät rantaan kaukana majakan juuressa.

Bengtskär

Suomi on tuhansien saarten maa

Nämä viisi esiteltyä kohdetta ovat vain murto-osa saaristomme upeista kohteista. Löydä suosikkisaaresi tuhansien mahdollisuuksien joukosta ja järjestä itsesi näköiset häät, polttarit tai häämatka kauniin Itämeren äärellä.

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022