Hääverkkokauppa Morsiusgalleria Online

Hääshoppailua verkossa? Katso muistilistamme verkko-ostoksiin

Teksti: J. Lahti.
Kuvat: Istockphoto, Pixabay, Unsplash.

Moni tuleva hääpari on varmasti alkanut suunnittelemaan sitä tärkeintä juhlaa rajoitusten höllentyessä Suomessa. Etenkin jos hääbudjetti on kovin tiukka, moni pari varmasti suunnittelee hankkivansa koristeet ja muita tarvikkeita netistä.

Teimme sinua varten hääshoppailijan muistilistan verkko-ostoksiin, jotta ostosten tekeminen sujuisi huomattavasti helpommin netissä.

EU-alueen ulkopuolelta tulevat ostokset on tullattava heinäkuusta 2021 lähtien

Uusi tärkeä muutos hääshoppailijan kannalta on pienten alle 22 euron arvoisten pakettien verottomuuden poistuminen EU:n ulkopuolelta saapuvista paketeista 1. heinäkuuta 2021 lähtien.

Käytännössä jos tilaat Alixpressistä hääkoristeita ja muita somisteita, on ostoksista maksettava arvonlisävero ja mahdolliset tullimaksut. Jos ostos lähetetään esimerkiksi Kiinasta, voi pikkupaketeille tulla äkkiä paljon enemmän hintaa.

Tämän uudistuksen taustalla on uusi EU-direktiivi, joka poistaa alle 22 euron arvoisten tuotteiden verottomuuden veronkierron keinoin.

Jos EU:n ulkopuolinen myyjä on rekisteröitynyt OSS-järjestelmään, voi jatkossa alle 150 euron arvoisissa ostoksissa ALV sisältyä jo myyntihintaan. Yli 150 euron arvoisissa ostoksissa kuluttajan täytyy itse tullata ja maksaa arvonlisävero ostoksestaan.

Etenkin hääshoppailijan kannattaa olla tässä tarkkana ja laskea erikseen lisäkulut ostoksilleen. Tässä auttaa Tulli.fi:n Tullilaskuri.

Ole tarkkana maksuvälineiden kanssa

Moni nettishoppailija suosii luottokortilla maksamista verkkokaupoissa, vaikka tämäkään ei ole täysin ongelmaton ja turvallinen maksutapa. Etenkin jos sinulla ei ole luottokorttia käytössäsi, voi turvallisesta hääshoppailusta tulla vaikeaa.

Yksi hyvä maksutapa verkkoshoppailijalle on verkkopankkipohjainen Trustly. Tämä maksutavan ovat ottaneet esimerkiksi monet pikakasinot käyttöönsä, sillä Trustlyn käyttöön tarvitsee ainoastaan suomalaiset verkkopankkitunnukset – ja rahaa verkkopankin tilillä.

Toinen hyvä maksutapa on Klarna, joka onkin varmasti tuttu maksutapa. Klarnan hyvä puoli on sen monipuolisuus, sillä voit maksaa ostoksesi sen avulla korteilla, pankkisiirrolla tai halutessasi myös laskutuksella.

Luonnollisesti yksi vaihtoehto on myös PayPal, joka on maailman suurin ja käytetyin maksutapa netissä. Tämän maksuvälineen suosion takana on sen rahojen palautusjärjestelmä, mikäli tuote ei ollutkaan odotetun lainen tai ei koskaan saapunut perille.

Suunnittele etukäteen mitä aiot tilata

Häiden istumajärjestyksen suunnittelu voi olla suorastaan strateginen toimenpide, joka aloitetaan yleensä hyvissä ajoin. Myös hääshoppailijan kannattaa ehdottomasti tehdä samalla antaumuksella ostoslista, etenkin jos hankkii suurimman osan tarvikkeista verkosta.

Yksi hyvä keino on pitää muistilistaa vaikkapa Excel-taulukon avulla. Jos ostelet tarvikkeita etenkin useammasta verkkokaupasta, on hyvä kirjata taulukkoon niin kulut, määrät kuin ostopaikan toimitusaikoineen ylös. Näin pysyt paremmin kärryillä mistä minkäkin tulisi tulla ja missä ajassa.

Itse ostoslistan suunnitteluun suosittelemme käyttämään esimerkiksi Pinterestiä. Pieni inspiraatio ei ole koskaan pahitteeksi!

Ala tekemään hankintoja ajoissa

Hääshoppailijan perisynti verkko-ostoksille on jättää kaikki viime tippaan. Aikainen lintu – tai shoppailija – nappaa kaikista parhaimmat diilit ja varmistaa vielä saavansa ostoksena ajoissa.

Aloita siis ostosten hankkiminen ajoissa, sillä se jättää sinulle pelivaraa myös hintojen vertailuun. Etenkin jos hääbudjettisi ei ole mikään suuri, mitä aiemmin aloitat hintojen vertailun eri verkkokauppojen välillä, sitä paremmat diilit saat.

Toinen syy aloittaa ajoissa on myös ostosten toimitusajat. Jos tilaat esimerkiksi Alixpressin tai eBayn kautta, voi toimitusajat venyä jopa kuukausiksi pahimmassa tapauksessa. Yleensä EU:n sisältä tulevissa ostoksissa menee toimitukseltaan lyhyempi aika, mutta tähän kannattaa ehdottomasti varata aikaa. Mikään ei lievitä häistä johtuvaa stressiä kuin ajoissa aloittaminen!

Mikä vaikuttaa olevan liian hyvää ollakseen totta, näin yleensä myös on

Kukapa ei olisi nähnyt järkyttäviä ja hauskoja Wish.com -ostosmokia? Vaikka ulkomaisissa ja etenkin Kiina-kaupoissa houkuttelevat halvat hinnat, kannattaa tällaisten verkkokauppojen kanssa olla skeptinen.

Jos jokin tuote tuntuu hintansa puolesta olevan liian hyvää ollakseen totta, yleensä näin valitettavasti myös on. Etenkin jos hankit asusteita tai jopa asuja netistä, suosittelemme olemaan kokojen ja hintojen kanssa tarkkana.

Virheiden minimoimiseksi kannattaa syynätä verkkokaupan koko-ohjeet lävitse ja vielä myös ottaa itsestäsi mitat kaiken lisäksi.

Halpoja nettikauppoja parjataan ehkä turhaan, mutta pienellä varautumisella onnistuneiden ostosten tekeminen käy huomattavasti helpommin.

Ole armollinen itsellesi!

Häiden järjestäminen on todella stressaavaa, jotenka ole armollinen itsellesi. Vaikka ostosten tekeminen netistä menisikin mönkään, voi tämä aluksi harmittaa paljon. Mahdollisuuksia hyvien hankintojen tekemiseen kuitenkin nousee, kun otat tämän muistilistan tärpit käyttöösi.

Ja onneksi hauskat ja hullunkuriset ostokset naurattavat jälkikäteen, vielä vuosienkin päästä!

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022