Suomen upeimmat hääpaikat

Häämatkan suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa

Häämatkan suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa

Teksti: toimittaja Amanda Kosonen. Kuvat: Istockphoto

Häämatka on monille perinteiden mukaan tärkeä osa avioliiton juhlistamistamista. Se onkin upea tapa aloittaa elämä yhdessä uuden kumppanin kanssa: rentoutuen, toisistaan nauttien ja hauskaa pitäen. Juhla ja seremonia tuottavat itsessäänkin jo paljon järjesteltävää, joten mikset hoitaisi suurta osaa häämatkasi suunnittelusta hyvissä ajoin ja poistaisi pelistä näin ainakin yhden stressitekijän? Järjestelyjen ohella voit virittäytyä pikkuhiljaa tunnelmaan pelaamalla aiheeseen sopivia nettipelejä osoitteessa https://slotspalace-casino.com/ . Eihän sitä tiedä, vaikka saisit tienattua itsellesi todellisen luksusloman vailla budjettihuolia!

Valitse unelmienne häämatkakohde

Häämatkalle päästään usein vain kerran elämässä, joten siihen saa panostaa oikein kunnolla. Kohteen suunnittelu on yksi parhaista osista koko matkan järjestämisessä! Tutki karttaa – missä olet aina halunnut käydä?  Mikä olisi paras kohde juuri teille kahdelle, eikä soolomatkakohteeksi tai kaveriporukalle. Katsele matkaoppaita ja hyödynnä myös meidän vinkkimme häämatkakohteista.

Fiilistele erilaisia tunnelmia ja keskustele kumppanisi kanssa kummankin toiveista. Voitte järjestää vaikkapa kohdesuunnittelulle pyhitetyn illan tai useampiakin; viettäkää laatuaikaa kahdestaan ja nauttikaa tulevasta matkasta jo etukäteen!

häämatkan suunnittelu unelmien kohde

Etukäteen tehdyt valmistelut takaavat uupean häämatkan

Hyvin tehdyt etukäteisjärjestelyt auttavat viettämään huolettoman ja täydellisen rentouttavan häämatkan. Varaa lennot jo hyvissä ajoin, niin varmistat sopivan hinnan. Muista tarkistaa, mitä rokotteita kohdemaassa tulee olla voimassa ja huolehdi ne kuntoon. Monet rokotteet vaativat tehosterokotteita jopa kuukausien päästä, joten rokotusasiakin kannattaa hoitaa alta pois mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Tarkista myös ajoissa passien voimassaolo, että ehdit tarvittaessa uusia ne. Entä viisumi, onko se tarpeen? Matkavakuutus on hyvä hoitaa ajan tasalle, sillä se tuo mielenrauhaa matkan aikana ja turvaa yllättävissä tilanteissa. Yllätysten varalle mukana olisi hyvä olla myös luottokortti – se kannattaa hankkia, jos sellaista ei vielä löydy.Voitte myös hankkia varalle ‘matkaluottokortin’, kuten vaikka Wyse tai N26.

Valuuttaa voi olla viisasta vaihtaa jo ennen kohdemaahan saapumista. Näin voit usein säästää kuluissa, etkä joudu käyttämään kallisarvoista loma-aikaa uuden aviopuolisosi kanssa valuutanvaihtopisteiden vertailuun.

häämatkan suunnittelu kartta

Varaa häämatkalle jotain ekstraa

Häämatka on itsessään jo ihana kokemus, mutta saat sen painumaan vielä paremmin mieliinne, kun järjestät matkalle jotain romanttista ekstraa. Se voi olla vaikkapa astetta parempi hotellihuone, kynttiläillallinen kaupungin parhaassa ravintolassa tai hemmotteluhetki kahdelle hotellin spa-osastolla.

Yhtä hyvin voit myös pakata kirkkaana tähtiyönä laukkuun viltin, samppanjaa sekä hyvää naposteltavaa ja viettää yön rannalla tai luonnon helmassa yhdessä rakkaasi kanssa. Mahdollisuuksia riittää – vapauta mielikuvituksesi ja järjestä jotain ikimuistoista!

häämatkan suunnittelu

Näin pakkaat häämatkalle

Häämatkalle pakkaamista ei tarvitse aloittaa kuukausia etukäteen, mutta on hyvä jättää kuitenkin hieman pelivaraa. Jos huomaat, että sinulta puuttuu vielä jotain, ehdit tehdä rauhassa hankinnat ennen tärkeää matkaa.

Kannattaa pakata mukaan mahdollisimman helposti yhdisteltäviä ja helppohoitoisia vaatteita, sillä et varmasti halua tuhlata häämatkaasi vaatehuollon parissa. Ota mukaan myös jotain vähän siistimpää, jos haluatte juhlia uutta liittoa hienommin. Kenkiä on turhaa pakata lukuisia pareja, sillä ne vievät hurjasti tilaa matkalaukussa.

häämatkan suunnittelu pakkaaminen

Muista ottaa mukaan laturit ja adapterit – niiden hinnat ovat usein pilvissä turistikohteissa. Allergialääkkeet, piilolinssit, ehkäisypillerit ja muut kulkevat näppärästi pienessä tarvikepussukassa, joka kannattaa pitää mukana käsimatkatavaroissa. Käsimatkalaukkuun on hyvä pakata muukin tärkeä ja arvokas tavara: lompakot, passit, liput ja niin edelleen. Pieni sukat ja alusvaatteet sisältävä selviytymissetti käsimatkatavaroissa auttaa sinua aloittamaan loman hyvin, vaikka matkalaukut myöhästyisivätkin.

Kannattaa tehdä pakkauslista asioista, jotka tulet tarvitsemaan reissuun. Näin varmistat, ettei mitään oleellista jää matkasta, ja voit nauttia täysin rinnoin häälomasta. Jätä tilaa myös tuliaisille – ne muistuttavat sitten myöhemmin yhteisessä kodissa ikimuistoisesta reissusta.

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2023