Parhaat häävalokuvaajat Naimisiin.infosta. Kuva: Sami Seppänen Photography

Drone-kuvaus häissä lisää suosiotaan

Teksti: Kimmo Laurila
Kuvat: Naimisiin.info

Drone-kuvaus, kopterikuvaus, ilmakuvaus kuvauskopterilla, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Drone-kuvaus on tullut parin vuoden sisällä yhä suositummaksi tarvittavien laitteiden kehittymisen ja hintatason laskun myötä. Edullisimmillaan lentävän kopterin kameroineen saa tällä hetkellä jopa n. sadalla eurolla ja oikeasti kunnollisen kuvauskopteripaketin tuhannesta eurosta alkaen.

Kopterikuvaus häissä

Tänä vuonna myös jotkut hääkuvaajat ovat alkaneet markkinoimaan osana kuvauspakettejaan mahdollisuutta drone-hääkuviin. Koko häitä ei tietysti dronella kannata kuvata, mutta parhaimmillaan dronen avulla saa todella eeppisiä hääkuvia tavallisten kuvien lisäksi. Drone mahdollistaa sellaiset kuvakulmat, mitkä eivät ole saavutettavissa millään muulla tavalla ja tuttukin ympäristö voi paljastaa itsestään aivan uusia yksityiskohtia.

Paljon riippuu myös siitä, missä häät vietetään tai kuvat otetaan. Tiiviissä kaupunkiympäristössä tai esikaupunkialueella ei dronen käytöstä hääkuvauksessa ole välttämättä mitään hyötyä tai järkeä, vaan ympäristöltä vaaditaan enemmän ‘väljyyttä’ ja näyttävyyttä. Toisaalta, drone-hääkuvat voidaan ottaa myös ennen tai jälkeen häitä paikassa, joka ei välttämättä muuten liity itse hääjuhlaan mitenkään.

Drone-hääkuvauksessa täytyy ottaa huomioon myös se, että kopterikuvaus on vielä melko teknistä ja altis mm. sääilmiöille (sade, myrskytuuli jne). Siksi kopterihääkuvausta ei välttämättä kannata ajoittaa tiukkaan aikarakoon vaikkapa seremonian ja hääjuhlan väliin tai pahoittaa mieltänsä ja vaatia korvauksia, mikäli kopterikuvaus ei onnistu juuri tiettynä hetkenä tietyssä paikassa. Onnistunut kopterihääkuvaus vaatii oikeaa paikkaa, oikeaa säätilaa ja kuvaajan täydellistä keskittymistä tehtäväänsä. Onnistuessaan kuitenkin kuvat tai videot voivatkin sitten olla suorastaan eeppisiä ja ainakin vielä tällä hetkellä hyvinkin ainutlaatuisia.

Jätä kopterihääkuvaus ammattilaiselle

Jos Jonne-serkku hoitaa jo koko häiden kuvauksen ilmaiseksi omalla kännykällään, niin kieltämättä on suuri houkutus antaa hänen hoitaa myös kopterikuvaus. Hänellä kun kuitenkin on Verkkokaupasta ostettu ihan uusi 129,- kuvauskopteri ja sen ohjaus-apsi puhelimessaan.

Kopterihääkuvaus eroaa kuitenkin muusta hääkuvauksesta siten, että kun amatööri pystyy normaalissa hääkuvauksessa pilaamaan vain kaikki kuvat, niin kopterihääkuvauksessa kuvaajan vastuu ulottuukin paljon laajemmalle.

Lait ja säädökset eivät ole oikein pysyneet drone-kuvauksen mukana ja ne elävät koko ajan, mutta jo nyt on olemassa paljon valtakunnallisia ja paikallisia säädöksiä, jotka on pakko tuntea ennen kuvauskopterin lennättämistä. Esimerkiksi rikoslain mukaan toisen henkilön katselu tai kuvaaminen teknisellä laitteella toisen kotirauhan suojaamassa paikassa on salakatselua. Tällöin vaikkapa pientaloalueella naapurin pihaa tahattomasti kuvaava kopterin lennättäjä voi syyllistyä salakatseluun.

Kuvaajan täytyy tietää drone-kuvaukseen liittyvät lait ja asetukset, Trafin ohjeet lennätyskorkeuksista jne. Lisäksi vain Trafin vaatiman ilmoituksen toiminnastaan tehnyt ammattimaisesti kopterikuvauksia tekevä henkilö saa tehdä kuvauksia myös yleisön päällä asianmukaisen vastuuvakuutuksen myötä.

Kun Jonnen satasen kopteri lentää tuulenpuuskan johdosta vieraan tai naapurin silmään, niin häistä tulee varmasti sekä ikimuistoiset että ‘ilmainen’ kuvaus kalliiksi.

Drone-hääkuvaajatkin löytyvät Naimisiin.infosta

Kun etsit pätevää drone-hääkuvaajaa, kannattaa mennä Naimiin.infon virtuaalisille häämessuille.

Drone-kuva morsiamesta

 

Parhaat hääpalvelut 2020 Naimisiin.infosta

Mediatiedot & mainonta sivustolla

info(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2019

Löydä edulliset häämatkalennot >