Suomen upeimmat hääpaikat

Trooppinen Barbaros häämatkakohteena

Barbados - eksoottinen häämatkakohde tropiikissa

Teksti: Timo Kauppinen.
Kuvat: Istockphoto, Pixabay.

Eksoottinen tapa kartuttaa häämatkakassaa on Wazamba casino ja mikä sen parempi idea, kuin käyttää saadut voitot häämatkalla tropiikin lämmössä, Barbadoksella.

Monille tropiikin symbolit ovat aurinko, kookospalmut sekä hienot hiekkarannat, ja niitähän tältä kauniilta Länsi-Intian saarelta löytyy.

Barbadoksen nimellä on oma tarinansa. 1500-luvulla portugalilaiset pysähtyivät saarella matkalla Brasiliaan. Heidän huomionsa kiinnittyi viikunapuiden oksilta roikkuviin ilmajuuriin. Koska ne muistuttivat partaa, tuli saaren nimeksi ”los barbados” eli ”parrakkaat”.

Loman alkajaisiksi kannattaa tehdä saarikierros. Näin saa parhaimman kokonaiskuvan kohteesta. Koska saarella ajetaan vasemmalla puolella, moni matkailija suosii taksia. Taksimiehet kertovat mielellään saarestaan, sekä sen historiasta ja tietysti matkan varrella nähtävistä kohteista.

Barbados häämatka

Barbadoksella henkii englantilaisuus, hallitsihan Englanti saarta yli 300 vuoden ajan. Esimerkiksi pääkaupungissa Bridgetownissa kohoaa Nelsonin patsas. Mielenkiintoista on huomata, että se on vanhempi kuin Lontoon Trafalgarin aukion vastaava patsasveli.

Bajanit, kuten saarelaiset itseään nimittävät, kunnioittavat perinteitä. Kansallinen ylpeyden aihe on kriketti. Myös poolo ja laukkakilpailut ovat suosittuja. Ja tämän kaiken kruunaa iltapäivisin höyryää kuppi teetä. Ei siis liene epäilystä miksi Barbados on saanut lisänimen Karibian ”pikku Englanti”.

Barbados häämatka

Rommin saari

Barbaroksen auringon alla värikkäät pikkutalot tervehtivät matkailijaa sokeriruokoviljelmien keskeltä. Sokeriteollisuus onkin matkailun jälkeen saaren talouden toiseksi tärkein tukipilari.

1700- ja 1800-luvuilla saarella oli yli 1200 sokeriruokoplantaasikartanoa. Moni matkailija suuntaa kulkunsa Sunburyn kartanoon. Tämä harmonisesti sisustettu yli 300 vuotta sitten rakennettu plantaasitalo on kuin aikamatka menneisyyteen. Talon lukuisat huoneet antiikkihuonekaluineen johdattavat vieraan ajassa taaksepäin aina Barbaroksen sokeriruokoplantaasien kulta-aikaan.

Rommia saarella on tehty jo vuosisatojen ajan. Tänä päivänä paikallinen rommi luokitellaan yhdeksi hienoimmaksi koko maailmassa. Barbaroksen rommin laatutekijöitä ovat Karibian puhtain vesi ja melassi.
Moni matkailija hämmästyy kuinka hyvä vesi Barbaroksella on. Syy on siinä, että toisin kuin monet muut Karibian saaret, jotka ovat tuliperäisiä, Barbados on korallisaari. Koralli auttaa suodattamaan sadeveden maanalaisiin luoliin, tehden vedestä puhtaan.

Mount Gay Rum on saaren myydyin rommimerkki. Sen sanotaan olevan myös maailman vanhin rommi. Sitä on valmistettu katkeamattomana jo vuodesta 1703 lähtien. Vierailu paikallisessa rommitehtaassa ei johdata vain rommin saloihin vaan myös lähemmin Barbaroksen historiaan, sillä rommilla on aina ollut tärkeä osuus saarelaisten elämässä. Mount Gay Rum on avoinna vierailuja varten. Käynnin aikana selviää mm. mitä tekemistä enkeleillä on rommin valmistuksessa.

Barbados häämatka

Saarta kiertäessä matkailija ei voi olla huomaamatta lukuisia rommikauppoja. Niitä kerrotaan olevan peräti 1200. Ne ovat paikallisen instituutio, josta saarelaiset ovat ylpeitä. Niissä tavataan tuttuja ja tehdään maailmasta parempi paikka – ainakin hetkiseksi.

Nähtävyyksiä maan päällä ja maan alla

Vierailu Barbaroksella ei ole täydellinen ilman käyntiä Harrison´s Cave-tippukiviluolassa. Se on oiva esimerkki, millainen taitelija luontoäiti on. Luolalla arvioidaan olevan ikää 500 000 vuotta. Sen löysi eräs englantilainen lääkäri 1795. Luolaan tutustutaan opastelulla retkellä. Luolan tippukivipuikot, järvet sekä vesiputoukset tekevät lähtemättömän vaikutuksen kävijään.

Tippukiviluolan läheisyydessä sijaitsee Flower Forest, joka on enemmän kuin trooppinen puutarha. Se on kukkien Eden, ja valokuvaajan unelmapaikka. Kasvit on merkitty selkeästi, mikä helpottaa niiden tunnistamista. Yllätys voi olla melkoinen, kun huomaa, että oma Annansilmä kasvaa täällä jopa parimetrisenä. Moni kävijä viettää puutarhassa kokonaisen päivän, eikä ihme, sillä ihailemista riittää. Yli 20 000 orkidean Orchid World on myös käynnin arvoinen.

Barbados häämatka

Barbados ei ole Karibian halvimpia kohteita. Tax free-ostoksia on kuitenkin mahdollisuus tehdä. Ostohetkellä on muistettava näyttää passi sekä lento- tai risteilylippu. Suosituimmat verovapaakaupat löytyvät Bridgetownin Broad-kadulta. Ostosten lomassa on hyvä myös pysähtyä ihailemaan pääkaupungin arkkitehtuuria, jossa yhdistyvät englantilainen ja karibialainen tyylisuunta.

Harva matkailija tietää, että Barbaroksella oli aikoinaan Hollannin jälkeen toiseksi eniten tuulimyllyjä neliökilometrillä koko maailmassa. 1846 saarella oli kaikkiaan 506 tuulimyllyä. Nykyjään kauniisti restauroitu Morgan Lewisin mylly on edustavin esimerkki saaren tuulimyllyjen historiasta.

Korallisaarena Barbados takaa, että saaren nähtävyydet jatkuvat myös veden alla. Niille, jotka eivät harrasta sukellusta, Atlantis sukellusvene vie tutustumaan Barbaroksen kiehtovaan vedenalaiseen maailmaan trooppisine kaloineen ja merikilpikonnineen.

Barbados häämatka

Ruokapaikan löytyminen saarella ei ole ongelma. Ravintolatarjonta on monipuolinen. Ja mikä onkaan romanttisempaa, kuin nauttia illallinen idyllisessä rantaravintolassa auringonlaskua ihaillen, samalla kun jossain kauempaa kuuluu calypson rytmit. Paikallisista erikoisuuksista mainittakoon lentokala. Saarelta ei sovi lähteä ilman maistamatta sitä.

Kannattaa huomioida, että monissa ravintoloissa vallitsee englantilainen perinne eli laskua ei tuoda automaattisesti aterian jälkeen, vaan se on pyydettävä erikseen.

Barbados häämatka

Unelmien häät puolellatoista miljoonalla dollarilla

Pääosan saaren matkailijoista muodostavat amerikkalaiset, englantilaiset sekä kanadalaiset. Moni ihastuu saaren rentoon elämään, sen maisemiin sekä miellyttävään ilmastoon niin, että viettää täällä useamman kuukauden. Ja onpa vuosien varrella moni hankkinut myös oman asunnon saarelta.

Barbados on romantikon toivesaari. Tuskin on toista eteläisen Karibian saarta, joka tarjoaisi yhtä kauniita maisemia kuin Barbados. Mutta mikä todella on laittanut Barbaroksen maailman matkailukartalle, ovat sen lähes loppumattomat valkoiset ja vaaleanpunaiset hiekkarannat, jotka ympäröivät saarta.

Barbados häämatka

Barbaroksen rikkaus on se, että se on kahden meren saari; siinä missä surffaajat sukeltavat Atlantin aaltoihin itärannikolla, auringonpalvojat hakeutuvat Karibianmeren lämpimään syleilyyn länsirannikolla. Rannat ovat yleisiä, siitä pitää huolen paikallinen laki

Barbados on rikkaiden piilopaikka. Ja se näkyy mm. luksushotellien lukumäärässä.  Maailmankuulussa Sandy Lanen hotellissa Tiger Wood juhli häitään ruotsalaisen Elin Nordegren kanssa 2004. Pariskunta oli varannut 112 huoneen hotellin vierailleen pariksi päiväksi. Ja muutenkaan juhlissa ei pihistelty, hääkulut kohosivat aina puoleentoista miljoonaan USA:n dollariin asti.

Jos luottokortti antaa myötä, kerrattakoon, että yö tässä elegantissa ja hienostuneessa luksushotellissa maksaa 850 ja 8800 USA:n dollarin välillä, huoneesta riippuen.

Barbados häämatka

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022