Suomen upeimmat hääpaikat

Vinkkejä onnistuneen häämatkan suunnitteluun

Teksti: Toimittaja A. Lahti. Kuvat: Istockphoto

Häämatka on yksi tärkeä osa naimisiinmenoa ja häiden juhlintaa. Monille kyse on elämän tärkeimmästä matkasta, johon kohdistuu myös suuret odotukset. Mitä asioita kannattaa huomioida, kun suunnittelet häämatkaa yhdessä puolisosi kanssa? Saat tästä artikkelista monta hyödyllistä ideaa, joiden avulla häämatkasi onnistuu!

Häämatkan budjetti

Häämatkan budjetti on koko reissun tärkein elementti. Käytettävissä olevat eurot vaikuttavat väistämättä matkakohteen valintaan ja sisältöön. Mitä korkeampi budjetti, sen enemmän vaihtoehtoja on käytettävissäsi.

Koska häämatka kuulu olennaisesti osana naimisiinmenoa, sen budjettiin vaikuttaa myös varsinaisen hääjuhlan rahankäyttö. Suuret häät ovat kallis tapahtuma, ja moni tarvitsee siihen taloudellista tukea esimerkiksi vanhemmilta tai häävierailta. Lisäksi hääpuku sekä muut hääpalvelut kuten musiikki, ruoka ja koristelut kustantavat oman osansa.

Elämässä saa harvoin kaiken haluamansa, ja sama koskee myös häitä. On syytä miettiä, mikä on sinulle ja puolisollesi tärkeintä. Jos molemmilla on paljon ystäviä, sukulaisia ja halu järjestää suuret häät, niin häämatkan budjetti voi jäädä väkisinkin pienemmäksi. Pienen budjetin hääjuhla voi puolestaan mahdollistaa kalliimman häämatkan.

Vieraat ovat toisaalta yksi tapa, joiden avulla saat häämatkasi budjetin suuremmaksi. Voit pyytää häävierailta lahjoituksia matkakassaan lahjojen sijasta. Jos juhlijoita on paljon, niin pienempikin määrä per henkilö auttaa.

Häämatka

Älä jätä häämatkaa väliin!

Joillekin hääpareille voi tulla kiusaus jättää matka väliin kokonaan. Etenkin silloin, jos kustannukset alkavat nousta jo turhan korkeiksi pelkän hääjuhlan vuoksi. Toinen syy voi olla naimisiinmeno maistraatissa. Jos varsinaista hääjuhlaa ei järjestetä lainkaan, voi häämatka voi tuntua joidenkin mielestä turhalta sijoitukselta. Näin ei kannata ajatella.

Naimisiinmenoa ei kannata ajatella liian kyynisesti tai arkisesti. Olipa uskontokuntasi mikä tahansa, niin naimisiinmeno on kiistatta yksi elämän suurimmista tapahtumista. Avioliittoja on solmittu Suomessakin jo ennen kristinuskon saapumista. Kyseessä on ikivanha perinne, josta kannattaa tehdä arkipäivää isompi tapahtuma.

Vaikka naimisiinmeno olisi nopea prosessi maistraatissa, kannattaa silti varata sviitti hotellista hemmotteluhoitojen kera. On hyvä lähteä edes lyhyelle häämatkalle ja ottaa irtiotto arjesta. Kotona ehtii kyllä istua aivan tarpeeksi.

Häämatka

Milloin on paras hetki häämatkalle?

Häämatkalle lähdetään perinteisesti hääjuhlan jälkeisenä päivänä. Nykyisin tätä perinnettä ei tarvitse missään nimessä noudattaa, jos se ei tunnu aikataulujen puolesta järkevältä. Jos häiden juhlinta jatkuu pitkälle yöhön, niin matkustaminen voi olla seuraavana päivänä myös varsin epämiellyttävää.

Häämatkan sopivin hetki riippuu olennaisesti matkakohteesta. Jos matkustatte Lappiin katsomaan revontulia, niin matkan aika on osuttava tiettyyn kohtaan kalenterissa. Tämä on syytä huomioida myös hääjuhlan suunnittelussa, jos matkan haluaa alkavan välittömästi sen jälkeen.

Jos hääjuhlaa ja häämatkaa on vaikea sovittaa lähekkäin, niin pidempi tauko näiden välissä ei haittaa. Kannattaa kuitenkin ottaa edellä mainitusta vinkistä kiinni, eli järjestäkää edes lyhyt hemmotteluhetki heti häiden jälkeen. Pari yötä hotellissa ja hemmotteluhoidot ovat mukava ja rentouttava tapa aloittaa avioliitto.

Häämatkan kohde

Mihin häämatka tulisi sitten suunnata? Tämä riippuu täysin hääparin mieltymyksistä. Tärkeintä on tehdä juuri omanlainen häämatka, eikä matkustaa samaan kohteeseen kuin tuttavat ovat tehneet.

Lentomatkailu on nykyisin varsin halpaa, ja Eurooppa on täynnä matkakohteita myös pienelle budjetille. Häämatka on kuitenkin monille ainutlaatuinen tapahtuma, jonka sisällöksi halutaan jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Tämä on täysin oikea asenne.

Kenties häämatkan kohteen tulisi olla sellainen, johon ei normaalisti ole aikaa tai rahkeita matkustaa. Häämatkalla ei kannata välttämättä mennä samaan Kreikan lomakohteeseen, johon tulee lennettyä joka vuosi muutenkin.

Häämatkaan kannattaa myös panostaa sen verran, ettei valitse pienintä ja halvinta hotellia. Säästöjä voi tehdä todella paljon matkustamalla turistibuumin ulkopuolella sekä valitsemalla halvemmat lennot.

Kannattaa panostaa itse matkakohteessa esim. hemmotteluhoitoihin tai muihin yllättäviin kokemuksiin, joita ei normaalisti tulisi tehtyä. Voitte vaikka pyörähtää kasinolla kokeilemassa onnea rulettipöydän ääressä!

Häämatka

Muista muistot!

Lopuksi vielä yksi tärkeä vinkki: muista taltioida häämatkan tapahtumat! Lainaa kaveriltasi matkalle mukaan hyvä kamera, jos on tarvis.

Matkasta kannattaa tehdä heti sen päätyttyä albumi joko digitaalisessa tai paperimuodossa, kun muistot ovat vielä tuoreita. Eri tapahtumista voi myös säästää pieniä muistoesineitä, joiden pariin on mukava palata vielä vuosien jälkeenkin.

Häämatka

 

 

Upeimmat hääpaikat >
Lahjalistat häihin >

 

Mediatiedot & mainonta sivustolla

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2019