Hääverkkokauppa Morsiusgalleria Online

Maailman parhaat hääpaikat

Teksti: Nina Lehtinen
Kuvat: Istockphoto, Pixabay, Unsplash.

Häät on parhaimmillaan ihana ja ikimuistettava tapahtuma, jossa juhlitaan rakkautta ja sitoutumista. Häät on sellainen päivä, joka joillekin tarkoittaa todella paljon, mutta joka on toisille vain yksi juhlapäivä muiden joukossa. Osa tytöistä haaveilee häistä lapsesta saakka ja yhteen päivään asetetaan paljon painetta ja vaatimuksia. Osa taas ei koe avioliiton varsinaisesti muuttavan mitään, mutta haluaa järjestää oman näköiset juhlat, sillä juhlan aihetta ei ole ikinä tarpeeksi.

Tässä artikkelissa esittelemme maailman parhaat hääpaikat! Tarkoituksena ei ole suinkaan esitellä niitä paikkoja, joista voi vain haaveilla, koska ne vievät vuoden palkan. Sen sijaan tarkoituksena on tutustua joihinkin maailman eeppisimmistä hääkohteista, mutta katsoa myös lähelle, sillä toisinaan Suomi tarjoaa idyllisimmän ja mukavimman hääkokemuksen. Lue lisää tästä artikkelista!

Häät ovat yhä enemmän pariskunnan näköiset

Häät on ennen viety läpi aina samalla tavalla alueellisten tapojen mukaan. Hääleikit, valssi ja tietynlainen ruokailu pönöttämisineen kuuluvat perinteiseksi miellettyyn suomalaiseen hääkulttuuriin. Perinteet on kuitenkin onneksi tehty rikottaviksi ja päivitettäväksi ja yhä useampi osa hääpäivistä tehdään oman kaavan mukaan niin, että päivästä tulee mahdollisimman paljon hääparin näköinen.

Hääpäivä on loistava tilaisuus järjestää bileet, joissa rakkaat läheiset ja tuttavat pääsevät kokoontumaan ja viettämään hauskan päivän. Se ei kuitenkaan tarkoita jättimäistä rahanmenoa, sillä budjettihäät, ekologisuus, maanläheisyys ja kierrätys ovat nousevia trendejä. Häissä ei tarvitse enää pönöttää tai tanssia valssia. Buffettia ei ole enää pakko järjestää, eikä viinatarjoilu ole pakollinen. Morsianta ei tarvitse ryöstää, mikäli morsian ei sitä tahdo.

Häät ja postilaatikkoon kolahtavat kauniit hääkutsut ovat jääneet valitettavasti yhä harvinaisemmaksi tapahtumaksi, sillä yhä useampi pari päättää jättää menemättä naimisiin tai tehdä sen salassa tai pienellä porukalla. Kannustamme kuitenkin järjestämään häät yksinkertaisesti siitä syystä, että juhliminen on hauskaa ja jokainen mahdollinen tilaisuus kokoontua rakkaiden kanssa tulisi hyödyntää. Perinteistä luopuminen onneksi kannustaa yhä useampaa paria järjestämään häät, edes pienet tai keskikokoiset.

Lue eteenpäin ja nappaa hääpaikkavinkit talteen!

Kotimaiset hääpaikat ovat huippusuosittuja

Kotimaanmatkailu on lisääntynyt vuosien jälkeen, sillä ulkomaanmatkailu ei ole ollut hetkeen vaihtoehto. Häiden pitoon se ei ole suoranaisesti vaikuttanut, sillä suurin osa suomalaisista on mennyt naimisiin kotimaassa joka tapauksessa. Se on kuitenkin vaikuttanut siihen, että arvostus kotimaista luontoa ja suomalaisia paikkoja kohtaan on noussut. Luontokohteet ja kotimaiset idylliset hääpaikat ovatkin huippusuosittuja!

Kotimaassa naimisiin voi mennä oikeastaan missä vaan! Vihkiminen voidaan suorittaa kirkossa tai maistraatissa, mutta lisäksi vihkijä voi matkustaa hääparin haluamaan paikkaan ja seremonian voi viedä johonkin luonnonkauniiseen paikkaan tai tuoda vaikkapa omaan kotiin.

Kotimaassa voi järjestää luontohäät metsän keskellä tai saaressa. Naimisiin voi mennä meren tai järven ääressä tai vaikkapa tunturin tai vaaran laella. Lisäksi suosittuja paikkoja paitsi vihkimiseksi, myös hääjuhlan pitämiseksi ovat erilaiset linnat ja kartanot, joita on maassamme yllättävänkin paljon. Saatat yllättyä siitä, miten monipuolinen tarjonta Suomessa on hääpaikkojen suhteen. Säätila ei ole aina vihkiparin puolella, mutta hyvällä suunnittelulla ja vieraiden ohjauksella ulkovihkiminenkin onnistuu. Hyvä puoli kesähäissä on se, että kesät ovat melko vähälumisia. Talvella hääpari voi kuitenkin lupautua toisilleen talven ihmemaassa, mikä ei sekään ole kovin huono vaihtoehto!

Ulkomailla naimisiin

Kun katsotaan hääpaikkoja maailmalta, on romanttisten, näyttävien ja loisteliaiden hääpaikkojen valikoima suorastaan valtava. Ulkomailla naimisiin mennessä virallisen osuuden voi hoitaa Suomessa ja tällöin ulkomaille jää esimerkiksi siunaus ja juhla tai pelkkä hääjuhla. Rakkauden juhlaa voi viettää vaikkapa kuumalla hiekkarannalla, pilvenpiirtäjässä, viinitilalla tai vuorten keskellä.

Ulkomaalaisista hääkohteista haetaan usein säävarmuutta ja eksoottisuutta. Myös edullisemmat kulut vaikkapa cateringin kohdalla saattavat houkuttaa. Rannalla vihkiminen ei maksa välttämättä paljon, mutta toki ulkomaille matkustettaessa tulee ottaa huomioon se, että kaikki vieraat eivät henkilökohtaisista tai taloudellisista syistä voi matkustaa. Mikäli suunnitteilla on kuitenkin pienempi juhla tai todella suuren budjetin juhla, on avioituminen ulkomailla aina hyvä vaihtoehto.

Häät Vegasin tyyliin

Häät Vegasin tyyliin tuovat varmasti monenlaisia mielikuvia, jotka eivät ole välttämättä kovinkaan mairittelevia. Kiireellä ja humalassa Elviksen vihkimänä naimisiin meneminen ei välttämättä ole kovinkaan idyllistä, mutta lisäksi Las Vegas tarjoaa huikeita puitteita todella hulppean hääjuhlan läpiviemiseksi.

NoDepositKings esittelee Vegasin täysin uudesta näkökulmastsa, sillä Vegasissa on ennätyksellinen määrä vihkipaikkoja, kuten erilaisia kappeleita, mutta myös monet kasinot tarjoavat paikan mennä naimisiin ja järjestää hääjuhlan. Vegasissa naimisiin meneminen on helppoa, sillä sieltä voi tilata ennakkoon vihkipaketin, joka sisältää paikan ja vihkijän lisäksi esimerkiksi valokuvauksen ja skumppapullon. Naimisiin voi mennä kirkollisesti tai siviilikaavan mukaan, mutta etukäteen tulee varmistua siitä, että paperityöt, kuten esteettömyystodistus ovat kunnossa. Sama koskee toki muitakin ulkomailla järjestettyjä häitä.

Kotoisat ja rennot häät

Jos et koe olevasi Bridezilla tai et halua muuttua sellaiseksi vaan menet mieluummin naimisiin omalla, rennolla tyylilläsi, on tämä osio sinulle. Kotoisat ja rennot häät ovat usein ne parhaat bileet, sillä turhat paineet on karsittu ja häät sujuvat leppoisasti omalla painollaan.

Kotoisien häiden, eli vaikkapa koti- tai mökkihäiden tai vuokrapaikassa järjestettyjen häiden järjesteleminen ei ole toki läpihuutojuttu. Pienen budjetin häiden järjesteleminen on kuitenkin usein mielekästä, mikäli apuun saa vaikkapa kaveriporukan tai sukulaisia. Mikäli budjetti on vähän isompi tai haluat muuten vain panostaa hääsuunnittelijaan, on sekin mahdollista, sillä jokaista ei ole luotu hääsuunnittelijaksi ja suunnittelu voi olla melko stressaavaa ja tylsääkin.

Miten olisi grillaus ja saunominen hyvällä kaveriporukalla? Hyvä, että pidit ideasta, sillä saatoimme juuri kuvailla sinun tulevia häitäsi. Häiden ei tarvitse olla monimutkaisia, joten älä stressaa vaan nauti!

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2021

Löydä edulliset häämatkalennot >