Suomen upeimmat hääpaikat

Kolme vinkkiä kuinka hankkia suurempi hääbudjetti

Teksti: Writers Pool.
Kuvat: Istockphoto, Pixabay.

Kuten jokainen häitä suunnitellut takuuvarmasti tietää, voi rakkauden juhla käydä kukkarolle tavattoman kalliiksi. Kaikki juhlapaikasta tarjottaviin maksaa voi maksaa hurjia summia ja lisähintaa kertyy helposti etenkin silloin, jos juhlaväelle on tarkoitus tarjota ruoan lisäksi myös alkoholipitoisia juomia tai majoitus.

Hääbudjetin suunnitteleminen on suositeltavaa aloittaa jo varsin hyvissä ajoin. Päättämällä budjetin jo esimerkiksi vuotta tai jopa kahta aikaisemmin ehdit tarvittaessa säästää rahaa kasaan erilaisin keinoin. Tavaroiden myyminen on yksi yleinen vaihtoehto, ja vauhdikkaan ravintolaillanvieton sijaan voi hyvästä seurasta nauttia rauhassa kotona kokeillen mitä betinia casino tarjoaa.

Alle listasimme kolme yleistä keinoa, joita hyödyntäen hyvissä ajoin liikkeellä olevat hääparit voivat kasvattaa juhlabudjettiaan!

1. Säästä matkailusta ja ravintoloista

Yksi helpoimmista keinoista säästää hääbudjettiin selvästi enemmän rahaa on karsia omia kulujaan. Matkustamiseen uppoaa nopeasti paljon rahaa, ja jättämällä vaikkapa vuoden matkustelut väliin, jää säästöön jo huomattavia summia. Mikäli mieli tekee silti lähteä matkalle, voi kalliin Aasian matkan sijaan reissata edullisesti kotimaassa tai Euroopassa.

Illanvietot ja ravintolat ovat toinen yleinen säästövara. Vaikka viinilasin parissa vietetty ilta hyvällä porukalla ja herkullista ruokaa nauttiessa tekeekin välillä jokaiselle hyvää, ei välttämättä joka viikonloppu ole tarpeen juosta kaupungin yöelämään.

Karsimalla ravintoloissa käymistä voit yhdessä kumppanisi kanssa säästää lyhyessäkin ajassa todella merkittäviä summia. Kotona voi myös valmistaa aivan yhtä herkullista ruokaa kuin ravintoloissa!

2.  Myy pois ylimääräistä omaisuutta

Monille meistä on vuosien varrella kertynyt paljon omaisuutta, ja etenkin kumppanin kanssa hynttyyt yhteen lyötäessä saattaa paljon tavaraa jäädä ikään kuin ylimääräiseksi. Harmillisen usein päädymme varastoimaan käyttökelpoista tavaraa varaston perukoille sen sijaan, että laittaisimme käyttökelpoisen tavaran eteenpäin. Tämä on sekä ympäristöteko, että hyvä teko myös omalle lompakollesi!

Hääbudjettia laatiessa on hyvä aika pohtia ylipäätään oman talouden tilannetta. Onko perheessänne todella tarvetta kahdelle autolle, tai olisiko esimerkiksi vene vaihdettavissa edullisempaan malliin? Myös kimppaomistaminen kaverin kanssa on hyvä ratkaisu – tällä tavoin voitte säästää jopa puolet kokonaiskulusta.

Nykyaikana on lukuisia erinomaisia sovelluksia ja kauppapaikkoja, joiden kautta omia ylimääräisiä tavaroitaan voi laittaa helposti eteenpäin. Netissä myyminen on turvallista, nopeaa ja helppoa. Tavaroiden karsimisen jälkeen hääbudjettisi näyttää heti pirteämmältä ja kodin kaappeihin on vapautunut mukavasti tilaa mahdollisille häälahjoille!

3. Hae pankista edullinen luotto tai yhdistä lainoja

Mikäli kaikki muut keinot on jo pohdittu läpi eikä hääbudjetti siltikään miellytä, on yksi vaihtoehtoa hakea hääjuhlien järjestämistä varten lainaa. Tämä on nykypäivänä yllättävän yleinen ratkaisu, ja monet rahoituslaitokset tarjoavat jopa suoraan erillistä omaa häälainaansa.

Pankista tai omalta luottoyhtiöltäsi voit saada lainaa hyvin pienillä kuluilla ja koroilla. Suomalaisten keskuudessa esimerkiksi Osuuspankki on hyvin suosittu ja tunnettu kohtuullisista lainaehdoistaan. Lainoja on lukuisia erityyppisiä, aina luottokorteista kulutusluottoihin. Näitä lainoja on nopea hakea eikä lainan hakemiseen yleensä tarvita takauksia tai vakuuksia.

Aina varsinaista uutta erillistä lainaa ei välttämättä tarvita. Mikäli matkan varrella on tullut nostettua lukuisia eri lainoja esimerkiksi autoa, asuntoa ja remonttia varten, ovat nämä lainat monesti yhdistettävissä. Samassa yhteydessä tilanteen niin salliessa voidaan lainasummaa kasvattaa, jotta samalla saadaan lisäbudjettia myös häiden järjestämiseen.

Ennen lainan hakemista kannattaa kuitenkin aina miettiä, onko hääjuhlien järjestäminen lainarahalla varmasti paras ratkaisu. Yksi vaihtoehto on nimittäin myös hieman pienentää omia suunnitelmiaan ja yksinkertaisesti tiputtaa häävalmisteluiden budjettia – pienemmälläkin rahalla on mahdollista järjestää todella onnistuneet ja kauniit juhlat.

 

Upeimmat hääpaikat >
Lahjalistat häihin >

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2021