Hääverkkokauppa Morsiusgalleria Online

Hääsuunnittelun muistilista- puolestatoista vuodesta aina hääpäivään

Teksti: Erika Lehtinen  Kuvat: Istockphoto/Getty Images, Pixabay

Kesä on tunnetusti rakkauden aikaa! Monelle nuorelle parille se on myös jännittävää aikaa etenkin, jos kesäsuunnitelmiin kuuluu häiden loppusuunnittelu sekä avioliiton solmiminen. Ennen suurta päivää tuleva hääpari on jo kuitenkin käyttänyt runsaasti aikaa häiden suunnitteluun ja toteutukseen.

Keskimäärin pariskunta suunnittelee häitä jopa puolitoista vuotta, mutta koska häiden järjestämiseen kuuluu niin monia osa-alueita, voi olla vaikea tietää mistä kannattaa lähteä liikkeelle. Häätehtäväluettelon jakaminen kuukausittaisiksi paloiksi voi tehdä hommasta hieman hallittavamman, poistaa stressin ja lisätä ilon takaisin häiden suunnitteluun.

Tämän tehtäväluettelon avulla suunnittelun voi aloittaa puolitoista vuotta ennen suurta päivää ja tehtäväluettelossa riittääkin hommaa aina itse hääpäivään saakka.

Puolitoista vuotta häihin

1. Suunnittele vieraslistasi

Hääbudjettia tai -paikkaa ei voi määrittää ennen kuin tiedät, kuinka monta ihmistä haluaisit häihisi ja kuinka paljon rahaa olet valmis käyttämään päätä kohden.

Valitettavasti et voi kutsua kaikkia juhlimaan kanssasi, joten mieti, kenet voit jättää pois suuren päiväsi vietosta. Usein on hyvä saada morsiamen tai sulhasen äiti auttamaan vierasluettelon kirjoittamisessa, koska he voivat neuvoa etenkin kaukaisempien sukulaisten kutsumisessa.

Kun olet laatinut lopullisen vierasluettelon, olet askeleen lähempänä päätöstä, tarvitsetko suuren hääpaikan vai pienen ja intiimin hääpaikan.

2. Määritä budjettisi

Olet päättänyt kenen haluat tulevan häihisi, mutta nyt on aika asettaa budjetti varmistaaksesi, että sinulla on suunnittelemiisi juhliin varmasti varaa. Avioliiton aloittaminen valtavilla veloilla aiheuttaa tarpeetonta rasitusta, joten ole realistinen siitä, kuinka paljon sinulla on säästöjä ja miten voit säästää lisää ennen häitä. Mikäli sinä tai tuleva puolisosi tupakoi, tupakoinnin lopettamalla voitte säästää jo pitkän pennin, jonka voi kätevästi lisätä hääkassaan.

Budjetointi ei välttämättä ole erityisen mieluisaa puuhaa, mutta se kannattaa ehdottomasti, jotta tiedät , kuinka paljon rahaa sinulla on käytettävänä häihisi. Näin vältät myös budjettisi yli menemisen. Kirjoita muistiin, kuka maksaa mitäkin. Niin kauan kuin teet tarkan suunnitelman ja olet realistinen, budjetoinnin ei pitäisi kestää kovin kauan.

Muista - asiat muuttuvat, joten sinun kannattaa tehdä laskentataulukko, jonka voit päivittää aina, kun jokin asia muuttuu, ostat jotakin tai teet varauksen.

3. Varaa alustavasti hääpaikka ja päivämäärä

Tiedät kenen kanssa olet menossa naimisiin, kuinka paljon sinulla on rahaa käytettävänä, mutta seuraava suurin kysymys on missä menet naimisiin?

Hääpaikkasi valitseminen on luultavasti tärkein päätös koko häiden suunnitteluprosessissa, ja se on myös suurin kustannus. Se määrittää muun muassa sen, miltä valokuvasi näyttävät. Hääpaikat varataan usein yli vuosi etukäteen, joten vaikka sinun ei pitäisi tehdä mitään kiireellisiä päätöksiä, sinun on silti toimittava melko nopeasti.

Näin ollen istu siis alas mielellään puolitoista vuotta ennen hääpäivääsi, ja tutustu hääpaikkojen tarjontaan. Varaa kourallinen hääpaikkoja, joista pidät eniten, vieraile niissä ja valitse suosikkisi. Sitten onkin aika tehdä hääpaikkavaraus.

4. Varaa maistraatti tai kirkko

Hääpaikka on valittu ja kaikki on hyvin. Nyt on sopiva ajankohta varata joko kirkko tai aika maistraattiin. Jos haluat siviilivihkimisen, sinun on varattava maistraatin viranomainen solmimaan avioliittosi. Jos taas aiot mennä naimisiin kirkossa, sinun on tarkistettava, että kirkko, jossa haluat mennä naimisiin, on vapaa valitsemanasi päivänä. Heillä on usein myös vaatimuksia, jotka sinun on täytettävä, jos haluat kirkkohäät. Sinun on esimerkiksi osallistuttava tiettyyn määrään jumalanpalveluksia ennen suurta päivää. Jokainen seurakunta on erilainen, joten muista kysyä oman seurakuntasi vaatimukset.

5. Valitse häidesi teema

On aika päättää hääteemastasi ja häiden värimaailmasta! Tämä on yksi hauskimmista suunnittelutehtävistä häihin valmistautuessasi. Voit olla myöskin täysin luova.

Hääteeman tulisi edustaa teitä parina, ja se voi olla mitä tahansa maalaismaisemasta tai matkustamisesta aina festivaaleihin. Taivas on vain rajanasi.

6. Varaa valokuvaaja

Mikäli haluat suosikkivalokuvaajasi ikuistamaan hääpäiväsi, sinun kannattaa varata kuvaaja hyvissä ajoin. Aivan viimeistään vuotta ennen suurta päivää, koska parhaat varataan nopeasti.

Valokuvaajat luovat häistäsi muistoja, jotka kestävät ikuisesti, joten älä tee päätöstä kevyesti.

Tuoreesta avioelämästä pystyy kuitenkin nauttimaan huomattavasti enemmän savuttomana. Tupakoinnin haitat ovat kuitenkin laajasti tunnettua tietoa, eikä tupakointi ole enää millään tavoin trendikästä.

7. Varaa DJ tai bändi

Muistathan myös illan ohjelmaa varten musiikin. Olipa se sitten DJ tai ihan livebändi, musiikki luo tunnelmaa ja varmistaa sen, että jokainen viihtyy paikalla loppuun saakka.

8. Varaa ateriapalvelut tarvittaessa

Jos varaamasi hääpaikka ei tarjoa ruokia, sinun on hankittava ulkopuolinen ateriapalvelu hoitamaan häiden tarjoilut. Ajattele mitä hääaterialtasi haluat. Haluatko perinteisiä tarjottavia, vai jotain ihan uutta. Kyseessä on sinun päiväsi, joten valitse rohkeasti oman makusi mukaan.

9. Aloita pohtimaan hääpukuvaihtoehtoja

Aloita miettimään hääpuvun tyyliä, jota haluat ehkä käyttää suurena päivänä. Katso ensin vaatekaappisi sisään ja mieti, millaista tyyliä edustat.

Jos et ole varma, minkä tyyppisen puvun haluat ja haluat mieluummin mennä avoimella mielellä, etsi paikallinen putiikki ja varaa aika nähdäksesi, mikä sinulle sopii.

Tulet huomaamaan, että hääpuvun osto on hauska ja jännittävä kokemus. Aivan varmasti yksi hääsuunnittelun kohokohdista.

Vuosi hääpäivään

10. Varaa morsiussviitti

Jos et juhli häitäsi yksinomaan hotellissa, jossa on majoitus, varmista, että morsiussviittisi on varattu lähellä olevasta hotellista.

Varatessasi tämän, varaa huonehuoneisto lähimmälle perheellesi ja ystävillesi, jotta he pääsevät jonnekin yöpymään juhlinnan päätyttyä.

11. Päätä hääseremonian yksityiskohdat

Yksityiskohtien miettiminen on tärkeää, jotta hääpäiväsi sujuu mutkattomasti. Sinun on tiedettävä mistä kohtaa juhlasalin käytävää kävelet, kuka saattaa sinut alttarille, kuka pitää puheen häissäsi ja kirjoitatko omat valasi.

Kauniita häävaloja löytyy myös netistä etsimällä olipa sitten kyseessä maistraatin tilaisuus tai suuret kirkkohäät.

Kuusi kuukautta hääpäivään

12. Aloita koristeiden tilaaminen

Puoli vuotta ennen häitä sinun pitäisi päättää, koristeletko häät tapahtumapaikan itse vai onko hankitko ammattilaisen hommaan.

Jos koristelet itse, tämä on hyvä aika etsiä verkosta koristeluideoita.

13. Mieti häälahjatoiveita

Nyt on aika suunnitella häälahjatoivelista. Tämä johtuu siitä, että sen on oltava valmis ajoissa hääkutsujen lähettämistä varten.

Häälahjaluettelon luomisessa on paljon etuja, mukaan lukien se, että se säästää vieraat stressaamiselta, mitä sinulle ostetaan. He eivät myöskään tuhlaa rahaa lahjoihin, joita et tarvitse tai joista et pidä.

Jos et ole kovin innokas perinteisen lahjatoivelistan suunnitteluun, on muitakin vaihtoehtoja. Voit pyytää rahaa lahjojen sijasta esimerkiksi häämatkaa varten.

14. Lähetä hääkutsut

On aika laittaa hääkutsut menemään kaikille ystäville ja sukulaisille, jotka haluat paikalle päivääsi juhlistamaan. Kun kutsut laittaa ajoissa eteenpäin, ihmisillä on aikaa paremmin myös järjestellä muuta elämää ja päästä näin ollen myös paikalle.

15. Varaa häämatka

Halusitpa sitten mennä Balille tai lähteä Espanjan aurinkoon, on aika varata häämatkakohde. Häämatka on yksi mahdollisuus lähteä unelmien lomalle tai kokeilla jotain erilaista.

Samanaikaisesti varauksen kanssa, sinun tulee tarkistaa, tarvitsetko joitakin rokotuksia määränpäähän, ja onko sinun uusittava passi.

Tämä myös muistuttaa siitä, pitäisikö sinun uusia passi uudella nimelläsi. Jos olet tehnyt lomavarauksen vanhan nimesi kanssa, passi tulisi myös uusia vanhalla nimellä. Voit säilyttää passi vanhan nimesi alla niin kauan kuin haluat. Jos olet tehnyt lomavarauksen uudella nimelläsi, sinun on uusittava passi uudella nimelläsi.

Nyt on myös ehdottomasti hyvä aika viimeistään ottaa ne terveelliset elämäntavat käyttöön ja aloittaa savuton elämä. Etenkin jos kaukomaille tekee mieli lähteä häämatkaa viettämään, edessäsi on mahdollisesti kymmeniä tunteja ilman mahdollisuuksia tupakointiin, joten uuden avioliiton myötä myös uudet elämäntavat ovat tervetulleita.

Kuukausi hääpäivään

16. Hanki sormukset

Mene tulevan puolisosi kanssa sormusostoksille. Kauniita sormusmalleja kannattaa myös katsoa verkosta ennen paikan päälle koruliikkeeseen suuntaamista. Näin ollen sinulla on idea siitä, millaista sormusta olet hakemassa.

17. Kokeile hääpukuasi vielä kerran

Viimeisen sovituksen aika. Kokeile hääpukuasi vielä kerran ja varmista, että se istuu hyvin ja tuntuu mukavalta. Viime hetken korjausten aika on nyt. Pieniä muutoksia on vielä mahdollista tehdä, mutta nyt ei ole oikea aika pyytää mitään radikaalia muutosta.

Jos pukusi ei tarvitse korjauksia, voit todennäköisesti ottaa sen mukanasi kotiin. Muussa tapauksessa voit noutaa sen paria viikkoa ennen hääpäivääsi.

Suuri päivä on täällä!

Nyt on se päivä jota olet odottanut! On aika valmistautua.Luo aikataulu niin, että saat hiuksesi ja meikkisi ajoissa valmiiksi. Pue hääpukusi hieman ennen tilaisuuden alkua. Nauti lasi samppanjaa, ja vietä unohtumaton päivä puolisosi, perheesi ja ystäviesi kanssa.

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2021

Löydä edulliset häämatkalennot >