Hääverkkokauppa Morsiusgalleria Online

Hääohjelmaa omaan tyyliin

Teksti: Jenna Salminen.
Kuvat: Istockphoto, Pixabay, Unsplash.

Hääohjelmaan löytyy netistä vinkkejä pilvin pimein. Moni haluaa mielellään viettää perinteisiä hääjuhlia vanhan kaavan kuvaan, kun taas toiset järjestävät mieluusti hääjuhlan, jonka ohjelma on täysin uniikkia. Häät voidaan yhtä hyvin järjestää perinteiseen tapaan tai omaan tapaan - ei ole olemassa yleistä sääntöä siitä, millaiset häiden tulisi olla. Toki häiden olisi suotavaa olla hääparin tyyliset, jotta häissä viihdyttäisiin. Siispä romurallihäät tai perinteiset kirkkohäät ovat molemmat aivan hyväksyttyjä vaihtoehtoja - kunhan häät ovat hääparin tyyliset.

Se, millaiset häät kenellekin sopii, on täysin henkilökohtaista eikä tiettyjä, tarkkoja hääohjeita tarvitse liian tarkkaan tuijotella. Voitte halutessanne järjestää vaikka kasinohäät, jos se on tyyliänne. Jos olet kiinnostunut aiheesta, lue lisää. Tai jos perinteiset tanssit eivät kiinnosta juuri teitä, miten olisi vaikka peltoautokisat tai vaikkapa mökki järvenrannassa ja sauna? Vaihtoehtoja on loputtomasti ja lopulta juuri te, hääpari, päätätte itse omista häistänne. Miettikää rauhassa, mistä pidätte ja keitä olette. Näiden asioiden pohjalta voitte alkaa suunnittelemaan hääjuhlia.

Häiden teeman miettiminen

Häiden suunnittelu lähtee usein ensin häiden teeman miettimisellä. Haluatteko tietyn, vallitsevan teeman? Halutun teeman pohjalta on helpompi alkaa suunnittelemaan juhlien muita puolia, kuten koristeluja.

Häiden teemaksi on luonnollista valita sellainen, joka sopii hääparille. Pidättekö autoista? Vaiko olisiko upeaa viettää häät huvipuistoteemalla? Tai miltä kuulostaisi konserttityyppiset häät, jossa nautitte bändin esiintymisestä häävieraiden kanssa?

Kun olette keksineet, millä teemalla lähdette häitänne juhlistamaan, voi muut asiat suunnitella helpommin teeman ympärille. Jos esimerkiksi autot ovat teemanne, miksipä juhlapaikkaa ei reunustettaisi vaikkapa vanhoilla autoilla? Tai voisiko häätarjoiluja asettaa esille kenties juhlia varten kaunistettuun autotalliin? Näin juhlista tulisi takuuvarmasti ainutlaatuiset.

Jos taas häiden teemana on esimerkiksi 80-luku, voi kyseisen teeman ympärille kehitellä kaikkea aiheeseen liittyvää. Vaatteet, musiikki, koristelut, aktiviteetit… Kun mietitte omia häitänne, voitte hyvällä omallatunnolla jättää muiden ennakko-odotukset sivuun ja keskittyä omaan persoonaanne. Moni vieras tulee varmasti häkeltyen ilahtumaan, kun juhlissa on persoonallisuutta.

Hääseremonia kukkien seassa

Häiden suunnittelussa oma persoona saa näkyä myös kukissa ja muussa koristelussa. Kuvittele häät, jotka vietetään upeassa kukkaloistossa. Kukat saavat ehdottomasti olla hääparin suosikkeja, sillä mikäs sen ihanampaa kuin saada ihailla omia lempikukkia omana tärkeänä päivänä? Jälleen voidaan unohtaa ne perinteiset kukat tai kukkayhdistelmät, sillä hääjuhlan saa jokainen hääpari suunnitella itse. Rikkokaa siis rajoja.

Jos häihin halutaan luonnonkukkia, niitähän kyllä löytyy Suomesta. Parin täytyy vain löytää itselleen sopiva hääpaikka. Sopiva lokaatio saattaisikin löytyä hyvin kauniilta järvenrannalta. Järvenrannalta taas voisi vuokrata joko huvilan tai mökin, oman makunne mukaisesti.

Huvilan vuokraaminen mahdollistaa vieraiden yöpymisen. Tämä tietysti helpottaa vieraiden häihin tulon suunnittelua, sillä heidän ei tarvitse erikseen miettiä, mihin he suuntaavat hääjuhlien jälkeen. Kun majoitus on jo valmiiksi hääpaikassa, myöskään alkoholin nauttiminen ei ole ongelma, sillä auton rattiin tarvitsee istuutua vasta seuraavana päivänä.

Entä ruokailu?

Myös ruokailun suhteen voi hyvinkin olla varsin omaperäinen. On kuitenkin suositeltavaa ottaa huomioon mahdolliset allergiat ja ruokavaliot, jotta kaikille riittää syötävää. Jos hääparin lempiruoka on sushi ja vieraiden joukossa on kala-allergisia, kannattaa ehkä tarjoilla jotain muuta.

Hääkutsuissa kannattaa ehdottomasti kehottaa vieraita ilmoittamaan allergioistaan hyvissä ajoin ennen häitä. Näin eri ruokavaliot voidaan ottaa huomioon menua suunnitellessa. Mikäli allergisia tai erikoisruokavaliota noudattavia ei ole vieraslistalla montaa, ei erikoisruokavalioille sopivia ruokia tarvitse olla tarjolla enempää kuin vieraat syövät. On kuitenkin parempi ottaa huomioon, että ruokaa on mieluummin liikaa kuin liian vähän.

Ruokailussa voi olla hauskakin tarjoilla vieraille ruokia, joihin ei tyypillisesti törmää häissä. Kannattaa ehkä kuitenkin varmistaa, että vieraat eivät jää häissä nälkäiseksi. Mikään en ole inhottavampaa.

Olkaa rohkeasti omia itsejänne ja rikkokaa rajoja. Häät ovat ainutlaatuinen juhla, jonka kannattaa näyttää hääparilta itseltään. Häistä voi hyvin tehdä omannäköiset, ottaen kuitenkin samalla huomioon häävieraiden viihtyvyyden. Olkaa siis rohkeita ja valitkaa juhliin teema, koristelut, musiikki, ruoka ja ohjelma juuri sen mukaan, mikä sopii teille. Vanhanaikaiset, perinteiset häät ovat toki ihanat, mutta vain, jos ne ovat juuri teidän tyyliset. Kannattaa miettiä asiaa suunnitellessanne elämänne tärkeintä päivää.

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2021

Löydä edulliset häämatkalennot >