Hääverkkokauppa Morsiusgalleria Online

Hääjuomien tilaaminen ulkomailta

Teksti: M. Lahtinen, Kuvat: Istockphoto, Pixabay

Häät ovat yksi niistä juhlista, joihin halutaan panostaa tarjoilujen osalta mahdollisimman paljon. Useat hääparit haluavat tarjota vierailleen ruokien lisäksi myös juomat – kuuluvathan booli ja kuohuva olennaisesti rakkauden juhlaan.

Häiden koosta ja vieraiden lukumäärästä riippuen tarjoiluille voi tulla hyvin korkea hintalappu. Suomessa alkoholi on erityisen kallista, ja etenkin siidereiden ja lonkeroiden kaltaiset juomat juhlayleisölle ovat hinnoissaan.

Hääjuomien ostaminen ulkomailta on yksi pohdittavista vaihtoehdoista. Tänä päivänä juomien shoppaileminen netin välityksellä on helppoa ja halutessaan juomat saa tilattua omalle kotiovelleen. Useille kymmenille vieraille tilattaessa säästö voi olla todella huomattava.

Tässä artikkelissa käymme läpi, miten hääjuomien tilaaminen ulkomailta käytännössä tapahtuu, mitä kannattaa ottaa huomioon ja minkälaisia juomia häävieraille tavallisesti tarjotaan!

Hääjuomien tilaaminen ulkomailta

Hääjuhlien tyypillisimmät juomatarjoilut

Kuohuviini on yksi häiden suosituimmista juomista. Malja hääparille otetaan tavallisesti juhlapaikalle saavuttaessa, ja lasia saatetaan kohottaa myös esimerkiksi puheiden yhteydessä. Kuohuviiniksi kannattaa tavallisesti valita puolikuiva tai kuiva vaihtoehto – makeat kuohuvat eivät välttämättä ole kaikkien mieleen.

Koko illan ja yön kestäviin juhliin juomamäärää pohtiessasi on hyvä nyrkkisääntö miettiä, kuinka paljon itse tavallisesti nautit esimerkiksi mietoja juomia pitkässä illanvietossa. Kokonaisuutena juhlaväki juo yleensä aina vähemmän, kuin juomia tilatessasi ajattelisit – mukaan mahtuu suhteessa yleensä enemmän autoilijoita kuin loppahuulia, joten myös alkoholittomiin juomiin on syytä panostaa.

Hääjuomien tilaaminen ulkomailta

Kesähäissä ylivoimaisesti suosituimpia juhlajuomia ovat oluet sekä viinit. Karhun ja A.LeCoqin kaltaiset vaaleat lagerit maistuvat monille, ja halutessaan oluttarjontaa voi täydentää pienellä otoksella erikoisempia pienpanimo-oluita.
Viinit ovat niin ikään melko helppo valinta – puna- tai valkoviini maistuu useimmille vieraille, ja tarjoilu monen litran hanapakkauksista on kätevää. Ruokailun yhteydessä pöytäseurueiden koosta riippuen pöytiin voi asettaa tarjolle viinipulloja, jotta vieraiden ei tarvitse liikkua erilliselle juomapisteelle ruokailun aikana.

Olut ja viini ovat useissa häissä ns. massavaihtoehdot, mutta kaikille nämä eivät välttämättä maistu. Näiden juhlavieraiden iloksi voit tilata muun muassa siidereitä tai lonkeroa. Hääpaikasta riippuen myös oma drinkkipisteensä voi olla yksi hauska vaihtoehto, jossa vieraat voivat käydä sekoittamassa makunsa mukaan Gin & tonicin kaltaisia helppoja drinkkejä.

Perinteisesti ruokailun jälkeen kahvin yhteydessä on tarjottu jokin digestiivi. Helppo ratkaisu on tilata kaksi eri vaihtoehtoa, esimerkiksi kermalikööri ja konjakki. Vähäisten vaihtoehtojen ansiosta tarjoilu käy nopeasti, ja näistä kahdesta vaihtoehdosta toinen sopii yleensä jokaiseen makuun.

Alkoholittomien viinien ja drinkkien, eli mocktailien suosio on myös vahvassa kasvutrendissä.

Hääjuomien tilaaminen ulkomailta

Juhlajuomien hankkiminen ulkomailta?

Häät voivat olla useiden tuhansien eurojen panostus, johon käytetään huomattava määrä säästöjä tai otetaan lainaa. Tämä on ymmärrettävää – kyseessä on yksi elämän tärkeimmistä hetkistä, joten miksipä juhliin ei panostaisi kunnolla.

Suuressa kokonaisbudjetissa pienet säästöt ratkaisevat, ja hääjuomien ostaminen ulkomailta on yksi erinomaisista säästökeinoista, esimerkiksi Tallinnasta autolla tai netin kautta tilattuna. Luotettavilta ulkomaisilta toimijoilta tilattaessa esimerkiksi siiderin ja lonkeron hinnat voivat olla yli puolet Suomen hintatasoa edullisempia. Samoin oluen, viinien ja väkevien juomien hinnat ovat merkittävästi edullisempia. Hankkiessasi juhlajuomat ulkomailta säästät helposti yli 30% Suomen hintatasoon verrattuna.

Netistä ostamisen helppous korostuu suuria juhlia suunniteltaessa. Kaupassa harhailemisen sijaan voit etsiä tietoa tuotteista ajan kanssa ja latoa niitä ostoskoriin, samalla laskien juomamäärän riittävyyttä vierasmäärällesi.

Hääjuomien tilaaminen ulkomailta

Useat hääparit tilaavat tarjottavia virolaisista nettikaupoista. Virossa alkoholin hintataso on selvästi Suomea edullisempi, etenkin mietojen alkoholien osalta. Useimmat virolaiset nettikaupat palvelevat asiakkaitaan suomeksi, ja maksutapahtumat sujuvat helposti kotimaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla ja maksukorteilla. Monet nettikaupat tarjoavat maksuvaihtoehtona myös Klarnan, joka tarjoaa ostosten maksua myös myöhemmin laskulla tai vaikka maksuerissä.

Tilattaessa juhlajuomia Virosta on kaksi vaihtoehtoa: halutessaan juomat voi käydä noutamassa kaupan varastolta tai järjestää ostoksille kuljetuksen Suomeen ilmoittamaasi osoitteeseen. Esimerkiksi uuden Kippis.net-juomakaupan noutovarasto sijaitsee Tallinnan kupeessa, mistä juomat on helposti noudettavissa auton perään Tallinnan reissun yhteydessä. Toisaalta suuremmille määrille voi olla helpompaa tilata kuljetus suoraan kotiovelle tai juhlapaikkaan.

Hääjuomien tilaaminen ulkomailta

Tilaa juhlajuomat hyvissä ajoin

Hääjuhlien suunnittelu aloitetaan monesti jo yli vuotta aikaisemmin, ja myös juhlajuomien saralla on suositeltavaa olla liikkeellä hyvissä ajoin. Juoma-alalla kevät ja kesä ovat vilkkainta sesonkia, ja toisinaan erikoisempien juomien valmistajien ja maahantuojien varastot saattavat tyhjentyä. Tilaamalla juomat ajoissa varmistat, että saat häihisi juuri toiveidesi mukaiset juomat.

Keväällä monet juomavalmistajat julkaisevat uusia mielenkiintoisia tuotteita, joten sesonki on erinomaista aikaa juomakaupoille ja uusien tuotteiden kokeilemiseen. Toisaalta taas syksyllä ja talvella saattaa olla erinomaisia tarjouksia, joten kaikilla vuodenajoilla on omat hyvät ja huonot puolensa.

Hääjuomien tilaaminen ulkomailta

Alkoholijuomien etäosto toisesta EU-valtiosta ja lainsäädäntö

Alkoholijuomien ostaminen Suomeen toisesta EU-valtiosta on täysin laillista ja sitä kutsutaan termillä etäosto. Ulkomailla toimiva nettikauppa ei kuitenkaan voi direktiiveistä johtuen myydä tuotteita asiakkaan kotiovelle kuljetettuna, vaan asiakkaan tulee järjestää niiden kuljetus myyjän noutovarastolta eteenpäin itse, joko noutaen tai tilaamalla niille kuljetuksen valitsemansa kuljetusliikkeen toimesta. Nettikaupat suosittelevat sivuillaan asiakkaidensa hyviksi kokemia rahtipalveluita ja esimerkiksi Kippis.net:in kautta ostetut juomat on toimitettu kaupan suositteleman Sky-Cargo rahtipalvelun toimesta asiakkaille Suomeen jo 2-4 päivän kuluttua tilauksesta.

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2021

Löydä edulliset häämatkalennot >